X
≈

Francoska Polinezija

≈
Kdo še ni slišal za slavne otoke Bora Bora, Tahiti, Moorea, Tetiaroa, Huahine, Raiatea, Tahaa … No morda zgolj za prva dva, vendar zato drugi niso nič manj sanjski.

Otočje sredi Tihega oceana, ki ga najdete na pol poti med Avstralijo in Severno Ameriko, je kot ustvarjeno za slavljenje ljubezni. Turkizno morje, v globinah katerega se zaljubimo v pisane ribe, delfine, ali pa zgolj uživamo v bungalovih nad morjem … Počutili se boste, kot da ste se zbudili sredi sanj. Obisk otočja je mogoč skozi vse leto, saj so tudi zimske temperature (med majem in oktobrom) za nas še povsem sprejemljive (okoli 26 °C). Primeren tudi za aktivne turiste, saj lahko premagate števila gorovja (med njimi je najvišja gora visoka 2.241 m) ali pa si popolnoma od blizu ogledate kakšnega izmed številnih vulkanov. Turistično najbolj oblegana otoka v sklopu otočij sta zagotovo Tahiti in Bora Bora, medtem ko se je čas na drugih manjših otokih praktično ustavil. Velja pa obisk otočja za enega izmed bolj luksuznih, saj niso dragi le pot in hoteli, ampak tudi hrana in morebitni ogledi.

French Polynesia Bora Bora Pearl Wedding 6

Uživajte v čarobnih lagunah Bora Bore, zaljubite se na otoku srca Moorea, obiščite turistično še nedotaknjen zeleni otok Huahine, se okopajte pod slapovi v bogatem tropskem gozdu na otoku Raiateja ali vonjajte nepozabno vaniljo na otoku Tahaa. 

potovanje bora bora 

francoska polinezija živali


V Francoski Polineziji se lahko poročite, vendar ta poroka ne bo veljavna pri nas. Za tujce namreč veljajo posebna pravila in pred uradno priznano poroko bi morali na otoku bivati vsaj en mesec, to pa je za marsikoga predolgo. Večina porok poteka na plaži, nevesta in ženin pa se oblečeta v tradicionalna polinezijska oblačila. 

francoska polinezija 
Glavno mesto: Papeete
Prebivalstvo: 259.596
Jezik: francoščina, angleščina, tahitijščina
Valuta: francoski pacifiški frank
Časovni pas: –10 ur
Vizum: ni potreben

large detailed map of french polynesia
Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!