X
≈

Tjaša in Andrej

≈
Poletna poroka v cvetličnem vrtu....
Ko spoznaš pravo osebo in oba želita isto, ni razloga , da bi se stvari zapletle... Tako se je zgodilo tudi Tjaši, ko je spoznala Andreja. Zelo hitro je ugotovila, da sorodne duše, res obstajajo. Veliko let je imela do potankosti načrtovano poroko, toda po rojstvu sina, sta hitro ugotovila, da bo za poroko treba biti bolj praktičen in da zaradi majhnega otroka marsikatera stvar odpade, saj je bil dojenček star komaj 5 mesecev. Oba stva si želela dobro zabavo, sproščene prijatelje in ples do jutranjih ur. Glede na to, da se Tjaša tudi ukvarja z organizacijo porok, je stvari in protokol že dobro poznala, predvsem pa je vedela, kaj si na svoji poroki ne želi. Poroko sta v celoti organizirala v treh mesecih. Želela sta, da se svatje resnično zabavajo in da so neobremenjeni, zato sta rezervirala bližnji hostel, poroko pa so v celoti opravili peš, saj je bilo vse od hostla, cvetličnega vrta (kjer je potekal matični del), cerkve in gostilne oddaljeno slabih 400 m.

tjasa_andrej-10

Glasbeni poudarek sta dala slovenskim evergreenom (Vse je lepše, ker te ljubim; Pesek in dotik; Ti si moja ljubezen,...). Imela sta tudi dresscode, saj so bili svatje že ob prejemu vabila obveščeni, da je na cvetličnem vrtu obvezno, da imajo nekaj na glavi. Ženske so tako izbrale lepe perjanice, trakove, mašne, klobuke... Prav zabavno je bilo, ko sta opazovala njune svate, ki so za ta dan izbrali res čudovita in izvirna pokrivala. Po matičnem delu je sledilo druženje na cvetličnem vrtu z odličnim caterigom Gostilne Šempeter, imela sta različne osvežilne pijače, kanapeje, show kuhinjo in sladki kotiček, v ozadju pa je pod krošnjami dreves igral band Sekstakord, ki je izbiral lahkotne poletne melodije. Po dobri uri in pol druženja, so se sprehodili v farno cerkev sv. Petra, ženin in nevesta pa sta se odpeljala s starodobnim motornim kolesom s prikolico iz leta 1959. Po cerkvenem obredu in sveti maši, so nadaljevali slavje v Gostilni Šempeter v Bistrici ob Sotli. Prva pesem je bila presenečenje za vse svate, Tjaša je izbirala pesem hrvaške pevke Tajči "Ja sam za ples".

tjasa_andrej-93

Koreografijo za to pesem so z družicami in puncami na dekliščini natrenirale pod vodstvom Sanje iz plesne šole Anika iz Krškega, kmalu pa so jim na plesišču pridružili še vsi svatje in zabava se je začela. Malo pred polnočjo sta odplesala svoj prvi ples kot mož in žena, angleški valček na melodijo Ditke Habrl "Kot nekdo, ki imel me bo rad". Za plesom so sledile torte, ki so bile vse kreacije njunih pridnih tet, sester in sestričen in bilo jih je kar 16, tako si je vsak izmed svatov izbral svoj kos prave domače torte. Bile so zelo okusne, kajti vse so bile izdelane z veliko mero ljubezni.  Sledil je ples s prskalicami in plesišče je bilo spet polno mladih in veselih svatov vse do 4. ure zjutraj, ko se je že pričelo daniti. Svatje so počasi pričeli odhajali proti bližnjemu hostlu, mladoporočenca, fantje iz Sekstakorda in še nekaj plesnih parov, pa je vztrajalo skoraj do pol 6 zjutraj.

tjasa_andrej-225

"Na svoji poroki lahko rečeva, da sva zelo uživala in z veseljem bi jo ponovila še večkrat. Vsem parom, ki želijo biti sproščeni na poroki in se imeti lepo predlagam, da najamejo poročnega organizatorja in razbremenijo svate, saj so le ti gostje na poroki in morajo skrbeti za dobro vzdušje. Tudi sama sem imela poročnega organizatorja in res je zelo pomembno, da nekdo skrbi za časovnico, detajle in usklajuje stvari z vsemi vpletenimi akterji na poroki. Energija, ki se čudi v zraku na poročni dan in drobcene pozornosti, delajo poroko pravljično, nepozabno, takšno, ki se jo boste spominjali s toplino v srcu."

tjasa_andrej-602


tjasa_andrej-126
tjasa_andrej-225
tjasa_andrej-10
tjasa_andrej-51
tjasa_andrej-59
tjasa_andrej-93
tjasa_andrej-64
tjasa_andrej-77
tjasa_andrej-291
tjasa_andrej-438
tjasa_andrej-179
tjasa_andrej-612
POROČNA TORTA:
Domače torte njunih tet
POROČNI ŠOPEK:
Ohcet bo
NEVESTINA POROČNA OBLEKA:
Mod art, Domžale
MOŠKA POROČNA OBLEKA:
Zara
POROČNI PRSTANI:
Zlatarstvo Gajšek
KRAJ POROKE:
Bistrica ob Sotli, Cvetlični vrt
GOSTIŠČE ALI HOTEL:
Gostilna Šempeter, Hostel Bistrica ob Sotli
POROČNE TISKOVINE:
Ohcet bo
GLASBA NA POROKI:
Sekstakord
POROČNA FOTOGRAFINJA:
Fotografiraj.se, Amadeja Knez, Nastja Hvala
ORGANIZACIJA POROKE:
Ohcet bo
≈

Ostale zgodbe

≈
Anja in Matej poroka Hiša Lisjak poročni fotograf
Anja in Matej
Hiša Lisjak, 4.9.2020
Eva in Janez high res 793 (Large)
Eva in Janez
Pravljična gorska idila....
Mateja in Matej (22)
Mateja in Matej
Žagarjev mlin, Novo mesto – Daljni vrh, 27.6.2020
Janja in Jani poroka (37)
Janja in Jani
Pravljična poroka v idilični naravi.
Tina in Miha 0743
Tina in Miha
Panonska vas, 5.6.2021