X
≈

Tina in Miha

≈
Panonska vas, 5.6.2021
KAKO STA SE SPOZNALA
Spoznala sva se v srednji šoli, ko sva postala sošolca. Že prvo leto so preskočile iskrice in postala sva par. Pred poroko sva bila skupaj že 11 prekrasnih let.


USODNO VPRAŠANJE
Maja 2019 sva se odpravila na skupen izlet in glamping. Za mesec maj je bilo zelo hladno, deževalo je vsak dan. V glampingu sva zaradi slabega vremena bila edina gosta.
4.5.2019 sva se odpravila na izlet na izvir Kamniške bistrice. Zaročila sva se ob tolmunu reke v skritem kotičku, ki je bil kot nekakšna majhna plaža. Seveda je ves čas deževalo.

Tina in Miha 0524

NAVDIH
Najbolj pomembno nama je bilo sproščeno poročno vzdušje in zabava do jutranjih ur. To nama je tudi uspelo, za kar sva najbolj vesela. Poročila sva se v Panonski vasi, ki je že sama po sebi zelo romantična lokacija. Zakupila sva celo vas, tako, da so lahko prespali skoraj vsi svatje. V nedeljo sva na lokaciji organizirala še afterparty. Najina poroka je bila posebna zato, ker je trajala kar 2 dni. Bilo je res nepozabno!


NEVESTINA OBLEKA
Obiskala sem 2 različna salona. Pred tem sem si na spletu pogledala katere obleke želim pomeriti in kakšen stil mi je všeč. V salonu Sanjska obleka je bilo toliko čudovitih oblek, da sem se zelo težko odločila. Na žalost me je zaradi epidemije na pomerjanje lahko spremljala le ena oseba. Na koncu sem izbrala obleko, ki niti ni bila v ožjem izboru. Na srečo je bila prosta in bila je prečudovita. Zgornji del je imel zelo lepo čipko, hrbet pa je bil odprt. V salonu sem naročila tudi poročne čevlje.


ŽENINOVA OBLEKA
Odločil se je za obleko po meri pri šiviljstvu Titan. Izdelali so mu obleko in telovnik, materiale je izbral sam. V vseh kosih oblačila je tudi personalizirana etiketa z njegovim imenom, zato je obleka res edinstvena in bo za vedno ostala lep spomin na najin dogodek.

Tina in Miha 0449

ŠOPEK, DEKORACIJA
Želela sva cvetlično dekoracijo v različnem belem cvetju v kombinaciji z evkaliptusom. Tudi šopek je v tem stilu. Vseboval je evkaliptusovo zelenje in bele vrtnice, lisianthus, nageljne, potonike ipd.
Enako cvetje bilo v naprsnih šopkih in zapestnicah svatov, dekoraciji avtomobila, na torti, v laseh neveste in namizni dekoraciji. Cvetličarna je celotno dekoracijo dostavila in postavila. Nevestino cvetje za v lase so dostavili kar v frizerski salon.


PRSTANA
Poročna prstana sva izbrala v zlatarni Celje. Oba sta iz belega zlata, nevestin ima še briljante. Oba imata gravuro imen drug drugega in datum poroke.


POROČNA TORTA
Poročno torto in sladki kotiček so nama pripravili v slaščičarni Zver, ki je tudi blizu same poročne lokacije. Torta je bila 3-nadstropna in v barvnem stilu poroke. Na vrhu torte je bilo cvetje, ki se je ujemalo s celotno cvetlično dekoracijo.


DOGAJANJE
Nekateri svatje so se zbrali že zjutraj pri ženinu doma. S starodobnikom so se nato odpeljali po nevesto. Pri nevesti so se zbrale družice, ki so jih profesionalno naličili kar doma. Ob prihodu ženina je sledila šranga, nato pa pogostitev gostilne Zorko. Nadaljevali smo s cerkveno poroko v cerkvi v Križevcih pri Ljutomeru. Civilna poroka je potekala v Panonski vasi na romantičnem otočku pod drevesom okrašenim z lučkami sredi ribnika. Poročil naju je moj oče, na cerkvenem in civilnem obredu sta peli moja sestrična in najina skupna dobra prijateljica, kar je bilo še toliko bolj posebno in čustveno. Po civilnem delu so sledile čestitke, fotografiranje in nato še ples mladoporočencev. Večerno slavje je potekalo v čudovito obnovljenem rustikalnem kozolcu. Zabavalli so nas Poskočni muzikanti.
Ker smo imeli zakupljeno celotno vas, je tam prespala večina svatov. Druženje se je nadaljevalo še v nedeljo, ko so nas zabavali Recesija Band.

Tina in Miha 0482

VPLIV COVID-19
COVID19 je močno vplival na celotno organizacijo najine poroke. Morala sva se poročiti med epidemijo, saj je bila razglašena kar do 15.6.2021. Vsak dan so na dan prihajale mešane in nenatančne informacije. Zeleno fazo smo dosegli že konec maja, vendar je uradno niso razglasili. Dokončna odločitev, da poroka bo, je padla 27.5.2021 – 8 dni pred poroko. Na žalost se poroke niso mogli udeležiti sorodniki iz Avstralije, zato so prisostvovali preko videoklica.
Zaradi epidemije sva vabila poslala zelo pozno. Povabila sva približno 90 ljudi, prvoten načrt je bil 140 svatov. Potrebne so bile razdalje med mizami. Vsi svatje so imeli tudi PCT pogoje, saj se je večerno slavje odvijalo v zaprtem prostoru.

POROČNO POTOVANJE
Za medene tedne si želiva iti na Arubo, vendar zaenkrat je zaradi epidemije še vse zelo negotovo.

NEVESTIN NASVET
Moj največji nasvet je: uživajta v vsakem trenutku, saj bo minilo prehitro!
Pri organizaciji poroke je bila zelo v pomoč Poročna beležnica. Prav tako, sva z organizacijo začela že zelo hitro. Lokacijo, glasbenike in fotografa sva rezervirala že 2 leti prej.
Vse sva zelo natančno organizirala, da sva lahko bila na poroki povsem sproščena. Seveda pa nikoli ne gre vse po načrtu. Pri poročnih ponudnikih se nama je zdelo najpomembneje, da izbereš dobrega fotografa in glasbeno skupino. Nama je uspelo oboje!
Tina in Miha 0807
Tina in Miha 0790
Tina in Miha 0778
Tina in Miha 0769
Tina in Miha 0751
Tina in Miha 0743
Tina in Miha 0741
Tina in Miha 0740
Tina in Miha 0734
Tina in Miha 0733
Tina in Miha 0714
Tina in Miha 0572
Sodelujoči:
POROČNI FOTOGRAF: Nika+Grega photography
MAKE UP: Studio Nives
POROČNA FRIZURA: Frizerstvo Mitra
POROČNA OBLEKA ZANJO: Sanjska obleka
POROČNA OBLEKA ZANJ: Titan fashion
CVETJE: Cvetličarstvo Taja
CATERING: Gostilna Zorko in Panonska vas
POROČNA TORTA: Slaščičarstvo Zver
PRSTANI: Zlatarna Celje
VABILA: Poročna trgovina
OSTALE POROČNE TISKOVINE: Ideaprint
NAJEM STARODOBNIKA: Prevozi porok
GLASBA: Poskočni muzikanti in Recesija band
SNEMALEC: Snapbox
≈

Ostale zgodbe

≈
Marina in Dejan poroka (24)
Marina in Dejan
Tinkara in Blaž (5)
Tinkara in Blaž
Bled, 25.5.2021
Manja in Matjaž  (5)
Manja in Matjaž
Poročni fotograf Goran Vadlja Kamenjašević
Sara in Tomaž
Pretorska palača, 22.8.2020
2020 08 01 Ana in Rok 140 (Large)
Ana in Rok
Vila Široko, 1.8.2020