X
≈

Indonezija in Bali

≈
Mali raj za vse željne potapljanja v kristalnem morju številnih otokov, za gurmane, iskalce novega in zanimivega.
Ko pomislimo na Indonezijo, nam je najbolj blizu prav BALI, ki že desetletja privlači obiskovalce z bogato kulturno dediščino, duhovno tradicijo, sapicami tropskega vonja, čudovitimi gorami, prelepim sončnim zahodom, dih-jemajočimi prizori in predvsem s toplo dobrodošlico lokalnih prebivalcev. Mnogo je še dejavnikov, ki Bali danes označujejo kot eno najbolj eksotičnih in raznolikih destinacij svetovnih popotnikov. Skupaj bomo doživeli edinstvenost verovanja Balijcev, ki narekuje tempo njihovega življenja. Hinduizem pušča pečat na vseh področjih njihovega življenja – načinu prehranjevanja, v slikarstvu, kiparstvu, izražajo ga skozi gamelan glasbo ter plese. Vsaka družina izraža svojo pripadnost templjem, ki so posvečeni bogovom Brahmi, Višnu in Šivi. Bali s svojimi tremi milijoni prebivalcev, ki so povečini hindujci na vsakem koraku kaže svetost, duhovnost in mirnost, ki izvira iz njihovih verovanj.

BALI Alila Ubud
Ubud - duhovno središče otoka s svojimi čudovitimi vilami (na fotografiji Alila Villas)

Kemudahan Membeli Villa Ubud Bali
Kemudahan Membeli Villa Ubud

Tempelj Tanah Lot
Na jugu otoka stoji čarobni tempelj Tanah Lot. Mi smo ga obiskali ob sončnem zahodu.

Nato pobegnite v NUSA DUO, pribežališče turistov, ki si želijo ležernega počitka, uživanja na plažah Indijskega oceana ter razvajanja s strani iskreno nasmejanih lokalnih prebivalcev. Hotele obdajajo neskončni vrtovi z izrednimi skulpturami dreves, ki ponujajo turistu mirnost, ki si jo želi v samem eksotičnem osrčju Balija. Privoščite si razvajanje v spa centrih Nusa Due, nežnim rokam Baličank ob rejuvena masaži, eksotičnim pilingom, ki bodo na vaši koži pustili vonj zelišč in rožic, preizkusite savne ter se sprostite v masažnih kopelih in bazenih.

Sofitel Nusa Dua
Sofitel Nusa Dua

Tropske plaže bomo zapustili z željo po raziskovanju, prebujanja nemirnih duhov vulkanov BATURJA, občudovanju skrbno obdelanih riževih polj, vonjanju zanimivih vrtov začimb ter pohajkovanju po ribiških vasicah z živo pisanimi čolni.
Podajte se v notranjost otoka, do mesteca UBUD, ki je bil stoletja znan kot center plesa in glasbe. To tradicijo ohranja še danes, poleg edinstvene kulture pa ga obdaja prelepa narava z nam spektakularno tropsko vegetacijo. 

Bali vulkan Batur
Vulkan Batur, kamor se lahko podate na treking.

Indonezija in Bali sta zelo daleč, zato priporočamo postanek v mestu unikatnih kontrastov – SINGAPURJU, ki se ponaša z bogato etnično, kulturno in zgodovinsko zapuščino preko znamenitosti in zvokov vsake etnije v Chinatownu, Kampong Glamu in Mali Indiji. 

indonesia zemljevid

poročno potovanje indonezija

Nasi Goreng tipična jed
Nasi Goreng - tipična indonezijska jed iz riža in zelenjave z dodatkom škampovih repkov

Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!