X
≈

Cookovi otoki

≈
Še eden v vrsti izmed čudovitih zemeljskih zakladov, ki je bil naseljen že 14. stol. pred našim štetjem.

Otočje je sestavljeno iz 15 otokov, poimenovano pa je po kapitanu Jamesu Cooku, ki je tja pripotoval v 18. stol. Nato je otočje ostalo pod britanskim okriljem vse do leta 1888, ko se je priključilo Novi Zelandiji. Še danes pa so Cookovi otoki avtonomna parlamentarna demokracija pod okriljem Nove Zelandije. Od tu pa izvirajo tudi maori, ki so pozneje naselili tudi Novo Zelandijo. 

Z letalom prispete na glavni otok Rarotonga, nato pa lahko z notranjimi leti ali ladjami obiščete še preostale čudovite otočke. Turkizno morje, bele plaže, prijazni ljudje, ki vas bodo sprejeli z gardenijami (narodna roža) – kaj več bi si še lahko želeli od svojega potovanja. Obisk otokov je mogoč prek celega leta, malce več dežja pa lahko pričakujete v poletnih mesecih (od novembra do marca). 

aitutaki
AITUTAKI - Najlepša laguna na Cookovih otokih


Cookovi otoki so idealni pobeg iz avanture, če želite svoje potovanje združiti z obiskom Nove Zelandije in Avstralije. 

Poroke na Cookovih otokih so uradne in za to z overitvijo priznane tudi pri nas. Lokacij za vajino sanjsko poroko je nešteto – od samotnih plaž, do tropskih vrtov in hotelskih dvoran. Večina hotelov ima svoje poročne organizatorje, ki vam priskrbijo vse. No, le nevesta ali ženin mora priti z vami. Edini pogoj za poroko je, da morate na Cookovih otokih pred poroko bivati vsaj 3 dni. Možna pa je tudi cerkvena poroka.

cookov otoki poroka
Poroke na Cookovih otokih so uradne in za to z overitvijo priznane tudi pri nas.


Glavno mesto: Avarua
Prebivalstvo: 18.700
Jezik: angleščina, cookovootoška maorščina
Valuta: novozelandski dolar
Časovni pas: –10 ur
Vizum: ni potreben


map(1)
Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!