X
≈

Tanja in Janez

≈
Mamma Mia po slovensko
23.junij 2016, Skopelos, Grčija

KAKO STA SE SPOZNALA: Spoznala sta se preko prijateljev in sta se pravzaprav poznala že dolga leta, a nikoli preveč družila. Oba sta se rada zabavala in potovala, in nekajkrat se je zgodilo, da sta potovala tudi skupaj. Tanja je bila seveda Janezu takoj všeč, ampak se ni hitro predala njegovim romantičnim gestam in zato se je Janez moral kar potruditi za njeno pozornost.

USODNO VPRAŠANJE: Po dolgem koketiranju je Janezu končno uspelo osvojiti tudi Tanjino srce in prišel je dan, ko jo je zaprosil za roko. To je storil v Ljubljani in svojo zaprositev začel z besedami, da ne zna biti preveč romantičen, zato ji je le pokazal škatlico s prstanom in rekel: »Ljubim te medvedek moj, boš moja do konca?«. Tanja je bila čisto presenečena in seveda je bil njen odgovor Jaaa!

NAVDIH: Tanja je vedno sanjala o soncu in peščeni plaži. Prva ideja je bila poroka v tujini in po čistem naključju je Tanja dobila Sanjin (Weddings By Sanya) kontakt, za poroko v Grčiji, kar je bila zagotovo prava destinacija za njiju, saj je bilo za Grčijo potrebno najmanj dokumentacije. Takoj naslednji dan je že pisala Sanji, ki ju je napotila na otok Skopelos. Seveda je bila Tanja vesela, da je lahko zaupala vse želje za svojo sanjsko poroko nekomu, ki govori slovensko, saj je pomembno, da so se lahko takoj sporazumeli. Tanja in Janez sta poskrbela za dokumentacijo z njune strani ter za nastanitev, za vse ostalo povezano s samo poroko, pa je skupaj z njuno vizijo organizirala in oblikovala Sanja.

obred na plaži

Poročni obred je potekal na peščeni plaži, s čudovitim pogledom na morje.

NEVESTINA OBLEKA: Tanja je nosila ročno izdelano obleko, ki je bila darilo njene prijateljice. Skupaj sta oblikovali obleko, ki izražala nevestino osebnost in ki je bila resnično primerna za poroko na peščeni plaži. Hotela je imeti odprto poletno obleko, ki se lepo poda njenemu telesu ter je hkrati praktična in seveda ne pretežka za vroče grško podnebje.

ŽENINOVA OBLEKA
: Janez je nosil lahko laneno obleko bež barve, ki je bila seveda poletnega navdiha, saj sta oba želela biti kar se da sproščena za njun poseben dan.

ŠOPEK IN DEKORACIJA: Za vse te podrobnosti je poskrbela njuna organizatorka in stilistka poroke. Bodoča zakonca sta se raje prepustila brezskrbnemu uživanju in pripravam na njuno potovanje. Seveda jima je Sanja iz Weddings By Sanya posredovala vse načrte in njene ideje, ki sta jih na koncu tudi odobrila. Dekoracija je bila v modri barvi in navtično-morsko orientirana. Modra barva jima je obema ljuba, Sanja pa je predlagala tudi odtenke rjave, bež in peščene barve. Tako sta imela vozel iz vrvi namesto blazinice za prstana, obok so krasili temno modri trakovi ter navtična vrv, okoli njih pa so bile temno modre steklenice z belimi vrtnicami, lanterne ter les iz plaže - driftwood. Nevestin šopek in naprsnico je oblikovala Sanja po Tanjini viziji in je bilo pravzaprav pravo presenečenje. Šopek je povezoval modro morsko tematiko ter divjo otoško naravo. Šopek je vseboval frezijo, belo vrtnico, oljko, sukulente ter druge divje otoške rože.

porocni sopek

Prelep poročni šopek iz frezij, vrtnic, oljke, sukulente ter divjih otoških rož.

PRSTANA: Izbrala sta poročne prstana Zlatarne Celje. Prstana sta preproste oblike iz belega zlata z dodatki briljantov, ki seveda prevladujejo na nevestinem prstanu.

TORTA: Torta je bila povsem preprosta in namenjena zgolj za njiju. In ker so bili na morju in je bilo ves čas zelo vroče, sta prav uživala v zelo okusni sladoledni torti! Drugače jima sladoled ni preveč všeč, ampak ta sladoledna poročna torta je bila res odlična ter osvežujoča.

DOGAJANJE: Priprave so se začele že zjutraj, saj sta imela kar precej natrpan urnik. Pričela sta s fotografiranjem priprav in prvega pogleda v hotelu, nato pa je Janez odšel iz sobe. Ko je bila Tanja popolnoma urejena, sta skupaj s Sanjo odšle do pomola, kjer jo je že nestrpno čakal njen ženin. Ob prvem pogledu sta si skočila v objem in takrat sta se začela zavedati, da gre zares. Ta trenutek, ko sta se prvič zagledala, je bil zelo romantičen, skoraj kot prizor iz filma! Predporočno fotografiranje sta imela pri cerkvi Svetega Ioannisa, tam kjer se je odvijal tudi slaven prizor poroke iz filma Mamma Mia, kjer sta Meryl Streep in Pierce Brosnan odigrala svoj ljubezenski prizor na pesem The Winner Takes it All od Abbe. Civilno poroko sta imela na prekrasni plaži Kastani. Ta peščena plaža je bila prava za Tanjino sanjsko ‘boso' poroko, kjer je organizatorka pripravila dekorativni obok z mizico za civilni obred, ki ga je vodil podžupan otoka. Obred se je pričel popoldan, po peti uri, saj je sonce celi dan toplo pripekalo. Svoj "DA" sta si izrekla bosa, na peščeni plaži, ob pogledu na sinje modro morje. Po končanem obredu sta seveda nazdravila s penečim vinom in imela še eno poročno fotografiranje na plaži ter na čudovitem zelenem vrtu bližnjega bara. Peščena plaža, zelena travica ter stoletne oljke so jima tako pričarale pravi raj na zemlji. Torto sta razrezala pri pravi grški večerji, v tradicionalni taverni, kjer sta imela tudi tradicionalno živo glasbo, ki jo je izvajal slavni grški glasbenik. Večerji je sledil žur do jutranjih ur. Dobesedno! Njun poročni dan je bil res samo njun in si ga bosta zapomnila za vedno.

poročna torta

Po pravi grški pojedini je sledila osvežilna sladoledna poročna torta.

POROČNO POTOVANJE: Ker rada potujeta sta videla že veliko mest sveta. Za poroko in medene tedne sta se odločila za Grčijo, potem pa sta si privoščila še daljši izlet v Kolumbijo.

NEVESTIN NASVET: "Pomembno je, da sta pred poroko sproščena in brez večjih skrbi in pa predvsem, da se na svoj dan zabavata ter ne obremenjujeta z nepomembnimi stvarmi. Vajina poroka naj izraža vajino osebnost in vajine skupne strasti. Predvsem pa se ne pozabita zabavati in se imejta rada, saj ljubiti je nekaj prelepega, sploh če ta ljubezen le še raste."
prvi pogled
poroka v tujini
poroka v tujini naprsni šopek
poroka v tujini grčija
poroka v grčiji
poročno darilo
poročna torta
poročna morska dekoracija
porocni sopek
obred na plaži
mladoporočenca
≈

Ostale zgodbe

≈
Poroka Nina in Sašo (10)
Nina in Sašo
Golf Arboretum, 12.6.2021
Valentina in Aljaž   cerkvena poroka
Valentina in Aljaž
Hotel Habakuk, 30. junij 2018
gasilska poroka
Samanta in Jože
Dobrodošli na gasilski poroki
2020 08 01 Ana in Rok 140 (Large)
Ana in Rok
Vila Široko, 1.8.2020
Janja in Jani poroka (37)
Janja in Jani
Pravljična poroka v idilični naravi.