≈

Špela in Tadej

≈
Športna poroka na Zabreški planini
Špela  in Tadej 

USODNO VPRAŠANJE
Nihče ni nikogar uradno zaprosil, ta odločitev je padla povsem spontano nekega večera.
NAVDIH
Želela sta si drugačno poroko, poroko v naravi, nenavadno, tako, kot je ni imel še nihče. Zato sta si izbrala tudi poseben kraj. Imela sta tudi drugačna vabila, saj sta naredila pravi mali časopis. Ker sta želela, da poroka odraža njun značaj in da je vzdušje sproščeno, sta se izognila konfetom ter svatom priskrbela sončna očala, na katerih so bili vgravirani njuni imeni in datum. Pravilo je bilo, da se očala ne smejo skladati z obleko svata, da so zato še toliko bolje izstopala. Prvi so očala seveda dobili starši, ostali pa so jih debelo gledali in šepetali, kaj jim je, da za poroko izberejo tako čudna očala.
NEVESTINA OBLEKA
Pri obisku poročnega salona Poročni kotiček si je Špela zaželela bolj »športno« poročno obleko - iz kolekcije Silhuete Bride. Svetovalka jo je sicer sprva malce čudno pogledala, nato pa sta hitro našli pravo. Na koncu je izbrala preprosto kratko obleko brez dodatkov in vsega nakupa je bilo konec v 10 minutah. Ostale poročne obleke so bile za Špelin okus  preveč svečane in absolutno neprimerne za vožnjo z gorskim kolesom. 

Špela&Tadej 48
Preprosta, kratka "športna" poročna obleka je bila popolna izbira za na kolo.

ŽENINOVA OBLEKA 
Tadej se je odločil za športno-elegantni stil. Bistveno se mu je zdelo, da se je v svoji opravi počutil udobno in sproščeno. Hlače in čevlje je kupil v trgovini Blue tomato v Beljaku, srajco pa v 7 camicie v Ljubljani.
ŠOPEK 
Za osnovo je služil cvet hortenzije, poleg pa so bili dodani še cvetovi sivke in ognjiča. Šopek je bil narejen doma, bil je preprost in dišeč.
PRSTANA
Poročna prstana sta izbrala pri unikatnem zlatarju Thomasu Sodja v Lescah, sestavljena pa sta bila iz belega in rdečega zlata.
TORTA
Torta je bila preprosta, v treh nadstropjih (jogurtova, čokoladna in sadna), na vrhu je imela le sončna očala. Izdelana je bila v mladi lokalni slaščičarni Minin cukr iz Radovljice.

Špela&Tadej 92
Unikatna poročna prstana je izdelal zlatar Thomas Sodja iz Lesc.

DOGAJANJE
Vse skupaj se je dopoldan začelo s tradicionalno šrango. Po šrangi so se preselili na Zabreško planino, kjer je potekal civilni obred, in glede na vreme, kakršno je bilo lansko poletje, sta imela res srečo, saj je bilo ravno prav oblačno, da so nastale odlične fotografije. Po obredu in kratki zabavi sta se z gorskimi kolesi spustila v dolino Završnice, nato pa so zabavo do zgodnjega jutra nadaljevali v gostišču Tulipan v Lescah.
POROČNO POTOVANJE 
Teden dni po poroki sta odšla na poročno potovanje v Toskano. Odšla sta z avtomobilom in sproti raziskovala lepote Italije.
poročni prstani
poroka na prostem
otroci na poroki
kratka poročna obleka
vijola poročni šopek
penina na poroki
športna poroka
športna poroka
≈

Ostale zgodbe

≈
poročni par
Sabina in Simon
Dan objemov
napisi na poroki
Katja in Matija
pop tv poroka
Ema in Dejan
Popolna poroka - televizijska poroka POP TV
poroka žička kartuzija
Aida in Dragan
Dan kot iz pravljice
Mateja in Martin