X
≈

Sendi in Valter

≈
Posestvo Rodica, 2. september 2017
KAKO STA SE SPOZNALA?
Spoznala sva se na rojstnem dnevu skupne prijateljice. Videla ga v skupini fantov in prijateljico vprašala, kdo je tisti luštni fant. Iskra med nama je preskočila že v trenutku, ko sva si segla v roko in se predstavila. Sledilo je dopisovanje po Facebooku, prvi zmenek, prvi poljub…

poročna obleka poročni kotiček


USODNO VPRAŠANJE
Bilo je na dan najine 6. obletnice. Pri zaroki je imel ključno vlogo najin sin Mark. Valter ga je oblekel v bodi z napisom: »Mama, bi se poročila s pačijem (ljubkovalno ime za Valterja)«. Ko sem prišla iz službe, me je Valter takoj prosil, naj previjem Marka. Ko sem Marku odpela majico, sem pod njo zagledala napis na bodiju. Nato se je približal še Valter in v roki nosil dve plenici – na eni je bil napis DA, na drugi pa NE. Najprej sem planila v jok, nato pa izbrala plenico z napisom DA, v kateri je bil skrit tudi zaročni prstan.


NAVDIH
Želela sva si tradicionalno poroko, z modernimi vložki in brez nekaterih tradicionalnih (skoraj že izpetih) navad. Vse skupaj pa je moralo biti odeto v istrski slog, ker oba izhajavaiz te pokrajine.


NEVESTINA OBLEKA
V salon Poročni kotiček sva z najboljšo prijateljico šli po obleko, ki sem jo je izbrala na spletni strani. Obleka mi ni pristajala ravno tako, kot sem si sprva zamislila. Po še dveh pomerjenih oblekah, ki mi nista najbolj pristajali sem v kotu, na obešalniku  zagledala obešeno svojo sanjsko obleko. Ko sem jo pomerila, sva se obe s prijateljico pogledali ter začeli jokati, saj sva preprosto vedeli, da ssem našla pravo. V njen sem se počutila, kot da je narejena zame. Obleka je bila točno takšna, kot sem jo sanjala že kot majhna punčka.

nevesta z družicami

ŽENINOVA OBLEKA:
Valter si je želel klasično poročno obleko, temno sive barve. V trgovino Sens je prišel z jasno predstavo kaj si želi in obleko tudi našel. Obleka mu je zelo lepo pristajala in v njej se je počutil sproščeno, kar je za takšen dan tudi najbolj pomembno.


ŠOPEK, DEKORACIJA:
Šopek je vseboval moje najljubše rože, bele hortenzije. V šopku je bil tudi ključ, katerega bo morala prijateljica, ki je šopek ulovila, predati naslednji nevesti. Prelesten šopek je nastal izpod rok Patrizie Budak (Petaloevents). Dekoracijo so popestrili tudi unikatni leseni izdelki Nikolina Ustvarjata ter tiskovine Finimini.


PRSTANA:
Odločila sva se za poročne prstane iz belega zlata, mojega pa krasijo še diamanti. Oba sva kupila v Trstu.


TORTA:
Poročna torta je bila trinadstropna, prekrita z belo smetano in okrašena s svežimi rožami. Sestavljena je bila iz dveh okusov: črni gozdiček ter nutella-vanilija, pripravili pa so jo v kavarni Triglav iz Kopra.


DOGAJANJE:
Priprave neveste in ženina so potekale v etnološkem muzeju Tonina hiša v Svetem Petru v spremstvu družic in prič. Nato je sledil odhod na cerkveni obred v cerkev Sv. Kancijana v Truške, kjer so jih pričakali svatje. Svatje in ženin, so nevesto prvič zagledali v cerkvi, ko jo je pred oltar pospremil njen oče. Med obredom so jim zapeli člani skupine Abend in pevka Steffy. Sledil je civilni obred pred vinsko kletjo na posestvu družine Rodica, ki ga je popestrila klapa »Semikanta«. Na posestvu Rodica je potekalo tudi večerno slavje. Za glasbo je skrbel lokalni ansambel »Platana«. Najprej sta kot presenečenje s strani nevestinega očeta nastopila »Bruno in Giordano« (Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač). Sledilo je presenečenje nevestine sestre – nastop skupine »Game Over«. Ob polnoči sta zarezala v poročno torto, v ozadju pa je nebo osvetlil ognjemet. Skupaj s svati sta se nevesta in ženin zabavala vse do jutranjih ur.


civilni obred


POROČNO POTOVANJE:
Po poroki sva odšla na krajši oddih v Logarsko dolino, v hišo Raduha, kjer sva spala v »stari štali«. 


NEVESTIN NASVET:
»Ne odlašajta s pripravami in pričnita takoj, ko določita datum poroke, saj je veliko ponudnikov zasedenih tudi več kot eno leto v naprej. Pri dogovorih s ponudniki imejta jasno začrtano kaj želita, vsi dogovori pa naj bodo tudi v pisni obliki. Kot povsod velja tudi pri poroki »najdražje ni nujno tudi najboljše«. Vedita da na vse stvari žal ne bosta imela vpliva, kot npr. vreme. V najinem primeru tako morda nimava klasičnih fotografij ob sončnem zahodu, ampak fotografije ob prihajajoči nevihti, ki so pa zagotovo edinstvene. Poskrbita, da se bodo tudi svatje imeli lepo in da jim v noben trenutku ne bo dolgčas, vidva pa kar se da uživajta v vajinem dnevu, saj povsem prehitro mine.«

Fotografije: Ana Gregorič
ženin s prijatelji
ženin na poroki
vozila na poroki
poročni par
poročni čevlji
poročna torta
poročna obleka poročni kotiček
poročna dekoracija
nevesta
nevesta z družicami
civilni obred
civilni obred na prostem
≈

Ostale zgodbe

≈
Valentina in Aljaž   cerkvena poroka
Valentina in Aljaž
Hotel Habakuk, 30. junij 2018
Poročni fotograf Goran Vadlja Kamenjašević
Sara in Tomaž
Pretorska palača, 22.8.2020
Sara in Vid (13)
Sara in Vid
Kempinski Palace Portorož, 25.5.2019
Petra in Aljaž poroka Tri lučke (21)
Petra in Aljaž
Tri lučke, 28.8.2020
Manja in Matjaž  (5)
Manja in Matjaž