≈

Nina in Peter

≈
Sanjski dan v Prekmurju
Nina in Peter
Golf igrišče Moravske Toplice, 19. julij

KAKO STA SE SPOZNALA: 
Spoznala sta se v lokalni kavarni prek skupnih prijateljev. Večkrat so se vsi ob istem času znašli v istem lokalu, nakar je postalo že očitno, da to ni ravno naključje. Njuna skupna zgodba pa se je začela na morju leta 2006. Najprej je na Pag odšla Nina s prijatelji, nato pa sta se jim pridružila še Peter in njegova ekipa. Tako je bilo na koncu v dveh apartmajih več kot 10 ljudi, temu pa je sledila tudi nora zabava. Nina, Peter in še dva njuna prijatelja so se odločili, da dopust podaljšajo še za dodatni dan. Zaključek te zgodbe pa je že poznan. 
USODNO VPRAŠANJE: 
Peter je vozil zaročni prstan v avtu kar 3 mesece in čakal na pravi trenutek. Ta je očitno prišel na valentinovo leta 2013, ko sta skupaj gledala film, v katerem je Ashton Kutcher zaprosil soigralko za roko, in Nina je Petra v šali vprašala, kje je njen prstan. Peter je odšel iz sobe (Nina je mislila, da gre v kopalnico ali kuhinjo) in prišel nazaj s škatlico s prstanom ter jo zaprosil.
NAVDIH:
Želela sta, da bi bila njuna poroka nekaj posebnega (kot si verjetno želi vsak par). Prvi del dneva sta si zamislila kot bolj glamuroznega, zvečer pa seveda odlično zabavo in sproščenost vseh prisotnih. Želela sta si, da ju gostje spremljajo čez ves dan in ne samo zvečer. Čudovite okrogle mize, ogromno cvetja, ki bi bilo v različnih odtenkih rožnate, in večerni sij sveč – takšna naj bi bila videti končna podoba njunega dne. Kar se tiče dekoracije dvorane, so večino stvari naredili sami (s pomočjo prijateljev in sorodnikov). Tako so kar nekaj dni delali viseči okrasek nad mizo in izrezovali prozorne krogce, ki so jih nato s prozorno vrvico speli v linije in pritrdili nad mizo. Na mize so postavili sveče, na stole zavezali trakce. Za najmlajše je Nina izdelala pobarvanko, ki jih je pričakala pri stolu, za darilo pa sta jim podarila še barvice, da so se lahko zabavali med večerjo in po njej. Za ostale svate sta za darilo pripravila svečko, okoli nje pa zavezala sedežni red. Seveda sta pripravila tudi poročno drevo, kamor so svatje lahko odtisnili svoj prstni odtis in tako za vedno pustili pečat njunemu dnevu. 
NEVESTINA OBLEKA: 
Obleka je bila v stilu klasične princeske. Nina se je iskanja lotila s pregledovanjem spleta, prek katerega je v salonih našla svoje najljubše modele, ki si jih je natisnila. Sledila je akcija tekanja od salona do salona. Nina prizna, da je pomerila res zelo veliko oblek različnih stilov. S prijateljicami so se vozile od Zagreba do Ljubljane, šle so celo v Avstrijo. Na koncu so se vrnile v salon Sanjska obleka, kjer je Nina našla svojo pravo, ki ji že od prvega obiska ni in ni šla iz glave.
ŽENINOVA OBLEKA: 
Ženin je obiskal nekaj trgovin (sicer bistveno manj kot nevesta) in svojo obleko, znamke Hugo Boss našel v Ljubljani. Izbral je črni smoking z dodatkom satena in krem srajco. Metuljček in kravato so mu izdelali po naročilu.
poroka Nina in Peter5

ŠOPEK: 
Pri šopku je bilo pa tako, da si je Nina najprej zaželela pomladih rož, in sicer anemone ter ranunkule v kombinaciji z vrtnicami, nekaj dni pred poroko pa je izvedela, da jih žal ne bo mogoče dobiti. Svojo končno odločitev je prepustila cvetličarki Mojci, želela je samo, da bi bile rože vsaj podobne zgoraj navedenim. Obe sta našli eno vrsto vrtnic, ki je bila zelo podobna ranunkulam, za nadomestek anemon pa je Mojca izbrala scabioso. Tako so bile potem na koncu v šopku različne vrste vrtnic, scabiosa, ornithogalum in lisianthusi. Nina je želela razgiban poročni šopek, kar je Mojci tudi uspelo narediti. V ostali poročni dekoraciji na mizah pa so bile poleg že omenjenega cvetja dodane še hortenzije.
poroka Nina in Peter9
Šopek, ki so ga nosile poročne družice.

PRSTANA: 
Izbrala sta si prstana iz belega zlata z diamanti. Zanju so jih izdelali v Zlatarni Celje.
TORTA: 
Poročno torto sta naročila poročni priči in izdelali so jo v slaščičarni Praline v Moravskih Toplicah. Spodnji del torte je bil obložen z ročno izdelanimi cvetnimi lističi. Vsak sloj je bil drugačnega okusa: raffaelo, sadna s koščki jagode in čokoladna.
DOGAJANJE: 
Za nevesto se je dogajanje začelo že zgodaj zjutraj z obiskom frizerja, kamor se je odpravila z družico Nino. Ob desetih so se jima pridružile še ostale družice Anja, Petra in Kiara ter začeli sta se ličenje in oblačenje. Medtem so prispeli tudi fotografa (Andraž Gregorič in še en Andraž) in snemalci (Matic Oblak in njegova ekipa). Medtem se je Peter doma pripravljal v spremstvu svoje priče in ostalih ožjih članov družine. Ob enih popoldne se je začel prihod svatov na lokacijo civilnega obreda, skupaj je bilo na poroki prisotnih 220 svatov. Nevesta je s pričo in družicami prispela ob 13:15 in obred se je začel. Najprej so se do slavnostne mize sprehodile majhne »posvarbice« in njihovi spremljevalci, potem pa še družice, ki so blestele v enakih oblekah. Oče je pospremil nevesto do ženina (to je bil tudi trenutek, ko je ženin prvič videl nevesto in obratno) in mu jo predal.
Dan je bil izredno vroč, verjetno ena od najbolj vročih sobot tisto poletje, obred pa je potekal na prostem. Po obredu so sledili pogostitev na prostem, fotografiranje s svati in odhod na lokacijo cerkvenega obreda, ki se je odvil ob 16:30. Za glasbeno spremljavo na obeh obredih sta poskrbela Unplugged moments (Damjan Kuzma in Andrej Tibaut, v cerkvi se jima je še pridružila Manja Kuzma). Po koncu obreda je sledilo še kratko fotografiranje ob cerkvi in ob gradu v Beltincih, nato pa je že sledil odhod na Melince. Vzdušje je bilo zelo sproščeno, z ogromno plesa, zabavnega fotografiranja in seveda z obveznim metom šopka ter podvezice in z razrezom torte.
POROČNO POTOVANJE: 
Nekaj dni po poroki sta za 5 dni odšla v Portorož, konec marca pa sta si privoščila pravo poročno popotovanje v sončni Miami, ki je res čudovito mesto.
rezanje poročne torte
poročni ples
okrogle poročne mize
fotografiranje poročnega para
nevesta z družicami
ženin
otroci na poroki
otroci na poroki
poročni obred zunaj
poročni šopek šlajer
poročna prstana
poročni čevlji
≈

Ostale zgodbe

≈
napisi na poroki
Katja in Matija
porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (3)
Marika in Jernej
poročni par
Sabina in Simon
Dan objemov
poroka v ljubljani
Hana in Gašper
Ko zadene Kupidova puščica …
športna poroka
Špela in Tadej
Športna poroka na Zabreški planini