X
≈

Valentina in Aljaž

≈
Hotel Habakuk, 30. junij 2018
KAKO STA SE SPOZNALA:
Kontakt je prvi vzpostavil Aljaž, ki je pisal Valentini na njen Facebook profil in sicer le v stilu »Hej! Kako si?«. Ker ni imel nobene slike, da bi ga Valentna lahko videla, mu ni nič odpisala. Ko ji je kasneje še enkrat pisal, ga je slučajno zasledila, da je bil označen na eni izmed slik in ko ga je videla, ji je bil všeč, zato mu je odgovorila. Usodni trenutek pa se je zgodil v enem izmed nočnih lokalov v Mariboru, kjer jo je Aljaž zaustavil in to je bilo ključno za njuno ljubezen, kajti od naslednjega dne naprej sta postala nerazdružljiva.

Valentina in Aljaž  poročni šopek

USODNO VPRAŠANJE:
Valentino je Aljaž zaprosil po hčerinem krstu v restavraciji, kjer se je zbralo kar nekaj njunih svojcev, ki so bili priča tej pravljici. Pripravil ji je kratek film njunega življenja in na koncu filma se je na platnu izpisalo posebno vprašanje. Izpisalo se je Aljaževo sporočilo Valentini. Nato je Aljaž vstal in s solzami v očeh šel na kolena pred bodočo nevesto. Seveda je Valentina z največjim veseljem odgovorila željno besedo JA.

NAVDIH :
Za organizacijo poroke ju ni skrbelo nič, saj jo je organiziral DKC Management - David Klobasa, ki je s svojo profesionalno ekipo in personalizacijo poroke poskrbel za začetni navdih in sestavljanje poročnega mozaika, da je dogodek potekal brez skrbi od začetnega navdiha, vabil do končne realizacije. Priporočil jima je najboljše izbire iz vsakega segmenta in povezal vse skupaj v odlično celoto. Zahvala gre tudi prijateljici Rebeki Fergola - Eventarium, ki jima je bila v pomoč pri darilih za svate in okraševanju.

NEVESTINA OBLEKA:
Valentina si je svojo sanjsko poročno obleko kupila v salonu Poročni kotiček v Ljubljani. Salon je obiskala z bratom Davidom in prijateljico Rebeko, ki sta ji povedala svoje mnenje glede izbire. Ko je pomerila tri poročne obleke je takoj vedela, katera bo šla z njo pred oltar, saj je bila preprosto drugačna. Tista prava. Le njena.

Valentina in Aljaž  poročni make up

ŽENINOVA OBLEKA:
Tudi Aljaž je imel podobno izkušnjo pri svoji poročni obleki, saj je bila »njegova« že prva obleka, ki jo je pomeril. Kombinacija temno modre in rjave mu je bila vrhunska izbira, kajti ni povsem klasična in seveda je bila všeč tudi njegovi zaročenki, ki je bila takrat z njim v salonu Poročni kotiček na pomerjanju.

ŠOPEK IN DEKORACIJA:
Za končni videz šopka sta se odločili s cvetličarko Valerijo Grubelnik, ki ji je bila v pomoč pri najboljši izbiri cvetja in to so bile čudovite potonike.

PRSTANA:
Izbrala sta si prstne iz belega zlata. Valentininega krasijo še diamanti, Aljažev pa je matiran. Kupila sta si jih v Zlatarni Mirage v Celju.

Valentina in Aljaž  poročni šopek (2)

TORTA:
V Pohorski kavarni v Mariboru sta izbrala 3-nadstropno torto, preproste oblike in slastnimi okusi.

DOGAJANJE:
Zjutraj sta se zbudila v hotelu, kjer sta hitro pozajtrkovala in nato odšla v frizerski salon, kjer so jima uredili pričeske, za nevestin prelesten make-up pa je poskrbela Doroteja Premužič iz Diamondee Make-Upa. Aljaž je odšel nazaj v hotel, kjer sta ga čakala priča in fotograf, Valentina pa se je odpravila v Sveto Trojico, kjer so jo čakali starši in njena priča. Tam si je nadela poročno obleko, nato pa je sledilo nestrpno čakanje. Svatje in ženin so se zbrali pred cerkvijo v Sveti Trojici, kjer so ob mirni glasbi še malo pojedli, popili in poklepetali. 15 min do 13. ure so odšli v cerkev, kjer so počakali, da je ura odbila 13.00 in je skozi velika cerkvena vrata zakorakala bodoča nevesta. V spremstvu poročne koračnice ter očeta se je Valentina sprehodila do oltarja, kjer jo je čakal bodoči mož. Po cerkvenem obredu so se odpravili v hotel Habakuk, kjer je na vrtu sledil civilni obred in kasneje tudi zabava. Vse zbrane je zabavala skupina Larma, manjkala pa niso tudi številna presenečenja. Eno izmed njih je bila tudi pevka Maja Založnik, pa nepozaben ples moža s prijatelji, ki je navdušil nevesto, kot tudi vse zbrane. Na poroki je Valentina spoznala, da je tudi njen mož odličen pevec, saj se je potrudil in ji zapel pesem od Petra Grašota Moje zlato. Bilo je polno smeha, plesa in druženja z vsemi 130 svati. Zabava se je zavlekla vse do pol 7 ure zjutraj. Poroka pa je bila točno takšna, kot sta si jo zamislila! Čudovita!

Valentina in Aljaž  pogostitev

POROČNO POTOVANJE:
Ker sta v gradnji hiše sta se odločila, da bosta pravo poročno potovanje prestavila. Načeloma pa imata poročno potovanje prav vsak dan, saj sta najbolj srečna samo, da sta skupaj in se imata rada. Ostalo pa bo že prišlo ob pravem času.

NEVESTIN NASVET:
»Odločitev za poroko je eden izmed najpomembnejših mejnikov v življenju in k temu naj vaju vodi samo ljubezen. Ne delajte si prevelikih skrbi, ker bo vse potekalo v najlepšem redu, samo dobra volja in pozitiva bo naredila poroko prečudovito.«


Fotograf: Jernej Borovinšek


Valentina in Aljaž  svatje na poroki
Valentina in Aljaž  spust balonov
Valentina in Aljaž  poročni šopek
Valentina in Aljaž  poročni šopek (2)
Valentina in Aljaž  poročni prstani
Valentina in Aljaž  poročni make up
Valentina in Aljaž  poročni čevlji
Valentina in Aljaž  pogostitev
Valentina in Aljaž  maribor poroka
Valentina in Aljaž  hotel habakuk poroka
Valentina in Aljaž  civilni obred hotel habakuk
Valentina in Aljaž  cerkvena poroka
≈

Ostale zgodbe

≈
mladoporočenca
Tanja in Janez
Mamma Mia po slovensko
Poroka Nina in Sašo (10)
Nina in Sašo
Golf Arboretum, 12.6.2021
Marina in Dejan poroka (24)
Marina in Dejan
Manja in Matjaž (5)
Manja in Matjaž
Tinkara in Blaž (5)
Tinkara in Blaž
Bled, 25.5.2021