X
≈

Sara in Vid

≈
Kempinski Palace Portorož, 25.5.2019
KAKO STA SE SPOZNALA
Najino poznanstvo seže že v čas osnovne šole, saj prihajava iz istega kraja. Konec prvega letnika srednje šole, je prijateljstvo preko socialnih omrežij počasi preraslo v nekaj več in tako se je najina zgodba šele začela pisati. Na začetku je le nedolžna najstniška zaljubljenost dobila trdnejšo podlago ljubezni in predanosti. Spadava v skupino tipičnih »highschool sweathearths«, ki je svojo ljubezen ohranjal skozi celotno fakultetno obdobje ter še bolj zaljubljen kot prej začel obdobje zgodnje odraslosti kot zakonski par.


USODNO VPRAŠANJE
Zaroka je bila z moje strani popolnoma nepričakovana. Dogodek se je zgodil v udobju najinega doma, tako kot sem si vedno najbolj želela. Brez množice ljudi okoli naju je bila intimnost zagotovljena na najvišji ravni. Bila sva le midva ter najina čustva in to je bilo dovolj. Zdajšnji mož se je na vratih pojavil s šopkom mojih najljubših vrtnic ter vrečko iz zlatarne. Na začetku sem mislila, da se v njej skrivajo uhani ali kakšna verižica, vendar sem po izrazu na njegovem obrazu takoj vedela da gre zares. Po prelepem govoru je sledilo usodno vprašanje in v škatlici sem zagledala prstan, ki se je po privolitvi znašel na mojem prstu. V tistem trenutku sem iz punce dobila naziv zaročenka, kar še danes kar ne morem verjeti.

Sara in Vid (17)

NAVDIH
Organizacije poroke je bila v celoti prepuščena mojih rokam. Ker sem imela v glavi že celotno sliko najinega sanjskega dne, se za poročno organizatorko nisem odločila. Ko pogledam za nazaj, bi jo na dan poroke še kako potrebovala, saj bi celotno dogajanje potekalo le malo bolj gladko. V mislih sem imela elegantno poroko ob slovenski obali. Pri izboru barvne kombinacije nisem imela težav, saj sem izbrala mojo najljubšo barvo: roza, z detajli zlate in bele. Kar se tiče poročnega vzdušja, sem po najboljših močeh želela poskrbeti, da gostom ne bi bilo bilo dolgčas. Poroka je namreč potekala od 9. ure zjutraj pa vse do 3. ure zjutraj naslednjega dne, zato je bilo potrebno poskrbeti za pestro dogajanje (hrana, pijača, glasba, foto kotiček itd.).


Sara in Vid (21)

NEVESTINA OBLEKA
Moja poročna obleka je predstavljala tipičen princeskast stil. Bila je posuta z bleščicami in obogatena s čipkami. Dolga vlečka, odprta ramena in hrbet so odločili, da sem izbrala ravno to obleko. Bila je prva, ki sem jo poskusila in takoj vedela, da je prava. V njej sem se počutila lepo, elegantno in princeskasto.

Sara in Vid (10)

ŽENINOVA OBLEKA
Ženin je poročno obleko izbral iz razloga, da jo bo lahko uporabljal še naprej v okviru svoje službene dolžnosti. Bila je svetlo sive barve, ki se je najbolj skladala z najino barvno kombinacijo in njegovim tenom kože. Model obleke je bil njegovi postavi kot ulit in se je v njem počutil udobno. Zraven je v kompletu kupil še dve beli srajci, pas ter čevlje.

S&V WEB 015

ŠOPEK, POROČNA DEKORACIJA
Šopek je vseboval moje najljubše pomladne cvetlice potonike. Sama nisem želela tradicionalnega šopka vrtnic, ampak nekaj kar bi bilo unikatno. Poleg tega sta najina dekorerja zagotovila potonike v svetlo in temno roza barvi, kar se je še dodatno skladalo z najino poroko. Piko na i sta dodala s svilenim trakom ter kristalom na ročaju šopka, ki je vse skupaj povezalo v celoto.

Sara in Vid (18)

POROČNA PRSTANA
Zase sem izbrala poročni prstan, ki se ujema z zaročnim in ju tako lahko nasim v kompletu. Celoten obroček je sestavljen iz posameznih diamantov. Ženin je izbral prstan, ki je delno matiran in delno v sijaj izvedbi.

Sara in Vid (3)

POROČNA TORTA
Najina poročna torta je bila 4 nadstropna, pri kateri je bilo vsako nadstropje svojega okusa. Izbrala sva dva sadna okusa in en okus za čokoholike. Prekrita je bila z belo maso ticino in posuta z ročno narejenimi cvetlicami v različni odtenkih roza barve. Najnižje nadstropje je bilo le dekorativno, da je torta izgledala mogočnejše.

Sara in Vid (25)

DOGAJANJE
Najin poročni dan se je pričel zgodaj zjutraj z urejanjem neveste in ženina, vsak na svojem domu. Po prihodu ženina na nevestim dom je sledil catering in vožnja proti slovenski obali. Ob 14. uri je sledila civilna poroka na terasi hotela Kempinski Palace Portorož in zopet catering, saj so bili gostje po dobrih 2 urah že lačni. Naša pot se je nadaljevala z ladjico do prelepega mesta Piran, kjer je v cerkvi Sv. Jurija potekala cerkvena poroka. Z ladjico smo se zopet vrnili v hotel, kjer se je dogajanje nadaljevalo z slavnostno večerjo, prvim plesom, plesom s straši, torto, metom podvezice in šopka.

Sara in Vid (20)

POROČNO POTOVANJE: Za destinacijo najinega poročnega potovanja sva izbrala sanjske Maldive. Kljub dolgemu potovanju, naju niso razočarali in se na njih z velikim veseljem vračava za pomembnejše obletnice.


NEVESTIN NASVET
Če je le možno začnite s pripravami čim prej. Sama sem začela z organizacijo leto in pol pred izbranim datumom ter še vedno nisem uspela dobiti vseh želenim ponudnikov. Priporočam najem poročne organizatorke, če ne drugega vsaj za koordinacijo dogajanja na dan D. Čeprav je poroka eden najbolj stresnih dogodkov v življenju, bi svetovala bodočim mladoporočencem, naj se sprostijo in uživajo, saj sanjski dan še prehitro mine.
Sara in Vid (27)
S&V WEB 015
Sara in Vid (1)
Sara in Vid (25)
Sara in Vid (20)
Sara in Vid (22)
Sara in Vid (23)
Sara in Vid (21)
Sara in Vid (18)
Sara in Vid (17)
Sara in Vid (15)
Sara in Vid (14)
FOTOGRAF: Mulec Weddings
≈

Ostale zgodbe

≈
Eva in Janez high res 793 (Large)
Eva in Janez
Pravljična gorska idila....
Poročni fotograf Goran Vadlja Kamenjašević
Sara in Tomaž
Pretorska palača, 22.8.2020
Mateja in Matej (22)
Mateja in Matej
Žagarjev mlin, Novo mesto – Daljni vrh, 27.6.2020
Manja in Matjaž  (5)
Manja in Matjaž
Marina in Dejan poroka (24)
Marina in Dejan