X
≈

Mavricij

≈
Otoška država ob jugozahodni obali Afrike, ki jo obdaja kar 330 kilometrov rajskih plaž.

Republika Mauritius obsega še otoke Cargados Carajos, Rodrigues in Agalega, otočje pa je bilo arabskim trgovcem poznano že v 10. stol. V času kolonializma so se na otoku izmenjali Portugalci, Nizozemci, Francozi in nato v 19. stol. še Britanci.
Otok so v času suženjstva naseljevali Kitajci, po ukinitvi suženjstva pa so nanj prišli tudi Indijci, tako da naj vas pestra kulturna raznovrstnost ne preseneti.
Otok lahko obiščete kadarkoli v letu, najbolj pa vam priporočamo obisk med januarjem in aprilom, ko so na otoku tudi najtoplejši meseci (od 25 do 35 °C). Tu se nahaja tudi eden izmed največjih koralnih grebenov na svetu, zato vam priporočamo, da se na otoku prijavite v katero izmed potapljaških šol in z njimi odkrijete izredno zanimivo podmorsko življenje. Če nad idejo niste najbolj navdušeni, se še vseeno lahko prepustite odkrivanju zanimivih belih peščenih plaž, morda obiščete kakšen nasad sladkornega trsa ali se povzpnete na kakšen bližnji vrh, ki se sicer ne ponaša z višino, vsekakor pa se lahko kosa s nepozabnim pogledom na čaroben otok.

Poročno potovanje - Mavricij

Poročni obred v hotelu St. Regis Mauritius.

IDEALEN ZA OBISK, če želite združiti poroko s poročnim potovanjem, saj je poroko pri nas zlahka overiti (poročni certifikat, ki ga dobite po poroki, v Sloveniji le odnesete na matični urad). 


Poročno potovanje - Mavricij

Mavricij je lahko več kot le poležavanje na belem pesku. Ponuja bujno zeleno naravo, polno nasadov vanilije, popra, cvetja in drugih začimb.
Otok je izjemno bogat z vodo - na fotografiji slapovi Chamarel, ki smo si jih ogledali tudi mi.

Poročno potovanje - Mavricij

Še ena od pomembnejših naravnih znamenitosti. "SEDMERO OBARVANA ZAMLJA"

Poročno potovanje - Mavricij

Na Mavriciju domuje tudi želva velikanka, ki si jo lahko ogledate v parku na jugu otoka.

33417957

Ponudba hotelov je odlična, eden od najboljših je tudi Constance Le Prince Maurice.

Glavno mesto: Port Louis
Prebivalstvo: 1.219.220
Jezik: angleščina, francoščina
Valuta: mauricijska rupija, v hotelih tudi evro
Časovni pas: +4 ure
Vizum: ni potreben

map of mauritius
 
Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!