X
≈

Sara in Tomaž

≈
Pretorska palača, 22.8.2020
KAKO STA SE SPOZNALA?
Spoznala sva se tako, da naju je predstavila Tomaževa mama, ki je bila moja sodelavka v kozmetičnem in frizerskem salonu. Najprej sva prijateljevala, se vozila z motorjem in sproti ugotavljala, da naju veselijo in zanimajo iste stvari. Tako so dnevi in tedni tekli, midva sva pa samo sledila toku dogodkov.


USODNO VPRAŠANJE
Bila sva na dopustu, na Filipinih. Čakal je skoraj do zadnjega dneva, na pravi trenutek. Izbral je čudovito plažo, kamor so nas peljali na izlet in izkoristil krasen ambient. Bilo je popolno presenečenje! Pokleknil je in vprašal, če bi se poročila z njim, mi ponudil prstan in seveda sem odgovorila 'da'.


NAVDIH
Najlepše pri najini poroki mi je bilo ravno to, da je bilo vse spontano. Imela sva željo, da se poročiva nekje v tropih, zaradi Koronavirusa je vse to splavalo po vodi, nisva želela čakati, tako da sva rekla, kaj pa če se poročiva kar na naši obali... Ta odločitev je padla kakšen mesec pred poroko, tako da posebnega navdiha nisva imela. Hvala bogu, je Goran (op. Poročni fotograf) poskrbel za vso čarobnost in ujel najlepše trenutke na fotografije.


NEVESTINA OBLEKA
Najbrž smo redke takšne, ki ne kompliciramo pri izbiri obleke. Jaz sem šla iskat obleko v tri butike v Slovenski Bistrci. Poskusila sem morda kakšnih 5 oblek, na koncu izbrala tisto, v kateri sem se počutila najboljše. Obleka je bila dolga, preprosto padajoča, s korzetom in tankimi naramnicami.


ŽENINOVA OBLEKA
Tudi ženin ni kompliciral. Izbrala sva isti butik, kot za nevestino obleko. Svetovalke v salonu so nama zelo pomagale in poskrbele da je ženinu vse lepo pristajalo. Ženin je imel oblečene temno bež hlače, belo srajco, čezenj pa bel telovnik.


ŠOPEK, DEKORACIJA
Za šopek je poskrbela moja mama, jaz sem izrazila željo po bolj bledih barvah. Idejo sem dobila na Pinterestu in mi je bila zelo všeč. Šopek je bil sestavljen predvsem iz vrtnic, belih in bledo roza.


PRSTANA
Za prstane sva se odločila, da bodo leseni. Ker imava oba takšno delo, da jih ne moreva nositi, sva sklenila že dolgo nazaj, da ko se bova poročila, si jih bova dala tetovirati. Našla sva gospoda iz Kranja, ki izdeluje krasen nakit iz lesa. Tako sva se naročila in se odpeljala k njemu na pomerjanje in povedala želje. Ko so bili izdelani nama jih je poslal po pošti. Prstani so narejeni iz orehovega lesa in na sredini imajo črtico iz srebra, nevestin prstan ima še en swarovski diamant.


TORTA
Na samem dogodku ni bilo torte, ker sva se želela poročiti sama. Tako sta bila z nama samo moja prijateljica in njen partner, ki sta poskrbela za hladen šampanjec. Torto sva imela naslednji dan na praznovanju. Odločila sva se za nežno, belo barvo, z nežno dekoracijo, kot je nežno roza rožica in napis Love.


DOGAJANJE
Zjutraj sta naju prišla iskat prijatelja in naju odpeljala do Kopra, kjer smo šli nakratko kosilo, kjer se nam je pridružil še fotograf. Ko je napočil čas, smo se odpravili do Pretorske palače, kjer smo se preoblekli in na hitro naredili par fotk. Goran (op. Poročni fotograf) si je med tem časom ogledoval točke, kjer naju je kasneje fotografiral. Ko sva dahnila DA, smo naredili zelo dobre fotografije pri palači, kasneje smo se sprehodili po mestu in spontano so nastale vse ostale. Vse so bile Goranove inspiracije. Po fotoshootingu smo se dobili s prijateljema ob morju, kjer smo nazdravili z šampanjcem. Bilo je super sproščeno, nepozabno.


VPLIV COVID-19 na vajine priprave?
Na najino poroko je virus vplival tako, da se nisva poročila na peščeni plaži v tropih, kot sva si želela. Ampak je na koncu izpadlo boljše, kot bi si lahko želela. Bi se še enkrat odločila tako.


POROČNO POTOVANJE
Trajalo je skoraj eno leto, da sva pobegnila, ampak nama je uspelo. Odšla sva na Maldive in uživala pod palmami in pod vodo.


NEVESTIN NASVET
 Čim manj kompliciranja in čim več uživati v tem dnevu!

Poroka ob morju Sara in Tomaž
Poroka Sara in Tomaž Koper
Poroka na prostem Sara in Tomaž
Poroka Sara in Tomaž
Poroka Sara in Tomaž
Poroka Sara in Tomaž
Poročni fotograf Goran Vadlja Kamenjašević
Covid poroka
Poroka Sara in Tomaž Koper
Sara in Tomaž civilna poroka
Poroka Pretorska palača Koper
Poroka leseni prstani
POROČNA FOTOGRAFIJA: Goran Vadlja Kamenjašević

KRAJ POROKE: Pretorska palača, Koper

POROČNA OBLEKA: Modni butik Tatjana

POROČNA TORTA: Urša Širec (sladice po naročilu)

PRSTANI: Back to the wood, Kranj

≈

Ostale zgodbe

≈
Mateja in Matej (22)
Mateja in Matej
Žagarjev mlin, Novo mesto – Daljni vrh, 27.6.2020
Valentina in Aljaž   cerkvena poroka
Valentina in Aljaž
Hotel Habakuk, 30. junij 2018
2020 08 01 Ana in Rok 140 (Large)
Ana in Rok
Vila Široko, 1.8.2020
Janja in Jani poroka (37)
Janja in Jani
Pravljična poroka v idilični naravi.
Poroka, Samo Rovan (9)
Aleksandra in Aleksander
Kotnikova ul., Ljubljana, 22.5.2021 in Berlin, 3.7.2021