≈

Mandarin Oriental Resort Sanya

≈
Medeni teden v kitajskem tropskem paradižu.
Obiskali smo otok Hainan,
ki leži v južnem kitajskem morju, le streljaj od azijske nakupovalne meke Hongkong. Za lepote otoka smo slišali že davnega leta 2003, ko je mesto Sanya prvič gostilo lepotice iz celega sveta, ki so tekmovale za  Miss sveta. Za vas smo izbrali hotel Mandarin Oriental, ki je ena najlepših destinacij za sanjsko poročno potovanje.

Wedding

Občudovali smo tudi poročni obred, ki so ga pripravili na zelenici, ob plaži s pogledom na sončni zahod. Sanya se uvršča med najbolj priljubljene poročne destinacije kitajskih parov in velja za kitajske Havaje.

Večkrat nagrajeni resort Mandarin Oriental Sanya  www.mandarinoriental.com
je najbolj prestižna turistična destinacija na južni obali otoka in leži ob zalivu Dadonghai, le pol ure od mednarodnega letališča Sanya Phoenix, ki večkrat dnevno povezuje vsa večja kitajska mesta. Hotel, ki ga obkrožata tropski vrt in koralni greben zasebnega zaliva, nudi mladoporočencem različne pakete, pripravili pa vam bodo tudi sanjsko poroko ob plaži s pogostitvijo.
Resort ima 195 z etničnim pridihom opremljenih sob, na voljo je tudi 68 paviljonov v bližini plaže, 18 apartmajev z zasebno teraso in 14 vil z zasebnim bazenom, teraso za sončenje ter vrtom. 

Villa Bedroom
Villa Pool

Pool vila ob vznožju tropskega gozda ponuja popolno intimnost in udobje.

Popolno razvajanje ...
Zaplavate lahko v morju ali v treh čudovitih bazenih, ki so umetelno umeščeni med rastlinje, počivalniki pa so razporejeni tako, da omogočajo intimnost in zagotavljajo tišino. Za dodatno osvežitev vam bazensko osebje postreže s svežim sadjem in vodo, za popestritev pa si lahko izposodite najnovejše svetovne revije.
V hotelskem sklopu sta tudi SPA-vasica na kar 3.200 m2, kjer lahko razvajate svoje telo in duha. Center poleg masaž in lepotnih tretmajev izvaja kitajsko medicino (akupunkturo in akupresuro), tai chi in jogo na čudoviti zelenici. Rekreativni center pa nudi tudi odlično opremljen fitnes, savno in dve teniški igrišči. Odlično se bodo zabavali tudi vaši otroci, ki jim je na voljo piratski CoCo Kids Club. Uživali pa bodo tudi ljubitelji golfa, saj je na otoku nekaj najboljših golf zelenic na Kitajskem.

Spa exterior
38  TCM Treatment 39  TCM Treatment

SPA slovi po tradicionalni kitajski medicini. Dr. Li vas bo sprejel na brezplačnem posvetu in pregledu.

Poskrbeli pa so tudi za vrhunske gastronomske užitke. Imajo kar 9 restavracij in barov, ki bodo zadovoljili še tako izbran okus. Med njimi naj izpostavimo fusion restavracijo Fresh, ki slovi kot najboljša na otoku, in odlično čajnico, ki vas popelje v kulturo pitja vrhunskih kitajskih čajev. Ob sončnem zahodu in poslušanju valov boste uživali v okusni morski hrani, izpod rok vrhunskega avstralskega chefa. 

Fresh Restaurant
Tasmanian Pacific Oysters1low Roasted scallops
Beachfront Dinner

Vrhunec našega obiska je bila zagotovo nepozabna kulinarična izkušnja v restavraciji Fresh.

Otok Hainan ponuja še veliko več ...
Poleg prelepega morja in plaž ponuja otok še mnogo več – od tropskega gozda, skozi katerega vas bo vodil lokalni vodič, do zdravilnih vrelcev, v katerih se lahko namakate, spoznali pa boste vse okuse raznovrstnega sadja, ki vam je na voljo na vsakem koraku.

Kako do tja?
Z letalsko družbo Emirates (www.emirates.com) smo odleteli iz Benetk proti Honghkongu, tam pa prestopili na polurni let proti Sanyi z družbo Southern China Airlines. Če bi si raje ogledali Shanghai, boste od tu proti Sanyi poleteli z družbo China Eastern Air.

Splošne informacije:
- Uradni jezik je mandarinščina, turistično osebje govori tudi angleško.
- Lokalna valuta je RMB oz. juan. 
- Otok Hainan ima tropsko klimo, z najnižjimi dnevnimi temperaturami od 21 °C (januarja) do 29 °C (julija). Monsunska sezona traja od maja do septembra, zato je najprimernejši čas za obisk od oktobra do aprila.
- Več informacij najdete na spletnih straneh: www.sunnysanya.com http://english.sanya.gov.cn, www.visithainan.kr/en/index.htm, http://en.hainan.gov.cn, www.tripadvisor.com.
- Vse informacije v zvezi s potrebnimi listinami za vstop na Kitajsko najdete na spletni strani: www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu.
- Za vstop na Kitajsko potrebujete vizum, ki ga dobite na Kitajskem veleposlaništvu v Ljubljani
- Obisku Kitajske se je dobro izogniti v terminu med kitajskim novim letom ter dnevom državnosti (prvi teden v oktobru)

Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!