≈

Tanja in Matevž

≈
Metuljčki in ljubezen
Tanja in Matevž 
Brdo pri Kranju, 5. julija

KAKO STA SE SPOZNALA:
Matevž se je kot otrok s starši preselil v Tanjino ulico in ko sta postala soseda, se je začela odvijati tudi njuna zgodba. Skozi otroško igro, glasbo in ples se je njuna ljubezen počasi razvijala. Najstniška leta so pripeljala do prvega poljuba, srednja šola pa je uraden začetek zveze, ki traja še danes.
USODNO VPRAŠANJE:
Zaročila sta se točno pred letom dni, na romantični večerji na gondoli, ki se je kar trikrat povzpela na Krvavec in nazaj v dolino. Nekje med oblaki, ki so dajali vtis, kot da sta v nebesih, je bila prava priložnost, da je šel Matevž na kolena.
NAVDIH:
Želela sta si, da bi bil dan čim bolj pravljičen, da bi čim bolj sovpadal z naravo na Račjem otoku, zato sta za rdečo nit poroke izbrala zeleno in ciklamno barvo, z marjeticami in metuljčki, ki so krasili tako mize kot poročni šopek in poročno torto. Z detajli, kot so zvonček za poljub, metuljčki za želje, puščice za usmerjanje gostov, zahvale s češnjami ipd., pa so celoten dan le še dodatno popestrili. Tako se je klasika prepletala z drugačnostjo, tradicija pa z originalnostjo. Navdih sta najprej iskala pri sebi, v pomoč pa jima je bila tudi revija Moja poroka. 
NEVESTINA OBLEKA:
Tanjina obleka je bila v stilu princeske, našla pa jo je v salonu Poročni kotiček. Zgornji del je bolj smetanaste barve, spodnji pa bogato okrašen z belim tilom in svetlečo broško. Del krila iz tila je lahko tudi ostranila in pokazala več nog. Igrivost obleke pa je prišla do toliko večjega izraza, ko se je iz pravljičnih salonarjev z metuljčkom preobula v all starke.
ŽENINOVA OBLEKA:
Matevževa obleka je bila črna, z nekoliko drugačnim suknjičem, ki je imel na ramenih zadrge. Srajca je bila bela s črno črto po sredini, ki je nadomeščala klasično kravato, celoten videz pa je popestril s črnim robčkom z belimi pikicami in črno-belimi elegantnimi čevlji. Matevž je svojo obleko našel v Galeriji Emporium, takšno obleko pa je izbral zato, ker je vseeno želel del klasike, ker pa sicer ne nosi oblek, je celotno opravo malce dopolnil. 
ŠOPEK:
Šopek je bil narejen iz marjetic, ki so jih dodatno krasili kamenčki. Marjetice so s svojo preprostostjo čudovito sovpadale s prelepo naravo in celotnim dnem. Šopek in tudi vso ostalo dekoracijo so oblikovali na Brdu.
PRSTANA:
Poročna prstana sta iz belega zlata, mat, po sredini pa imata črto, ki jo pri nevesti dodatno poudarjajo še trije kamenčki. 
TORTA:
Torta je bila trinadstropna in treh različnih okusov – čokoladna, jagodna in skutna z gozdnimi sadeži. Krasil jo je travnik z marjeticami, na njej pa so bili dodani ciklamni metuljčki.
DOGAJANJE:
Na gradu Brdo ju je že ob 12. uri čakal razkošen apartma oz. kar celo nadstropje z ogromno teraso, kjer sta se uredila s pomočjo prič. Trenutek, ko sta se pokazala drug drugemu, je prebudil prva čustva, ki so se čez cel dan in tudi noč samo še stopnjevala. Ženin je vse svate sprejel in jih pospremil do Račjega otoka, kjer so vsi nestrpno čakali nevesto, ki se je pripeljala s kočijo. Ob glasbi Dan ljubezni se je obred začel. Solze se niso ustavile vse do metanja riža. Sledilo je prejemanje čestitk, fotografiranje, nato pa trenutek, ko je svojo drugo svečko upihnila njuna najmlajša hčerka. Sledili so predjed, njun pozdravni nagovor in predstavitev vseh svatov, govori in poročni ples, ki so ga popestrili Romana Kranjčan in virtuoz na harmoniki Gašper Primožič. Njune sanje, skupno pot in ljubezen pa sta v plesu ponazorila svetovna prvaka v show dancu Klara Lainšček in Jan Ravnik. Po eksploziji okusov med večerjo so sledile zabava in pestre igre, ki so vzdušje še dodatno sprostile. Podvezico so lovili fantje, šopek pa dekleta. Sledila sta poročna torta iz Kraljevega Mignona in sladkanje, ki je ob poletnih ritmih izpod rok DJ-ja Tadeja Berlataniča trajalo pozno, a ne prepozno v noč. Tako je ostalo dovolj časa še za tisto pravo poročno noč v gradu Brdo.  
POROČNO POTOVANJE
Tri dni po poroki sta odšla v Dubaj.
poroka tanja in matevz 1
poroka tanja in matevz 2
poroka tanja in matevz 3
poroka tanja in matevz 4
poroka tanja in matevz 5
poroka tanja in matevz 6
poroka tanja in matevz 7
poroka tanja in matevz 8
poroka tanja in matevz 9
poroka tanja in matevz 10
≈

Ostale zgodbe

≈
otroci na poroki
Nina in Peter
Sanjski dan v Prekmurju
poročni par
Sabina in Simon
Dan objemov
poročni par
Sendi in Valter
pop tv poroka
Ema in Dejan
Popolna poroka - televizijska poroka POP TV
mladoporočenca
Sara in Gregor
Kot nekdo, ki imel me bo rad