X
≈

Polona in Žiga

≈
Dvor Jezeršek, 13.6.2020
KAKO STA SE SPOZNALA?
Spoznala sva se v Tolminu, na Soča Outdoor Festivalu. Ob idiličnem ambientu vrveža festivala, športa in narave je beseda dala besedo, tako da sva se hitro ujela in si več kot očitno oba zaželela, da se še vidiva. Bil je »klik« tega ne moreva zanikati.


USODNO VPRAŠANJE
Zaprosil me je med ogledom »gradbišča« najinega doma in to na mestu, kjer sta sedaj otroški sobici. Mislim, da ne bi mogel izpeljati bolj spontano in romantično, kot je bilo.


NAVDIH
Poroko sva organizirala sama, vključno s tiskovinami. Za idejami sva brskala po spletu in tako hitro ugotovila, kaj nama je pomembno in česa si najbolj želiva.


NEVESTINA OBLEKA
Obiskala sem samo dva poročna butika in hitro videla, katera je favoritka. Če pravijo, da je prva pomerjena tista prava, je bilo pri meni ravno obratno. Obleka je bila preprosta, a hkrati tudi bogata. Bila je nekaj posebnega kot verjetno reče vsaka nevesta, ko obleče pravo. Zares je bil lep občutek jo imeti na sebi.


ŽENINOVA OBLEKA
Želela sva si modre obleke in možnosti, da sta velikosti zgornjega in spodnjega dela obleke lahko različna. Izbrala sva jo tam, kjer sva vzela nevestino.


ŠOPEK, DEKORACIJA
V mestu imamo čudovit cvetlični butik, Sanjski šopek, ki jo vodita srčna ustvarjalca. Katere rože so bile, je pravi naslov za odgovor Metka, zato sva ji prepustila, da je ustvarila celotno cvetlično dekoracijo. Midva sva le povedala, katere barve naj prevladujejo, pokazala par fotografij in na koncu sva bila navdušena.


PRSTANA
Prstana sta bila preprosta, iz belega zlata, z diamantom v nevestinim.


TORTA
izbrala sva jih na Dvoru Jezeršek, pri njihovi »hišni« slaščičarki, saj je imela odlično in bogato izbiro okusov, izbrala sva najboljše 4.


DOGAJANJE
Najprej je tradicionalno prišel ženin po nevesto.  V dopoldanskih urah smo se odpravili na civilni obred v Škofjo Loko, na mestni vrt, nato je sledil še cerkveni obred v nevestinem domačem kraju. Po pogostitvi smo vsi skupaj krenili na »ohcet« na Dvor Jezeršek – in od tam naprej nadaljevali z zabavo vse do jutranjih ur.


VPLIV COVID-19 na vajine priprave?
Uf, težko bi se nama lepše izšlo. Tisti čas ni bilo nobenih omejitev in skoraj brez okužb. Nekaj tednov pred najinim dnem pa je bilo kar nekaj živčnosti, ali bo treba preklicati ali ne.


POROČNO POTOVANJE
Ta lepi del naju še čaka – zaradi majhnih otrok in takratne situacije s covid-19 še nikamor. V načrtovanju je bilo potovanje z avtodomom po Sardiniji, ali se bo destinacija medenih tednov obdržala, bova pa še videla.


NEVESTIN NASVET
Čim bolj uživati tudi v pripravah oz. organizaciji poročnega dne v dvoje. Čim manj kompliciranja in če se kaj ne izide, se na poročni dan tega še opazilo ne bo. Na koncu šteje sproščenost v druženju, spontani trenutki in seveda žur.


Poroka Dvor Jezersek
Poroka darilo za svate
Poroka Sedezni red
Poroka Dvor Jezersek
Poroka TinaAnze Photography
Poroka Sanjski sopek
Poroka TinaAnze Photography
Poroka porocni prstani
Poroka Dvor Jezersek
Poroka TinaAnze Photography
Poroka na prostem Skofja Loka
Poroka Mestni vrt v Skofji Loki
POROČNA FOTOGRAFIJA: TinaAnže Photography

KRAJ POROKE: Mestni vrt v Škofji Loki (civilni obred), cerkev Sv. Ane v Tunjicah (cerkveni obred), Dvor Jezeršek (poročno slavje)

MAKE UP: Anja Skok Make Up

POROČNA OBLEKA: Mod'Art

CVETJE: Sanjski Šopek

POROČNA TORTA: Dvor Jezeršek

PRSTANI: Zlatarna Celje

GLASBENA SKUPINA: Aufbiks
≈

Ostale zgodbe

≈
Sara in Vid (13)
Sara in Vid
Kempinski Palace Portorož, 25.5.2019
poročni par
Sendi in Valter
Posestvo Rodica, 2. september 2017
Marina in Dejan poroka (24)
Marina in Dejan
Poročni fotograf Goran Vadlja Kamenjašević
Sara in Tomaž
Pretorska palača, 22.8.2020
gasilska poroka
Samanta in Jože
Dobrodošli na gasilski poroki