X
≈

Kanarski otoki

≈
Otoku Gran Canaria pravijo tudi »kontinent v malem« zaradi njegove raznolike pokrajine. Bujna vegetacija v notranjosti otoka se spaja z mogočnimi salnatimi pobočji ter z zlatimi sipinami na Maspalomasu …Kanarske otoke sestavlja kar nekaj otokov, vsak pa ponuja edinstvene dogodivščine, aktivnosti in znamenitosti.

Otok Gran Canaria ali »kontinent v malem« ima raznoliko pokrajino, ki se spreminja od zlatih, valovitih peščenih sipin, do bujne tropske poraščenosti v notranjosti otoka, nepreglednih nasadov banan in mnogih skalnatih pobočjih, ki se ponekod veličastno spuščajo v morje. Medtem ko je južni del otoka visoko razvito turistično središče z vso moderno infrastrukturo, v notranjosti otoka še vedno lahko naletimo na vasice, kjer se je ustavil čas. Otok Gran Canaria ponuja tudi šest igrišč za golf, torej pravi raj za vse ljubitelje tega športa.


last minute kanarski otoki 4

kanarski otoki 1
Kam se boste odpravili je vaša odločitev možnosti pa je ogromno. Lahko se odpravite na nakupovanje v glavno mesto Las Palmas ali se morda odločite za raziskovanje otoka Casa Romantica, kjer si med drugim lahko ogledate tipično kanarsko podeželje, krater, plantažo banan in šolo ročnih del.

Na voljo so vam tudi predstave kavbojskih spretnosti z metanjem lasa, igre boja med indijanci in kavboji, ples plesalk kankana, jahanje kamel ter obisk mavrskega tabora, kjer vas bodo postregli z metinim čajem in vam predstavili življenje kamel.

surfanje kanarski otoki


Na nekaterih drugih otokih lahko obiščete narodni park Timanfaya, kjer lahko vidite tudi vulkanske jame z izvori sladke vode. Obiščete lahko botanični vrt ter mestece Puerto Mogana – »male Benetke«, ki velja za najlepše mestece na otoku.

kanarski otoki
 
Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!