X
≈

Maldivi

≈
Državo, ki jo sestavlja okoli 2000 majhnih otokov, ki so povezani v 26 atolov v Indijskem oceanu, najdemo jugozahodno od Indije.


Naseljenih je le 218 otokov, tudi ti pa so zaradi globalnih podnebnih sprememb v veliki nevarnosti, saj se gladina oceana na tem območju letno dvigne za 0,9 cm. Morda se nam zdi številka majhna, vendar če vemo, da kar 80 % državnega ozemlja nima več kot 1 meter nadmorske višine, potem lahko kar hitro izračunamo, kako dolgo bo otočje še naseljeno. 
Otočje je najbolje obiskati med decembrom in aprilom, ko je vlažnost manjša in temperature najvišje. Seveda pa lahko državo obiščete tudi v drugih mesecih, le da morate pričakovati malce več dežja, cene pa so zunaj sezone precej nižje. Glede na to, da gre za muslimansko državo, poroke uradno niso veljavne, se vam pa otočje vseeno splača obiskati. Kristalno modro morje, peščene plaže, viseče mreže med visokimi kokosovimi palmami … Če si želite predstavljati raj, potem vam zagotovo priporočamo obisk tega najbolj romantičnega otočja.


last minute maldivi 23


IDEALNO ZA OBISK, če ste ljubitelj morskih športov. Odkrivate lahko neverjetni podvodni svet, smučate na vodi, srfate, kajtate, se odpravite na ribolov ali pa morda zgolj ležerno uživate v družbi svoje boljše polovice. 


maldivi poročno potovanje


Glavno mesto
: Male
Prebivalstvo: 301.475
Jezik: dhivehi
Valuta: rufija
Časovni pas: +5 ur
Vizum: ni potreben

maldives map1

Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!