≈

Saša in Nejc

≈
www.sasanejc.com

14. september 2013PAR: Saša Skočir iz Domžal in Nejc Palir iz Celja 

KAKO STA SE SPOZNALA: Spoznala sta se pred devetimi leti. Oba sta bila še najstnika, Saša je hodila še v gimnazijo, Nejc pa je bil takrat hokejski vratar. Ljubezen je zacvetela na prvi pogled in od takrat sta preprosto nerazdružljiva. USODNO VPRAŠANJE: Nejc je Sašo zaprosil približno eno leto pred poroko, in sicer kar v njunem stanovanju. Bil je popolnoma običajen večer, a v nekem trenutku je Nejc Saši prevezal oči in rekel, naj malce počaka. Ko si je lahko odstranila prevezo, se je pred njo odvrtel video z njunimi fotografijami in njuno pesmijo, ki se je vrtela v ozadju. Na koncu pa se je video zaključil s preprostim vprašanjem: »Ali bi se poročila z mano?« Že v naslednjem trenutku se je Nejc, svečano preoblečen, vrnil, pokleknil in jo zaprosil. Nato pa sta objeta sedela do konca večera. 

NAVDIH: Pri organizaciji poroke sta imela ves čas v mislih glamurozno rustikalnost. Čeprav se na prvi pogled to sliši nezdružljivo, sta uspela ključne elemente obdržati na visokem nivoju, a vseeno z dobršnim pridihom domačnosti in udobja za goste. Skrivnost dobre poročne dekoracije je v podrobnostih in teh je bilo pri njiju res ogromno. Nežnost sta pričarala z več kot 120 papirnatimi lampijoni, za svetlobo pa sta se zanašala na toplino ognja – sveč. Devetdeset odstotkov dekoracije na poroki sta izdelala sama v zadnjih mesecih pred poroko (od lampijonov, daril za svate in vseh tiskovin do podstavkov s plutnimi zamaški in okrasja s peskom). Za boljšo obveščenost prijateljev in sorodnikov sta pripravila svojo poročno spletno stran sasanejc.com, na kateri sta pred poroko objavljala vse podrobnosti in navodila o prihodu, parkiranju ter nastanitvi v hotelu. Po poroki sta na strani objavila tudi svoj poročni video- in fotoalbum. Multimedijske vsebine so zaščitene z geslom, do katerega lahko dostopajo le njuni svatje, ki so ga dobili zapisanega na poročnih zahvalah. Na dan poroke se je v kotu plesišča na TV-zaslonu vrtela montaža njunih videov iz otroštva, kar se je izkazalo za zelo priljubljen detajl, saj so nekateri svatje dolgo stali pred TV-jem in obujali spomine. Za najmlajše goste pa sta namesto darila pripravila vrečko presenečenja, ki je vsebovala pobarvanke, voščenke, igračke, sestavljanke, prstane, radirke in figurice. Pripravila sta tudi otroški kotiček, kjer je bilo nekaj večjih igrač in napihljivih kitar ter mikrofonov, otroci pa so kasneje v otroškem kotičku z veseljem tudi malo zadremali. 

NEVESTINA OBLEKA: Obleka je padla Saši v oči že takoj, ko je stopila v mariborski poročni salon. Poročna obleka je bila zelo glamurozna in razkošna, oblikovana v princes kroju, korzetni del je bil posut s kristalčki, spodnji del pa se je razširil v neskončnost plapolajočih volančkov s prelepo dvometrsko vlečko. Tudi brez tančice seveda ni šlo. Ena izmed pomembnih stvari, ki sta jo želela še izpolniti, pa je tradicija, ki veleva, da ženin pred poroko ne vidi obleke. To je bilo izredno težko, najtežje od vsega pa je bilo skrivati navdušenje vse te mesece, ko je Saša končno našla svojo sanjsko obleko. Kljub temu, da Saše Nejc ni smel videti pred poroko, sta opravila tudi predporočno slikanje, in sicer tako, da je Nejc nosil prevezo za oči. 

ŽENINOVA OBLEKA: Tudi Nejc je svojo obleko našel v poročnem salonu Hollywood, zanjo pa se je odločil, ker mu je bilo všeč ne povsem klasično krojenje. Obleka je bila bolj svečana, kot je običajno za ženina, in Nejc si je zaradi svoje višine to brez problema privoščil. Srebrna kravata in brezrokavnik sta popolno dopolnila eleganco, pika na i pa je bil dodatek iz kristalov na kravati. 

ŠOPEK: Poročni šopek je vseboval amarilis kot centralno rožo ter dvobarvne vrtnice in marjetke. Že od začetka je Saša točno vedela, kako velik šopek si želi, glede izbire rož pa ni bila zelo izbirčna. Rože sta s taščo v cvetličarni nakupili en dan prej in nato šopek sestavili ter aranžirali sami.

PRSTANA: Prstane sta izbrala pri Zlatarni Brežnik iz Celja. Prstane jima je zlatar izdelal po naročilu, saj takšnih, kot sta si jih želela, nista našla nikjer. Saša je želela diamantni finiš, Nejc pa bolj klasičen prstan. Eden drugemu pa sta v prstane dala vgravirati posebno skrivno sporočilo, ki ga nobeden od njiju ni videl ali prebral, vse dokler obred ni bil končan. 

TORTA: Poročna torta je bila v treh nadstropjih in v treh okusih – kokosova, čokoladna in limonina. Nihče od njiju in zbranih ni mogel prehvaliti slaščičarskih mojstrov v Hotela Wellness Park Laško, saj so svoje delo opravili več kot odlično. Na torti ni manjkal niti nevestin cvet amarilis, postregli pa so jo na terasi hotela z razgledom na osvetljen most želja in reko Savinjo. Gostje so ob rezanju torte prižgali prskalice. 

DOGAJANJE: Nevesta in ženin sta imela vsak svojo sobo, kjer sta se pripravljala že od jutra, saj se 24 ur prej nista smela videti. Zagledala sta se šele, ko je Saša prihajala po stopnicah na obred ob spremljavi poročne koračnice in očeta. Po obredu na prelepem stopnišču sta mladoporočenca odšla na fotografiranje, kjer je fotograf Matjaž Očko naredil prelepe fotografije, snemalec Jure Plešec iz Videoprič pa posnel nekaj čudovitih kadrov. Po fotografiranju sta vse zbrane med prvimi tremi hodi z govori raznežila in nasmejala Sašin oče in Nejc. Zagotovo pa si bosta za vedno zapomnila svoj prvi ples, saj jima je kot presenečenje njuno pesem odigral Sašin oče na saksofonu. Večer je potekal v znamenju ljubezni, plesa, odlično pripravljene hrane in pijače v kombinaciji z odlično glasbo skupine Night Life, ki je z njima ostala do jutranjih ur oz. do zadnjega gosta. Oba menita, da je bila njuna poroka ena izmed modernejših, saj je potekala bolj v ameriškem stilu, in zato toliko bolj prijazna gostom. Ni bilo namreč nepotrebnega prevažanja gor in dol po Sloveniji in čakanja neskončnih ur pred cerkvijo, doma, pred matičarjem … Gostje so prišli na kraj dogodka – Hotel Wellness Park Laško, tam parkirali in tam ostali do jutranjih ur. Tudi ura začetka same poroke je bila prijetna – 16.00. 

POROČNO POTOVANJE: Novembra sta za 14 dni pobegnila na sanjske Maldive, ki so dodali tisto piko na i veličastni poroki. Zdaj pa že razmišljata, kdaj bosta lahko odšla nazaj.

NEVESTIN NASVET: »Punce! Izberite obleko svojih sanj, takšno, o kakršni ste sanjale že kot male punčke, in ne zadovoljite se z manj! Iščite svojo sanjsko obleko, dokler je ne zagledate. Če ne najdete nakita ali dodatkov, ki ste si jih zamislile, jih izdelajte same, kot sem jih jaz. Razmislite tudi o najemu snemalca porok, pri tem pa ne skoparite. Pri naju se je video izkazal za enega izmed lepših spominov in medijev za poroko. Če ste kreativni, lahko veliko izdelate sami – od šopka pa vse do okrasja na mizah. To vam bo sicer vzelo več časa, a prihranilo veliko živcev in frustracij, ko morda nekdo ne bo izpolni vaših pričakovanj. Dobro se pripravite in bodite na dan poroke mirni in sproščeni. Vse se bo izteklo, kot se mora. Bodite zaljubljeni in veliko pozornosti namenite svoji boljši polovici, saj je navsezadnje vse to dogajanje zaradi vaju samih. Na dan poroke pa skušajte večkrat narediti mentalne fotografije dogajanja okrog sebe, saj bo dan še prehitro minil. Na koncu pa si privoščite nepozabno poročno potovanje. Zagotavljam vam, da vam ne bo žal in da ga ne boste pozabili
tulci za metanje riža
želje za mladoporočenca
prostor za poroko
moderna poročna vabila
oznake miz na poroki
turkizna poročna torta
turkizni poročni dodatki
poročno fotografiranje
nevesta
poročni obred
poročni prstani
poroka laško
POROČNA TORTA:
Hotel Wellness Park Laško
NEVESTINA POROČNA OBLEKA:
Poročni salon Hollywood
MOŠKA POROČNA OBLEKA:
Poročni salon Hollywood
POROČNI PRSTANI:
Zlatarna Brežnik
KRAJ POROKE:
Hotel Wellness Park Laško
GOSTIŠČE ALI HOTEL:
Hotel Wellness Park Laško
POROČNE TISKOVINE:
Nevesta in ženin
GLASBA NA POROKI:
Skupina Night Life
≈

Ostale zgodbe

≈
poročno fotografiranje
Jerica in Peter
DIY poroka na Primorskem.
tjasa_andrej-126
Tjaša in Andrej
Poletna poroka v cvetličnem vrtu....
porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (3)
Marika in Jernej
poročni par
Sendi in Valter
poročni par
Sabina in Simon
Dan objemov