X
≈

Sejšeli

≈
Prvi zapisi o otoku segajo v 18 stol., ko so otok zavzeli oz. naselili Francozi, nato pa so jih v 19 stol. do leta 1976 zamenjali še Britanci.
Skrivnostni otoki v Indijskem oceanu pa so nekdaj (in tudi dandanes) predstavljali idealno skrivališče za pirate. Državo sestavlja 151 otokov, glavni trije so Mahé, Praslin in La Digue, našli pa jo boste severovzhodno od Madagaskarja. Zakaj obiskati otočje? Morda zaradi čudovite narave, rajskih ptic, odlične hrane, še lepšega morja … Ne glede na to, kaj je vaš razlog obiska, se bo le-ta zagotovo splačal. Sejšeli se lahko pohvalijo tudi z dvema naravnima spomenikoma, ki sta tudi na Unescovem seznamu. To sta atol Aldabra, ki je poznan kot največji koralni otok na svetu (z njega naj bi prihajale tudi znamenite želve velikanke, ki dočakajo častitljivo starost), ter Vallée de Mai na otoku Praslin, kjer naj bi bilo po legendi izvirno prizorišče Rajskega vrta, tu pa so svoje zatočišče našle tudi številne kolonije redkih tropskih ptic. Otok je primeren za obisk skozi celo leto, saj temperature redko padejo pod 26 °C ali se dvignejo nad 32 °C. 


poročno potovanje sejšeli


poročno potovanje na sejšele hotel


Sejšeli so podpisniki haaške konvencije, zato je overovitev poroke pri nas zelo enostavna. Tudi hoteli na vseh otokih so zelo naklonjeni mladoporočencem in velikokrat vas poleg poroke čakajo tudi drobna presenečenja, v katerih bosta zagotovo uživala oba.

sejšeli potapljanje


Glavno mesto: Victoria
Prebivalstvo: 80.098
Jezik: kreolski, angleški, francoski
Valuta: sejšelska rupija 
Časovni pas: +4 ur
Vizum: ni potreben

zemljevid
Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!