≈

Sabina in Simon

≈
Dan objemov
Sabina in Simon
Šentrupert, 16. avgusta 

KAKO STA SE SPOZNALA: 
Poznata se že od malih nog, saj sta bila praktično soseda. Njuna ljubezenska zgodba pa se je začela pred desetimi leti, ko sta preko teniškega igrišča začela vedno bolj pogosto iskati poglede drug drugega. Ravno ljubezen do tenisa je vodila k temu, da sta skupaj preživljala vedno več in več časa. Prijateljstvo in naklonjenost pa sta rasla ter sčasoma dozorela v ljubezen.
USODNO VPRAŠANJE: 
Simon je bil glede tega precej izviren. Dan, ko je zaprosil Sabino, je bil zelo skrbno izbran, in sicer se je vse zgodilo 21. januarja na svetovni dan objemov. Sabina je zelo čustvena oseba, ki ji nežnost in toplina bližnjega zelo veliko pomenita. Pa tudi sicer ima številka 21 v njuni družini velik pomen, saj imata tako Sabina kot njuna hčerka Ajda rojstni dan 21. v mesecu. Na dan zaroke je Simon iz službe prišel z dvema jajčkoma Kinder v roki. Eden je bil za Ajdo, eden za Sabino. In seveda je Sabinin imel posebno presenečenje – zaročni prstan! Ko je Simon pokleknil in ji zastavil vprašanje, je Sabina s solzami sreče v očeh seveda takoj rekla da in poročne priprave so se začele.
NAVDIH: 
V mislih sta imela romantično poroko z vintage pridihom. Predvsem pa sta si želela civilne poroke na prostem in ko sta šla pogledat Deželo kozolcev, sta vedela, da je točno to, kar sta si zamislila. Sabina je velik poudarek dala tudi drobnim malenkostim, ki jih je naredila sama, kot so npr. tabla s sedežnim redom, svečniki z verzom pesmi Toneta Pavčka (Nekaj je v zraku. Lepega. Nežnega. Mimobežnega. Nekaj je v zraku.), ki je bila že v poročnih vabilih, škatla papirnatih robčkov, oblečena v žaklovino in okrašena s čipko …

poroka Sabina in Simon 6
Poročni obred je potekal v domačem slogu pod kozolcem.


NEVESTINA OBLEKA: 
Obleka je imela vse tisto, kar si je Sabina želela. Bila je romantična, imela je vlečko, čipko in ostale lepe detajle in v njej se je res dobro počutila. Sprva sicer niti ni bila v ožjem izboru, a ko jo je oblekla, je vedela, da je prava! Obleko in tudi svoje poročne čevlje je našla v salonu Poročni kotiček, ogrlico in lasni dodatek pa v Mod`Artu.
ŽENINOVA OBLEKA: 
Simon je že takoj imel v mislih temno sivo-belo kombinacijo, ki bi vključevala tudi telovnik. Ko je v Karizmi vse skupaj oblekel, je bilo videti odlično in odločitev je bila kar hitro sprejeta. 
ŠOPEK: 
Glede šopka je nevesta natančno vedela le, da si želi šopek v nežni rožnati barvi. Cvetličarki je pokazala dva njej ljuba šopka in dogovorili sta se, da bodo prevladovale nežno rožnate vrtnice ter da bo dodala še nekaj svetlih odtenkov in drobnega cvetja za poživitev. Svoj sanjski šopek ji je Sabina opisala kot ''romantičen in eleganten''. Cvetličarka jo je povsem razumela in ji naredila še lepšega, kot si ga je sprva zamislila.

poroka Sabina in Simon 11
Roza vrtnice in nekaj drobnega zelenja za popestritev.

PRSTANA: 
V Zlatarstvu Močnik sta si izbrala prstana iz belega rodiniranega  zlata, Sabininega pa krasi še pet briljantkov.
TORTA: 
Imela sta trinadstropno okroglo torto z dvema okusoma – bela čokolada z gozdnimi sadeži in piškot Jaffa, ki so jima jo pripravili v Slaščičarni Hotela Opara. Ker sta oba velika sladkosneda, sta okusa skrbno izbrala, pri tem pa se nista uštela, saj je bila torta res slastna! Okrašena je bila z nežnim rožnatim trakom in s svežim cvetjem.
FOTOGRAFIJE:
Čudovite fotografije sta ujela v objektiv fotografski dvojec URŠKA + DOMEN.
DOGAJANJE: 
Nevesta je dan začela ob 7.30 pri frizerju Mirku Kužniku. Nato je sledil make-up, ki ji ga je vizažistka Mateja Štajdohar izdelala kar na domu. Čas za portretno fotografiranje sta si bodoča zakonca vzela še pred prihodom svatov. Ob 11.30 sta se s fotografoma dobila na bližnjem Otočcu in izkoristila čudovito naravo ter vreme za res lepe fotografije. Ob 13.00 so se svatje začeli zbirati na njunem domu. Po zakuski so se odpeljali do bližnje cerkve, kjer se je odvila cerkvena poroka. Sabino je do oltarja pospremila njena mama, kar je bil za obe zelo čustven moment. Hčerka Ajda pa je s prijateljico Isabello odlično opravila svojo nalogo in prinesla prstana do oltarja. Obred je bil zelo lep in poln emocij. Po koncu so ju svatje zasuli z res ogromno količino riža!  Z odejami pogrnjene bale in s cvetovi vrtnic okrašena pot so pričarali res pravo vzdušje. Trenutek, ko je z Isabello, ki je pred njo trosila rožice, ob zvokih violine korakala proti kozolcu, je bil za nevesto nekaj najlepšega. Pooblaščenka upravne enote je imela čudovit nagovor, ki nikogar ni pustil ravnodušnega. Po obredu so svatje mladoporočenca zasuli s cvetnimi listi vrtnic. Pod sosednjim kozolcem je nato sledila pogostitev, za katero je več kot odlično poskrbela Kulinarična zidanica Opara, kamor so se kasneje vsi odpravili na nadaljevanje poročnega slavja. Še preden so začeli streči večerjo, se jim je nasmehnila sreča in kljub sicer oblačnemu dnevu jih je pozdravil čudovit sončni zahod. Sonce in dež pa sta ustvarila tudi dve čudoviti mavrici. Za uvodni ples je Simon Sabini pripravil zanjo najlepše presenečenje, saj je prišla Alenka Godec in na njeno priredbo Kot nekdo, ki imel me bo rad sta odplesala svoj uvodni ples.
POROČNO POTOVANJE: 
Pravega poročnega potovanja še nista imela in ga za zdaj tudi ne načrtujeta. So se pa s hčerko Ajdo takoj po poroki odpravili na hrvaško obalo ter si privoščili teden sprostitve in uživanja v družbi drug drugega.

Fotografije: URŠKA + DOMEN

cvetje na poroki
poročni prstani
poročna torta
prvi poročni ples
poripanje s cvetjem na poroki
poroka v seniku
košarice s poročnim cvetjem
poročni par
poročni par
roza šopek
≈

Ostale zgodbe

≈
porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (3)
Marika in Jernej
Mateja in Martin
poročno fotografiranje
Jerica in Peter
DIY poroka na Primorskem.
poročni par
Špela in Nino
Ko se uresničijo otroške sanje ...
poroka v ljubljani
Hana in Gašper
Ko zadene Kupidova puščica …