X
≈

Tajska

≈
6 romantičnih krajev na Tajskem, ki jih morata vključiti v vajin potovalni načrt.
Tajska velja za azijski Las Vegas in je kot popoln paket za poročno potovanje. Skbr, da se boste dolgočasili, je torej odveč - čudovite pokrajine, zanimive plaže, ljubka naselja domačinov, orjaški sloni in palme in nenazadnje okusna, a preprosto hrana.

Torej, kateri so ti čarobni kraji, ki jih bosta obiskala?

PHUKET Tajska

1. PHUKET

Phuket je eden najbolj priljubljenih destinacij za medene tednie na Tajskem. S kristalnimi plažami polnimi palm je slika za romantično doživetje popolna. 

Idealni čas za bivanje na Phuketu : 3 do 4 dni
Romantične Bivanje:
Keemala Resort (luksuzno)
Baray Villa (srednje dostopno)
Banthai Beach Resort & Spa (zelo dostopno)

Kaj početi?
Rezervirajte izlet z ladjo do bližnjih otokov, masirajte se v enem od mnogih SPA lokalov, ne zamudite izjemno potaplanje - tu je raj za potapljače, tudi če nimate predhodnih izkušenj.

Keemala Resort in Phuket Thailand 1
Keemala Resort, Phuket


1. KRABI

Ko se spuščate na letališče Krabi, ki je obdano z visokim palmovim gozdičem, se v trenutku zaljubite v neokrnjeno naravo, polno sladkovodnih izvirov.

Idealni čas za bivanje v Krabiju : 4 do 5 dni
Romantične Bivanje:
Rayavadee (luksuzno)
Pimalai Resort & Spa (srednje dostopno)
Boutique Village  (zelo dostopno)

Krabi Tajska
Krabi, Tajska

Rayavadee krabi poročno potovanje tajskaNaše poletje je na jugu čas jugozahodnega monsuna, jesen pa severovzhodnega monsuna in z njima povezanega deževja in spremenljivega vremena. Zadnji monsun se konča na začetku decembra, vendar se vreme ustali šele januarja. Čez novo leto je na otokih ponavadi grozna turistična gneča, potem pa se začne obdobje lagodnejšega turizma in najlepši čas za obisk. Vreme je vedno toplejše in stabilnejše, marca in aprila temperature do 40oC niso redkost.

POTEK POTOVANJA V Bangkok z letalom, v Surat Thani z avtobusom ali vlakom ter za ladjo na Ko Samui in Ko Pha Ngan; pot iz Bangkoka na otoka je bolj ali manj celodnevni podvig. Hitrejša možnost je z letalom Bangkok Air iz Bagkoka na Ko Samui (12 letov na dan, let traja uro in pol). V tem primeru se le preselimo z mednarodnega na domače letališče, kjer uslužbenke za okencem Bangkok Air skoraj vedno povedo, da je za naslednji let na voljo še nekaj prostih mest. Za več gotovosti lahko let predhodno rezerviramo po telefonu ali internetu.

ZANIMIVOSTI Postanek v desetmilijonskem Bangkoku je vsekakor zanimiv in privlačen in pomeni svet zase. Na obeh otokih je več slapov, ki niso ravno kaj posebnega, tako da so za obiskovalca iz evropske zime največja zanimivost predvsem s kokosi obrobljene plaže in kristalno zeleno modro morje. Zelo privlačen je ogled koralnega grebena z masko, na svoj račun pa pridejo tudi potapljači (oprema je na izposojo); po privlačnem podvodnem svetu najbolj slovi otok Ko Tao severno od Ko Pha Ngana.

Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!