X
≈

Poročna potovanja

≈
Vedno iščemo zanimive in nove lokacije za poroko v tujini ali pa zgolj poročno potovanje. Seveda si omembo zaslužijo tudi najbolj priljubljene lokacije, kjer so svoj skupni začetek proslavili že mnogi pari. In če ga nameravate tudi vi, vam ponujamo kratek opis nekaterih najboljših destinacij, ki si zagotovo zaslužijo vaš obisk. 

Če se boste poročili na svojem sanjskem otoku in želite, da bi bila poroka veljavna tudi pri nas, potem si zagotovite naslednje:
- kopijo potnega lista;
- kopijo rojstnega lista na mednarodno priznanem obrazcu;
- potrdilo o samskem stanu.

Ker pa pri sklenitvah zakonske zveze velja pravo države, v kateri se nameravata poročiti, vama priporočamo, da se prej morda pozanimata tudi na ambasadi izbrane države. 

Seveda se vse glede poroke lahko dogovorite sami in tudi stopite v stik z izbranimi hoteli, kjer izvajajo poroke. Lahko pa se odločite za lažjo možnost in vsaj del organizacij prepustite turističnim agencijam, ki so postale že prave specialistke za organiziranje porok v tujini. V cenah njihovih aranžmajev je največkrat vključeno letalo, hotel ter sam obred. Velikokrat pa je treba doplačati fotografa, poročni šopek, torto ..., tako da se glede teh stvari še dodatno pozanimajte. Na večini otokov je poroka mogoča tudi med tednom, tako da si datum lahko izbereta. Vseeno pa ga pred odhodom znova potrdita tudi pri izbranem hotelu.

Če želita, da je poroka priznana tudi pri nas, potem vama svetujemo, da izberete državo, ki je podpisnica haaške, pariške ali dunajske konvencije, saj se boste na ta način izognili neljubim, dolgotrajnim in dragim postopkom priznanja sklenjene zakonske zveze pri nas.