X
≈

5 TOP destinacij za vaše poročno potovanje

≈
Izbira poročnega potovanja je ena najtežjih odločitev pri poroki. Prav tako kot pri organizaciji poroke, potrebujemo za organizacijo medenih tednov veliko premisleka. Kako najti pravo lokacijo, ki bo ustrezala našemu finančnemu stanju, hkrati pa zagotovila, da bomo prve tedne po poroki preživeli na najlepši možen način in tako ustvarili nepozabne trenutke, o katerih bomo lahko pripovedovali prijateljem, znancem, kasneje pa otrokom in vnukom?

Če ste v dvomih, smo za vas pripravili nekaj destinacij, ki bodo zagotovo popestrila vaše medene tedne.


poročna potovanja Santorini

SANTORINI
Grčija ponuja kar nekaj turističnih destinacij, Santorini pa je zagotovo med najbolj slikovitimi. Stereotipna podoba Grčije, z modrimi strehami in belimi zidovi, pravljičnimi plažami in dobro hrano namreč prihaja prav s tega otoka. Santorini je nastal okoli leta 1650 pred našim štetjem z izbruhom vulkana, kar pomeni, da ima nekaj neverjetnih plaž. S svojim partnerjem zato zagotovo ne smeta zamuditi črne in rdeče plaže, ki se izlivata v kristalno čisto morje.

Otok ponuja tudi romantične sprehode po starem mestu Manolas, od koder lahko uživamo v razgledu na vulkansko kaldero, v kateri je danes ujet čudovit bazen z vodo turkizne barve. Na Santorini se je najbolje odpraviti v zgodnji jeseni ali pozni spomladi, ko je na otoku manj turistov kot poleti, vročina pa je bolj prizanesljiva kot sredi najtoplejšega obdobja leta. Nastanitve ni težko dobiti. Hotel Blue Angel Villa, ki se ponaša s petimi zvezdicami vam ob koncu maja svoje prostore odstopi za slabega tisočaka na teden.


poročna potovanja Firence

FIRENCE
Sredi prelepe Toskane leži majhno italijansko mestece, ki ponuja vse, kar potrebujemo za nepozabne medene tedne. Firence so svoj razcvet doživele med renesanso, ko so v njem delovali svetovno znani umetniki, kot so Michelangelo in arhitekt Brunelleschi, kateri je ustvaril čudovito kupolo na glavni katedrali. Pridih zgodovine je mesto ohranilo vse do danes. Stari del mesta je odlično sprehajalno središče, saj vsaka stavba predstavlja novo priložnost za čudovito sliko.

Firence slovijo tudi po neverjetnih sončnih zahodih, ki si jih lahko ogledamo iz pristne italijanske restavracije. Ob koncu večera se lahko povzpnemo še na vrh slavnega Duoma in si mesto ogledamo z vrha ter tako čudovito zaključimo dan. Vstopnice za ogled Duoma je sicer bolje naročiti prek uradne spletne strani, saj so čakalne vrste lahko izjemno dolge. Firence so zagotovo eden najbolj romantičnih krajev na svetu, kar dokazuje že to, da sta si tu zvestobo zaobljubila Kanye West in Kim Kardashian.


poročna potovanja Atlantis Bahami

BAHAMI
Podobno kot Bora Bora, je bahamsko otočje namenjeno vsem tistim, ki sanjate o poročnem potovanju do peščenih plaž, tropskega rastlinja in toplega morja. Bahami vključujejo 700 otokov, zagotovo boste med njimi našli pravega zase ter svojega partnerja. Pred davnimi časi so otoki predstavljali zavetje za pirate, danes pa lahko turisti poležavajo na peščenih plažah, ribarijo, se potapljajo ali pa z barko raziskujejo prelepe morske lagune. Za tiste bolj aktivne je najprimernejši kraj zagotovo Nassau, kjer lahko najdemo številna letovišča, trgovine, restavracije, najdemo pa tudi številne druge vire zabave.

Planetware priporoča predvsem obisk Atlantisa, kjer lahko uživamo v vseh morskih dejavnostih. Luksuzno letovišče bo prihodnje leto gostilo tudi priznan poker turnir Caribbean Adventure, ki ga organizira Poker Stars. V kolikor se boste med 6. in 14. januarjem potikali po Bahamih si lahko v živo ogledate najboljše pokeraše na svetu, ki se bodo borili za prestižno turnirsko zmago.


poročna potovanja Bora Bora

BORA BORA
Otoček Bora Bora predstavlja 30 kvadratnih kilometrov prave naravne poezije. Na sredini otoka, ki leži sredi Tihega Oceana, se bohotijo speči vulkani, ki se počasi spuščajo v morske lagune. Otok je sredi osemnajstega stoletja odkril James Cook in ga označil za pacifiški biser. Danes je Bora Bora izključno turistična destinacija, ki predstavlja sanjsko potovanje marsikateremu popotniku. Peščene plaže, tropske palme in lesene kolibe pač vsako sliko spremenijo v pravo razglednico.

Na vaših medenih tednih se lahko prepuščate vsem vrstam užitkov, od plavanja v toplem morju, pa vse do okušanja slaščic in adrenalinskih podvigov z motornimi čolni. Edina negativna stran tega pravljičnega otoka je cena. Cene nočitev so izjemno visoke, najcenejšo smo našli pri turistični agenciji Neptun, ki vas do Bore Bore izven sezone popelje za nekaj več kot tisočaka, v raju pa boste uživali šest dni. Kljub ceni je Bora Bora vredna svojega denarja. Medenih tednov namreč ne boste nikoli pozabili.


poročna potovanja Madrid

MADRID
Španska prestolnica je ena najbolj priljubljenih destinacij za pare, ki si želijo svoje medene tedne preživeti v velikem mestu. In ob bližnjem ogledu, lahko hitro vidimo zakaj. Največje špansko mesto ponuja romantične sprehode po parkih in mestu samem. V daljavi lahko vedno slišimo zvoke španskih kitar in vidimo plesne korake španskih flamenco plesalk, kar v mestu ustvarja posebno vzdušje. Če k temu dodamo še bogato arhitekturo, dobro špansko hrano in prijazne ljudi, lahko hitro vidimo razloge za obisk te metropole na medenih tednih.

Tako kot izbira cvetja, je tudi izbira destinacije nekoliko odvisna od letnega časa. Madrid je najlepši v spomladanskih mesecih, ko topli dnevi segrejejo in obudijo mesto iz zimskega spanca. Poletje zaznamujejo izjemno visoke temperature, medtem ko jeseni pogosto dežuje. Če se boste svoj poročni teden odločili preživeti v Madridu, morate obiskati tržnico svetega Miguela, kjer lahko okusimo vse dobrote, ki jih Španija ponuja. Tripadvisor med najboljše atrakcije ocenjuje tudi Retiro Park, kjer lahko s partnerjem uživamo v dolgih sprehodih po madridskih zelenicah. Skupno vzeto Mardid ponuja celovito ponudbo za nepozabne medene tedne.

Avtor članka: Andrej P.

Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!