X
≈

Samanta in Jože

≈
Dobrodošli na gasilski poroki
Spoznala sta se v enem izmed koprskih lokalov, kjer je Samanta včasih delala. Ker pa se je Jože moral vrniti nazaj na misijo na Kosovo, je z Samanto navezal stik preko spleta. Tako sta se počasi spoznavala in komaj čakala dan zaključka misije. Prišel je 21.8.2009, ko sta se končno dobila, objela in med njima je takoj preskočila iskrica.

Samanta si je že kot mala deklica sebe predstavljala v beli poročni obleki, vendar se ji je zdelo, da se ji te sanje iz dneva v dan bolj oddaljujejo. Ko si najmanj predstavljala, da bo ta dan končno prišel, jo je Jože presenetil in pokleknil vpričo njunih dveh zakladkov.

poroka v v družini

Vso organizacijo je Jože prepustil bodoči nevesti meni, vendar ji je pri vsakem koraku stal ob strani in vsako odločitev sta sprejela skupaj. Že na začetku sta se odločila, da ne bosta pretiravala in da bosta čim več poskusila izpeljati sama. Pri tem sta jima pomagali Samantini najboljši prijateljici Tjaša in Tamara, pri pripravah pa so sodelovali tudi njuni starši in priči.

Čeprav živita že kar nekaj let skupaj, sta se odločila, da bo poroka potekala po starih običajih, zato je Jože na predvečer poroke odšel spat k svojim staršem. Skupaj s svojimi svati so naslednjega dne krenili po nevesto. A pot ni bila tako lahka, saj jih je že pod vasjo pričakala policijska blokada, ki je temeljito pregledala ter razkužila vse svate in vozila. Po kratkih pogajanjih so se odločili, da lahko vsi skupaj krenejo v vas, vendar se mora ženin peljati na traktorju.

mladoporočenca

V vasi ga je čakalo še nekaj nalog (žaganje, menjava kolesa na samokolnici, lažna nevesta...), nakar je končno prišel do svoje neveste. Na poti do občine jih je presenetil pozdrav prostovoljnih gasilcev (PGD Pobegi - Čežarji in PGD Babiči), po obredu pa jih je na Titovem trgu pričakal gasilski starodobnik gasilske brigade Koper, ki je bil tisti dan njuno glavno prevozno sredstvo. Odpeljali so jih na gasilsko brigado Koper, kjer jih je pričakala Jožetova izmena, ki jim je ponovno pripravila veliko presenečenj. Po kratkem druženju so se odpravili proti dolini reke Dragonje na Kodarinov Mlin. Tam se je zabava nadaljevala pozno v noč, na njej pa ni manjkalo petja, plesa, dobre hrane in pijače, metanja šopka, podvezice, raznih zanimivih igric, govorov, torte in predvsem srečnih in nasmejanih obrazov. Da je bilo vzdušje sproščeno in brez skrbi, gre vsa zahvala Varuški Živi, ki je poskrbela za varstvo in animacijo otrok na poroki.

kodarinov mlin


»Vsak par pravi, da je bila njuna poroka najlepša, midva pa praviva, da je bila najina poroka najlepša, najboljša, z najboljšo glasbo in družbo in z najbolj norimi dogodivščinmi


Obleka nevesta: Poročni kotiček
Obleka ženin: Poročni kotiček
Prstani: Zlatarstvo Lavtižar
Civilni obred: Pretorska palača Koper
Gostišče: Kodarinov Mlin
Torta: Barbi in sladkorna princesa
Šopek in dekoracija: družinski prijatelji ter prijateljici Tamara in Tjaša
Make-up: Biljana Babič
Frizura: Biljana Babič (nevesta); Frizerski salon Fedora (ženin)
Fotograf: Branko Furlanič
Glasba: Harmonikaša Dva Bota Neč in skupina Ni panike band

sedežni red
poroka v v družini
poroka ob morju
poročni šopek
poročni prstani lavtižar
poročni kotiček
poročna torta
palača koper
mladoporočenca
kodarinov mlin
gasilsla poroka koper
gasilska poroka
≈

Ostale zgodbe

≈
Valentina in Aljaž   cerkvena poroka
Valentina in Aljaž
Hotel Habakuk, 30. junij 2018
Eva in Janez high res 793 (Large)
Eva in Janez
Pravljična gorska idila....
Tina in Miha 0743
Tina in Miha
Panonska vas, 5.6.2021
Poroka TinaAnze Photography
Polona in Žiga
Dvor Jezeršek, 13.6.2020
Petra in Aljaž poroka Tri lučke (21)
Petra in Aljaž
Tri lučke, 28.8.2020