≈

Tina in Deniz

≈
Prava ljubezen je vse

Tina in Deniz

Otočec, 22. junija 


KAKO STA SE SPOZNALADeniz ima izjemno rad potovanja in tako se je nekega dne odločil tudi za obisk Ljubljane, kjer je živela Tina. Takoj ko sta se spoznala, sta vedela, da je to tisto pravo, in že čez pol leta se je Tina preselila k njemu na Švedsko.
USODNO VPRAŠANJE: „Bilo je najbolj romantično vzdušje, ki si ga sploh lahko zamislim,“ se zaroke spominja Tina. Lansko leto poleti sta odšla na Sejšele, tam pa ji je Deniz rekel, da želi, da je že prvi večer nekaj posebnega, zato sta naročila večerjo v svojo vilo tik ob obali in tako proslavila začetek dopusta. Pred večerjo je Deniz Tino odpeljal na bližnjo plažo. Polna luna je osvetljevala palme in slišalo se ni nič drugega kot nežne valove ter njiju. Deniz je imel neverjetno lep govor o tem, kaj vse mu je všeč na Tini, in na koncu jo je vprašal, ali bi se poročila z njim. Seveda ni razmišljala niti sekunde, saj sta si to oba zelo želela. 

Poroka Tina and Deniz
Tina in Deniz sta za svoj poročni kraj izbrala pravljični grad Otočec.

NAVDIH: Zelo natančno sta vedela, kaj si želita. Imata poseben osebni stil, ki jima je obema všeč; tako pri dizajnu stanovanja kot pri drugih rečeh, tako da tudi pri poroki ni bilo nič drugače. Želela sta romantično, elegantno klasiko in najprej sta poiskala organizatorja – Popolna dekoracija –, za katerega sta vedela, da lahko vse detajle uredi brez napake, saj sta oba precej natančna in je za oba estetika zelo pomembna.
NEVESTINA OBLEKAObleka je bila čipkasta in graciozna. Bila je popolnoma usklajena s tem, kar si je Tina želela – biti elegantna princeska. Vsi, ki so sodelovali pri izboru obleke, so rekli, da je bila ta obleka, kot narejena zanjo. Je pa iskanju prave posvetila kar precej pozornosti, saj je pomerila več kot 35 oblek v treh državah (Slovenija, Danska in Švedska). Na koncu jo je našla in kupila na Švedskem. Obleko pa je še malce modificirala, saj so ji glede na njene želje dodali še bolero ter več metrov dolgo tančico.
ŽENINOVA OBLEKA: Obleka je bila klasična, elegantna in hkrati drzna, kar pa izjemno dobro opiše tudi Denizev karakter. Tudi Denizovo obleko znamke Cavaliere sta našla na Švedskem.
ŠOPEK: Šopek je bil narejen iz potonik bele barve. Vrsto rož so jima svetovali v agenciji, ki je organizirala poroko, in oba sta se strinjala, da so bile potonike popolnoma prava izbira, ki je še nadgradila eleganco obleke. 

Poroka Tina and Deniz
Šopek so krasile bele potonike.

PRSTANA: Tinin poročni prstan je oblikoval kar Deniz, saj ni želel, da bi kdorkoli drug na svetu imel enakega. Prijateljica, ki mu je nekajkrat pomagala pri procesu odločanja, je Tini kasneje povedala, da je bila skrb, s katero je izbiral prstan, tako neverjetna, da jo je ganilo. Njegova vizija je bila, da mora biti poročni prstan nadgradnja zaročnega, zato ta predstavlja sredinski del poročnega prstana, dodal pa je še dva stranska prstana – vsi trije skupaj tako tvorijo celoto. Prstan je iz diamantov in belega zlata. Denizov prstan pa je enostaven, prav tako iz belega zlata in, kot vse ostalo, kar mu je všeč, mešanica elegance ter robatosti. V Tinin prstan sta poleg dneva zaroke in poroke vgravirala tudi moževo ime, Deniz pa jo je presenetil z gravuro ”seni seviyorum”, kar v turščini pomeni ”ljubim te”. Njegov prstan pa ima poleg datuma zaroke in poroke vgravirano še Tinino ime.
TORTAPoročno torto so pripravili v slaščičarni Zvezda, ker je to najljubša torta Tininega moža. Imela sta dva različna okusa – sadnega in čokoladnega. Vsa pa je bila oblite z belo čokolado, tako da je bilo vse videti identično. Bila je na prelepem podstavku in okrašena s svežim cvetjem.
DOGAJANJE:  Ožja družina, družice in “bestmeni” so se zbrali že zjutraj v Ljubljani, od koder so se nato odpravili na Otočec. Priprave so potekale med 11. in 16. uro, če pa bi vprašali moški del družbe, bi jih ta del zagotovo opisal precej drugače kot ženski del. Te so precej več časa preživele v rokah frizerjev in vizažistov, moški del pa je malo več nazdravljal s šampanjcem. Okoli štirih popoldan sta imela Tina in Deniz slikanje, saj sta želela, da se v fotografski objektiv ujame tudi trenutke, ko bo Tino Deniz prvič videl. Po fotografiranju, okoli pete ure, so se začeli zbirati še ostali svatje in okoli pol šeste so odšli na skrajni del otočka, kjer so imeli vse pripravljeno za obred. Ob prihajanju je igral godalni kvartet. Obred je potekal v slovenščini in angleščini in je bil zares posrečen, saj sta namesto tipičnega odgovora: “I do,” oba malce improvizirala. Začel je Deniz, ki je odgovoril z: “I do, for sure,” Tina pa je dodala: “I definitely do!” Tudi njun prvi poljub moža in žena je bil malce bolj igriv, saj sta bila oba presrečna. Sledile so čestitke svatov in nazdravljanje s šampanjcem na prisrčno okrašeni terasi ter ob dobrotah, ki jih je med drugimi pripravila tudi Tinina babica.
Po intenzivnem fotografiranju so se odpravili na večerjo, ki je potekala v šotoru pred gradom – šotor je bil z vso svojo čudovito okrasitvijo zares dih jemajoč, hrana, zabava in srčni govori pa so le še dodali piko na i. Nekaj bolj umirjene žive glasbe je bilo že med samo večerjo, prava zabava pa se je začela po njunem plesu – posebej za ta dogodek sta se s pomočjo švedske učiteljice naučila posebne koreografije, ki je odlično sovpadala z njuno pesmijo “When love takes over” Davida Guette. Seveda so začeli z akustično verzijo in se nato razživeli.
Vse je bilo zares popolno, prav nič ne bi spremenila, oba pa sta zelo hvaležna, da sta lahko ob sebi imela vse ljudi, ki jima tako veliko pomenijo (gostje so bili namreč iz treh držav). Geslo njune poroke “True love is a big deal” pa zares opiše vse, kar sta tisti dan doživljala. 

Poroka Tina and Deniz
Čudovite poročne fotografije je ovekovečil koprski fotograf Dragan Zlatanović.

POROČNO POTOVANJE:  Takoj naslednje jutro (nekaj ur po praznovanju) sta se odpravila na Bali, kjer sta preživela nepozabna dva tedna – najprej v notranjosti otoka in nato ob obali.
napis na poroki
poročna torta
poroka v šotoru
sedežni red na poroki
poročno fotografiranje ob jezeru
cvetje na poroki
okrasitev stolov na poroki
poročne družice in nevesta
poročno fotografiranje
nevesta
ženin
potonike poročni šopek

≈

Ostale zgodbe

≈
porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (3)
Marika in Jernej
tjasa_andrej-126
Tjaša in Andrej
Poletna poroka v cvetličnem vrtu....
Valentina in Aljaž   poročni šopek
Valentina in Aljaž
Dih jemajoča poročna zgodba čudovitega poročnega para
mladoporočenca
Sara in Gregor
Kot nekdo, ki imel me bo rad
poročni par
Sara in Aleš