X
≈

POROČNO POTOVANJE za vsak mesec v letu

≈
Odkrijta nove dežele in mesta, ne glede na letni čas!

Ne dovolite, da slabo vreme uniči vajino potovanje!


porocna potovanja ARUBA


V mesecu maju: ARUBA

Prispeli boste ravno po največjem ameriškem navalu turistov, kar je zelo koristno vedeti.  Samo 20 km dolga obala, zagotovo ne daje dobrega prvega vtisa, vendar pa sta voda in njen podvodni svet tista, ki vas bosta preprosto očarala. Potapljanje med koralami, plavanje med ribami v turkiznem morju, nato pa si privoščiti koktajl na plaži, ki jo sicer doma gledamo samo na kakšnem stenskem koledarju. Si za poročno potovanje sploh lahko še želita kaj več? Če se vseeno naveličata tega koščka raja na zemlji, potem lahko obiščeta tudi njihov nacionalni park Arikok, kjer bosta občudovala labirint apnenčevih čeri, jam in peščenih sipin.


poročna potovanja BALI

V mesecu juniju: BALI

Na Baliju je vedno vroče, le junija so morda temperature še nekako znosnejše, k čemur pripomore tudi osvežujoč veter, ki ustvari skoraj idealne razmere za bivanje na tem indonezijskem otoku. Bali poleg sonca in čudovitih plaž, ponuja še veliko več. Azijska kultura se čuti na vseh področjih, od hrane do barvitih hindujskih praznovanj in živahnega nočnega življenja. In po vsem napornem uživanju so Balijci zagotovo tisti, ki vedo, kako pomagati vašemu telesu in duhu, saj boste pri njih našli kar nekaj najboljših spa-jev na svetu. Obvezno pa bi morata med svojim oddihom vzeti čas za obisk prostranih riževih polj. Če ste po duši avanturisti, pa se lahko podate na treking ali obiščete severni del otoka, ki je manj turistično oblegan in zato pristnejši.


Grad Chambord   poročna potovanja

V mesecu juliju: FRANCIJA

Evropa doživi svoj pravi razcvet v juliju, zato si lahko poročno potovanje omislita kar v neposredni bližini. Če želita resnično uživati v družbi drug drugega, dobri hrani in še boljšem vinu, potem se morata odpraviti v Francijo. Prelepe vasice, skrite med še lepšimi vinogradi in vinskimi kletmi, številnimi pravljičnimi gradovi ob čudoviti Loari. Ne potrebujeta ničesar drugega kot avto, načrt in malo pustolovskega navdiha.  Prelep Château Chambord, Château les Merles v bližini Bergeraca in številni drugi je lahko čudovita izhodiščna točka, 14. julija pa lahko na dan padca Bastilje s Francozi uživate v tradicionalnem ognjemetu, ki razsvetli še tako temno nočno nebo. Številni gradovi so preurejeni v hotele, poročno potovanje bo zagotovo nepozabno, če boste izkusila pravo grajsko razvajanje.


Poročna potovanja   Škotsko višavje

V mesecu avgustu: ŠKOTSKA

Dežela zelenih hribovitih pobočij, številnih gradov in utrdb, ovc, dud, kiltov ter nekaterih svetovno znanih viskijev. Če sta ljubitelja srednjega veka, potem morata obiskati ta najsevernejši del britanskega otoka. Dih jemajočo pokrajino popestrijo tudi številna jezera, med katerimi je zagotovo najbolj poznano Loch Ness, v kateri biva pošast Nessie. Si ga upata obiskati? Avgust pa je v njihovem glavnem mestu namenjen enemu izmed najbolj priljubljenih in svetovno poznanih umetnostnih festivalov Edinbugh Fringe, kjer bosta zagotovo uživala v izbranem filmu ter glasbi. Škotsko višavje je tudi priljubljena točka za ljubitelje golfa in kulinarične gurmane, saj je pogosto na meniju pravi divji škotski losos.


Poročna potovanja   safari v Keniji

V mesecu septembru: KENIJA

Če želita zares doživeto poročno potovanje, potem vama svetujemo, da med julijem in oktobrom obiščeta to obmorsko afriško državo. Resda je v tem času ravno deževno obdobje, toda izplačalo sem vam bo iti, saj boste lahko priča vsakoletni veliki migraciji divjih živali med Nacionalnim parkom Serengeti v Tanzaniji in nacionalnim parkom Masai Mara v Keniji. Videli boste lahko tudi »Velikih pet« - slona, nosoroga, bivola, leva in leoparda. V številnih safari lodgih (luksuzne koče) pa si bosta po napornem dnevu prav gotovo odpočila in si privoščila kopanje v zasebnem bazenu ali pa zgolj romantično večerjo ob soju bakel. 


poročna potovanja   Dubai

V mesecu oktobru: DUBAJ

Razkošno, razsipno, ekstravagantno. Ja, vse to predstavlja in ponuja Dubaj. Eden od sedmih arabskih emiratov je s svojimi modernimi urbanimi gradbenimi projekti postal znan po vsem svetu. Čudovite peščene plaže, kristalno morje, in prostrane puščave čakajo, da jih obiščete. Če uživata v nakupovanju, potem je Dubaji z največjim nakupovalnim centrom "Dubai Mall" prava sodobna nakupovalna meka, "Mall of Emirates" pa med drugim ponuja tudi smučanje na umetnem snegu. Ja, če se naveličata vročine, lahko skočita na smuči in zavijugata po pobočju. Vsekakor pa se vama izplača oditi na 828 metrov visoki Burj Khalifa , kjer bosta iz 124. nadstropja občudovala čudovit razgled na to arabsko mesto. Za romantike pa priporočamo še skok v puščavo in kakšno noč v resortu Bab al Shams. Nepozabna bo orientalska večerja pod zvezdami ob šiši, zvokih orientalske glasbe in trebušne plesalke.


poročna potovanja   New York


V mesecu novembru: NEW YORK

Morda je že malce mrzlo, toda november je vsekakor pravi mesec za obisk Velikega jabolka. Po vsem mestu je že moč občutiti božični duh, ljudi pa bo veliko manj kot v prazničnem decembru. Kar pa ne pomeni, da bo za to popustov v trgovinah kaj manj, še posebej v dneh okoli zelo znanih razprodaj na »črni petek«. Kip svobode, Wall Street, Manhattan, Empire State Building … Ne rečejo mu zastonj mesto, ki nikoli ne spi. Glede na to, kaj vse vama mesto lahko ponudi, bosta tudi vidva spala bolj malo. Vseeno pa izkoristita nekaj romantike ter se z roko v roki podajta na že odprto drsališče pri Rockefeller Centru. 


Poročna potovanja Rio de Janeiro

V mesecu decembru: RIO DE JANEIRO

Želita po poroki skočiti v vroče kraje, vendar ne iščeta med klasičnimi poročnimi potovanji? Potem vama vsekakor priporočamo Brazilijo in njeno glavno mesto Rio. Preživeti novo leto v Riu vama bo zagotovo ostalo v spominu do konca življenja. Karnevali, vroči ritmi sambe, peščena Copacabana; vse to pa čaka le najvztrajnejše žurerje. Med zabavo si vzemita čas in se odpravita na goro Sugarloaf, ter opazujta neverjeten sončni zahod, ali  ali pa na bližnjo goro Corcovado, na kateri ves čas bedi Jezusov kip, ki je postal že zaščitni znak mesta. Če je vaš dragi pravi ljubitelj nogometa, potem bo vajino potovanje zagotovo vključevalo tudi ogled kakšnega stadiona in nogometne tekme med pravimi navdušenci.


Poročna potovanja   Skandinavija

V mesecu januarju: SKANDINAVIJA

Ne glede na to, ali vam je ljubša Norveška, Švedska ali Finska, vsekakor se jih izplača obiskati v zimskem času, navkljub malce nižjim temperaturam in krajšim dnevom, zato to potovanje priporočamo res pravim zimskim ljubiteljem. Vendar se vam bo obisk izplačal. Občudovali boste lahko čudoviti severni sij, fjorde, se drsali po zaledenelih jezerih,  skupaj s severnimi jeleni obiskali Božička. Se sliši preveč pravljično? Spite lahko v pravem ledenem kraljestvu v laponski vasici Jukkasjarvi, kjer vsako leto umetniki iz vsega sveta zgradijo pravi ledeni hotel s cerkvico, v kateri lahko svoj da izrečeta tudi sama. Da ne omenjamo smučanja ali voženj s sanmi. Si sploh lahko želita kaj več od svojega potovanja?


Poročna potovanja   Benetke

V mesecu februarju: BENETKE

Glasba, ples, kostumi … Kot da bi se znašli v pravi gledališki predstavi na prostem. Vedno romantične Benetke povsem zaživijo v času pusta in če jih želita obiskati v februarju, potem morata svojo sobo rezervirati že zelo hitro. Nadenita si maske in se zlijta z okolico ter se prepustita valovom množice, da vaju ponesejo po majhnih uličicah. Za romantični pridih potovanju morata vsekakor najeti gondolo ter se z njo popeljati po beneških kanalih. Obiščeta lahko Doževo palačo, s čudovito zbirko zgodovinskih eksponatov beneške republike, Most vzdihljajov, ki vodi v znamenite ječe, cerkev sv. Marka na osrednjem trgu ali se odpeljeta na otok Murano, ki je znan po svojem steklu. Čeprav tako blizu nas, vendar vama vsakokrat lahko ponudi kaj novega. 


Poročna potovanja   Maroko

V mesecu marcu: MAROKO

V Marakešu je vedno gneča, ampak v marcu se vam ne bo potrebo treba spopadati še z visokimi temperaturami. Ta živahna atmosfera mesta je del njegovega šarma, zato si vzemita čas za izgubljanje med čudovito založenimi tržnicami, Jemaa el-Fnaa trg  ter uživajta v aromatičnem kosilu, ko v ozadju odzvanja klicanje muslimanskih vernikov k molitvi. Z Marakeša si lahko uredita kratek izlet prek Sahare na goro Atlas. Večer pod zvezdami, na peščenih sipinah, bo vajin začetek zakona naredil še bolj nepozaben. Bolj adrenalinski pari si lahko privoščite vožnjo s terenskimi vozili po sipinah ali pa morda osedlate kamelo. Tisoč in ena zgodba se lahko za vaju prične začne že tu. 


Poročna potovanja   Japonska

V mesecu aprilu: JAPONSKA

Če je bila roza rožnata vajina poročna barva, potem bo pomlad na Japonskem vajino sanjsko poročno potovanje. Uživajta v duhu in lepotah češnje, ki osrednjo japonsko pokrajino povsem spremeni. Ko bosta že tam, lahko svoj čas izkoristita tudi za nekatere (včasih tudi malce bizarne) japonske navade, pa naj bo to srkanje sake-ja v suši restavraciji, smešnem petju v karaoke barih, okušanju nenavadnih sladko-slanih kombinacij. Lahko pa vas presune že pogled na goro Fuji. Na Japonskem  v tem času vlada prava češnjeva vročica, saj češnjev cvet uporabijo tako rekoč povsod, od sladoleda do vremenske napovedi.
Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!