≈

Špela in Nino

≈
Ko se uresničijo otroške sanje ...

Dvor Jezeršek, 12. julija 2014


PAR: Špela Napokoj in Nino Zebec, oba iz Kranja.

KAKO STA SE SPOZNALA
: Spoznala sta se, ko je Špela prišla delat na letališče Brnik še kot študentka, kjer je bil Nino že leto prej. Prej se nista poznala, čeprav sta pozneje ugotovila, da sta  pravzaprav soseda. Ker ji je bil Nino všeč, je Špela potrebovala kar nekaj mesecev, preden je on dojel, da ima resne plane z njim in tako sta aprila 2008 odšla na prvi uradni zmenek.

USODNO VPRAŠANJE: Že kmalu po tem, ko sta postala par, je Nino spoznal koliko Špeli pomeni poroka in da je na poroke čisti »frik«, zato je bilo to samo še vprašanje časa. Leta 2012 sta se tudi preselila v skupno najemniško stanovanje, Nino pa je Špelo zaprosil med nogometno tekmo (oba sta srčna navijača), ki sta jo spremljala na domačem kavču. Kar naenkrat ji je na roko nataknil prstan in jo vprašal, če bi se poročila z njim. Čeprav je Špela pričakovala, da se bo to kmalu zgodilo, je bila vseeno  kar malo presenečena. Seveda je rekla JA!.

NAVDIH: Ker je Špela že celo življenje načrtovala ta sanjski dogodek, priprava na dejansko poroko sploh ni bila težka. Točno je vedela kaj hoče, Nino pa je samo sledil in se seveda tudi strinjal z njenimi željami. Ker je roza Špelina najljubša barva že od otroštva, sta za rdečo nit poroke izbrala barvo fuksije in izpadla je fantastično. Želela sta cerkveno poroko in civilni obred na prostem, z belimi prevlekami prevlečenimi stoli ter okrašenimi s trakom v barvi fuksije in vse to sta dobila na Dvoru Jezeršek na Brniku, kjer so ugodili vsaki njuni želji. Vabila in zahvale sta naročila pri Poročni trgovini in dobila preproste, toda čudovite tiskovine, v glavni barvi seveda. Cerkev je bila okrašena z mašnami v beli in fuksija barvi, po tleh proti oltarju so bile v isti barvi razporejene majhne svečke, tudi stoli pred oltarjem so bili oblečeni v belo kopreno z rožnatimi mašnami in ciklam gerberami, ki so bile tudi nevestino glavno cvetje. Sama pa sta poskrbela za konfete – vsak gost je dobil stekleničko domačih borovničk, ki jih je skuhala Ninotova mami. Steklenička je bila okrašena z belim in fuksija trakom ter z imenom gosta in je obenem služila tudi kot sedežni red.

NEVESTINA OBLEKA: Špela si je svojo poročno obleko vedno predstavljala kot preprosto, a vseeno dovolj princeskasto in takšno je tudi našla v poročnem salonu Mod Art v Domžalah. Bila je prva, ki jo je pomerila in takoj zažarela v njej. Kasneje jih je iz radovednosti pomerila še nekaj, a nobena ni imela tistega čara. Tako se je odločila prav zanj. Obleko A-linije, v rahli smetanasti barvi, ki jo pod prsmi krasi broška iz drobnih kristalčkov in pade z bogatim krilom. To obleko je imela ogledano še preden je sploh vedela, da se bo poročila in na srečo je bila prav ta obleka kot ustvarjena zanjo. Pika na i je bila še tiara iz kristalčkov in čevlji v beli barvi, spredaj odprti, ki so jih krasili enaki kristalčki kot na tiari. Za cerkveni obred si je Špela nadela še tančico in vse skupaj je bilo pravljično.

ŽENINOVA OBLEKA:
Nino je sprva razmišljal o sivi obleki, a ker ni in ni našel pravega odtenka, je v Galeriji Emporium pomeril obleko znamke Drykorn v črni barvi. Bila mu je kot ulita in še ugodna, zato se je odločil kar zanjo. V trgovini, kjer je kupil srajco, so mu jo ukrojili po meri, bila je smetanove barve in telirana. V Poročni trgovini sta naročila še kravato v barvi fuksije, ki je bila celotni podobi le še pika na i.

ŠOPEK: Špela se dolgo ni mogla odločiti kakšno cvetje naj vsebuje šopek. Najprej je razmišljala o vrtnicah, potem pa je na neki poroki zagledala šopek iz belih in ciklam gerber in izpadel je naravnost popolno, sploh pa je ustrezal podobi njune poroke. Tako je bil tudi Špelin šopek iz gerber v beli in fuksija barvi, vseboval je še drobne bele cvetke ali šlajer ter malce zelenja. Vsako gerbero je krasil majhen kristalček .Tudi naprsni šopki za ženina, priči in starše so bili iz enakega cvetja, ostali svatje pa so nosili rožnate priponke z ilustracijo parčka, imeni neveste in ženina ter datumom poroke.

PRSTANA: Prstana sta izbrala pri zlatarstvu Bivic v Kranju. Sta iz belega zlata, matirana, po sredini imata nematirano linijo, na kateri nevestin prstan krasijo še trije diamanti.

TORTA: Torta je bila trinadstropna, kvadratne oblike, v beli barvi in okrašena s svilenimi trakovi v fuksija barvi. Vsako nadstropje je krasila mini ciklam gerbera, na vrhu pa je bila figurica parčka v avionu – logična poteza, saj sta oba zaposlena na letališču. Vsako nadstropje je imelo tudi drugačen okus: nutela-banana, hruška ter jagoda-vanilija.

DOGAJANJE: Dan se je nevesto začel že ob 7.30, ko je odšla k frizerki, ki je na srečo samo par korakov stran od njenega doma, tako da ni izgubljala časa s transportom. Ob 10. uri je k Špeli prišla sodelavka Tea, ki jo je profesionalno naličila, kmalu za tem pa jih je že obiskal fotograf Dejan, ki je najprej ovekovečil vse detajle, nato pa Špelo še pospremil pri oblačenju, kjer ji je pomagala njena sestra in tudi priča Urša. Okoli 12. ure je fotograf odšel k ženinu, kjer je pospremil še njegove  priprave in njegove priče Grega. Svatje so se že začeli zbirati pred njunima blokoma in okoli 13. ure so pospremili ženina, ko se je na skiroju odpravil po svojo nevesto do sosednjega stopnišča. Seveda sta ga najprej čakali dve lažni nevesti, a po kratkem premisleku se je vendarle odločil za pravo. Odpeljali so se proti cerkvi, kjer se je ob 14. uri začel prelep obred. Zanimivo je bilo to, da se je Špela med branjem zaobljube zmotila, a samo zato, ker se je trudila zadrževati solze sreče. Po obredu so ju svatje posuli z rižem, sledila je pogostitev in nazdravili so s penino. Okoli 16. ure sta se Špela in Nino s pričama in fotografom odpravili na slikanje na Brdo pri Kranju, kjer so nastale čudovite fotografije. Ob 18. uri pa so se že dobili na dvoru Jezeršek, kjer so nadaljevali s civilnim obredom in kasneje tudi s poročno zabavo. Vreme je zdržalo cel dan, bilo je sončno in oblačno, a takoj ko sta mladoporočenca podpisala poročni list, so začele padati prve dežne kaplje. Ženin in nevesta sta zabavo otvorila s plesom na melodijo I Won't let you go (James Morrison), kjer so se staršem (spet) orosile oči. Nevesto so med rajanjem prijateljice in sodelavke tudi ugrabile in jo odpeljale na letališče, kjer so skupaj s sodelavkami, ki so bile tisti večer v službi, nazdravile s penino. Kmalu po vrnitvi je sledil razrez poročne torte, metanje šopka in podvezice. S proslavljanjem in zabavo so vztrajali do 4. ure zjutraj, mladoporočenca pa sta noč preživela kar pri Jezeršku, kjer so ju zjutraj pogostili še s slastnim zajtrkom.

POROČNO POTOVANJE: Takoj po poroki sta si privoščila oddih na hrvaški obali, oktobra pa je sledilo pravo poročno potovanje – obiskala sta New York.

NEVESTIN NASVET: Najbolj pomembno je, da si najprej rezervirate kraj poroke, gostišče, fotografa in bend. Ko imate vse to urejeno, imate za ostale stvari še nekaj časa. Preglejte ponudbo prek interneta, revij, ustvarite seznam najljubših: fotografije šopkov, ki so vam všeč, pričesk, ki so najbližje vašemu stilu – potem pa ideje padejo kar same. Na poročni dan s programom seznanite nekoga bližnjega, ki bo svate usmerjal s protokolom, da lahko vi in vaša boljša polovica užijete vsako sekundo tega pravljičnega dne, ki še tako prehitro mine.
poročne okrogle mize
poročni obred na prostem
poročni par
poročni par
fotografiranje poročnega para
fotografiranje poročnega para
poročna prstana
poročni par
nevesta
cerkvena poroka
okrasitev cerkve
moška poročna obleka
POROČNA PRSTANA:
Zlatarstvo Bivic, Kranj
NEVESTINA POROČNA OBLEKA:
Poročni salon Mod`Art, Domžale
MOŠKA POROČNA OBLEKA:
Galerija Emporium, Ljubljana
POROČNA VABILA IN ZAHVALE:

≈

Ostale zgodbe

≈
poročni par
Sara in Aleš
otroci na poroki
Nina in Peter
Sanjski dan v Prekmurju
napisi na poroki
Katja in Matija
tjasa_andrej-126
Tjaša in Andrej
Poletna poroka v cvetličnem vrtu....
poročno fotografiranje v ljubljani
Ana Ursula in Aleksandar
Amor Vincit Omnia