X
≈

Mateja in Matej

≈
Žagarjev mlin, Novo mesto – Daljni vrh, 27.6.2020
PRVO SREČANJE
Prvi je kontakt vzpostavil Matej s komentarjem na mojo objavo na Facebooku in tako vzbudil mojo pozornost. Predno sem odgovorila sem seveda malo pregledala njegov profil, nato vljudnostno odgovorila in si mislila: »ah spet en samovšečen fuzbalerček, no saj luškan pa je«. Po nekaj dneh dopisovanja sva se dobila na pijači, kjer sva začutila neko posebno energijo in vsak pri drugemu zagledala iskrice v očeh. Temu dnevu so sledili čedalje bolj dolgi in iskreni pogovori ter prijetna druženja, praktično sva postala nerazdružljiva.


ROMANTIČNA ZAROKA
Bil je 21. september, dan ko skupaj praznujeva god. Matej je bil cel dan zdoma, a ko je prišel me je ljubeznivo objel, malo polomljeno čestital za praznik in v roke potisnil čokolado. Stran sem se obrnila samo toliko, da sem jo odložila na mizo, a ko sem mu hotela vrniti objem ga v višini mojih oči ni bilo. Bil je pred mano, vendar na kolenu in z odprto škatlico z zaročnim prstanom v roki. Seveda sem z največjim veseljem rekla JAAA in solzice sreče so nama orosile oči.


NAVDIH ZA POROKO
Želela sva si preprosto, simpatično poroko s pridihom večnosti. Glede na to, da sva si lokacijo civilne poroke ter kasneje tudi slavja izbrala v objemu narave in potoka, sva strmela tudi bolj k vintage stilu poroke. V mislih sva imela kombinacijo nežnih pastelnih barv ter lesa. Za naju je bilo najbolj pomembno, da bova ta dan uživala in preživela čim bolj sproščeno v krogu najine širše družine ter prijateljev, tistih ki nama pomenijo največ.


Mateja in Matej (25)


NEVESTINA POROČNA OBLEKA
Že v načrtovanju poroke sem vedela, da želim preprosto obleko v kombinaciji večnega tila in lepe čipke. Predno sem se odpravila v salon pomirjati obleke sem malo pregledala tudi ponudbe poročnih salonov, vendar sem bila še vedno pripravljena na spremembe. Najbolj mi je bilo pomembno, da izberem zelo udobno obleko katero bom nosila cel dan na poroki. Svojo sanjsko obleko sem tako našla v Poročnem kotičku v Ljubljani. Ko sem jo pomerila me je takoj navdušila s svojim udobjem, lepoto in drugačnostjo.


ŽENINOVA OBLEKA
Na poročnem sejmu v Ljubljani sva se spoznala s puncami iz Morro sartoriale iz Ljubljane. Ker ima Matej širša ramena sva vedela, da ne bova našla obleke, katera mu bo prav in hkrati udobna. Po prvem obisku salona sva vedela, da sva se odločila prav. Dekleta so prijazno svetovala in nama pomagala pri izbiri blaga. Na naslednjem obisku salona sva bila navdušena, dorekli smo še nekaj malenkosti in tako sva imela v roku par tednov obleko že doma, katera je bila narejena po meri Mateja. Glede na to, da sva imela vroč poročni dan, se je izkazalo za odlično izbiro, saj Matej kljub dolgi srajci, telovniku in še suknjiču ni občutil takšne vročine. Obleko sva izbrala v modri barvi v kombinaciji bele srajce in belega metuljčka.


DEKORACIJA in POROČNI ŠOPEK
Poročni šopek je vseboval nežne pastelne odtenke barv v kombinaciji z belo ter zelenjem. Za končni videz šopka sva se s cvetličarko dogovorili v kombinaciji različnih vrst vrtnic ter potonik. Poleg šopka je še za celotno dekoracijo na poroki poskrbela gospa Tanja iz Cvjićarnice Barbara.


Mateja in Matej (20)


POROČNA PRSTANA
Izbrala sva unikatna poročna prstana, narejena iz belega zlata sva izbrala pri Zmay Jewelry iz Ljubljane. Matej ima klasičen prstan z zaobljenim robom, Matejin je pa malo poseben saj je narejen tako, da se priključi k zaročnemu prstanu, dodane ima pa tudi diamante. V notranjosti prstanov je gravura z datumom poroke, srcem in imenom zakonca.


POROČNA TORTA
Glede na poletne dni sva se odločila za dva osvežilna okusa tort. Biskvit z limono ter osvežilna krema z grškim jogurtom in limono ter borovnice, druga kombinacija je pa bila z kakavovim biskvitom ter mousse s temno čokolado in gozdnimi sadeži. Torto je krasila preprosta dekoracija cvetov katera povezujejo celotno poroko z dodatkom zlatega posipa.


DOGAJANJE NA DAN POROKE
Že v samem načrtovanju poroke sva se odločila, da želiva oditi iz iste hiše ter bolj mirno. Matej se je urejal v najinem stanovanju v zgornjem nadstropju, medtem, ko se je Mateja urejala v spodnjem stanovanju pri njenih starših. Zjutraj, nekje po osmi uri so sledili obisk frizerke, nato še vizažistke na domu. Glede na to, da sva se urejala v isti hiši sva se odločila, da se drživa tradicije tako, da ženin do zadnjega ne vidi neveste. Ob 14:30 uri so se svatje pričeli zbirati pri cerkvi Marijinega rojstva na Trški Gori. Nekaj minut kasneje se jim je pridružil tudi Matej s pričo ter harmonikaši. Malo pred tretjo uro se je pripeljala tudi nevesta s pričo. Nevestin oče jo je od avtomobila pospremil do ženina, kateri jo je v tistem trenutku prvič ugledal. V spremstvu poročne koračnice ter očeta se je Mateja sprehodila do oltarja, kjer jo je čakal bodoči mož. Po obredu je sledila penina ter pogostitev svatov. Med tem časom sva izkoristila za krajše slikanje v centru Novega mesta. Okrog osemnajste ure smo se skupaj odpravili na Daljni vrh k Žagarjevem mlinu, kjer je sledil civilni obred in nato tudi slavje. Otvoritveni ples sva odplesala z nama najljubšo pesmijo od Čukov - Kraljestvo naše sreče. V času večerje sta naju presenetila fotografa s še enim fotografiranjem, katerega smo ujeli v nekaj minutah. Odpeljali smo se na bližnji hrib na polje pšenice, kjer smo ujeli prizor najlepšega sončnega zahoda. Za zabavo do jutranjih ur je poskrbel ansambel Petan.


Mateja in Matej (18)


KAM NA POROČNO POTOVANJE
Glede na to, da so se ravno po poroki zopet pričeli zaostrovati ukrepi glede Covid-19 sva se odločila, da za nedoločen čas prestaviva najino poročno potovanje. Potovanje bova malo prilagodila, glede na to, da imava leto in pol starega otročka, kateri bo seveda odšel z nama. Covid-19 je bil pa tudi razlog zakaj nisva pred samo poroko načrtovala potovanje, razmere so se hitro spreminjale in nisva želela tvegati.NASVET NEVESTE
Odločitev za poroko je velik mejnik v življenju vsakega, zato je zelo pomembno, da vaju vodi iskrenost in ljubezen. Kot večina nevest, zelo uživa v pripravah na najlepši dan, katere se pa glede na današnje čase pričnejo že zelo zgodaj. V prvi vrsti je potrebno poskrbeti za prostor, kjer želita imeti obred in slavje, nato za glasbeno skupino ter fotografa/snemalca. Kasneje se odločita za okvirno časovnico in ostale sodelujoče na poroki.
Leto 2020 bo zaznamovano z ogromnim številom odpovedanih porok v mesecih, ko je po navadi največje število slavij. Zaradi takšne izredne situacije je še toliko bolj pomembno, da se zaročenca še bolj povežeta in stojita ob strani. Nekaj tednov pred najino poroko so se pričeli ukrepi zaradi Covid-19 ravno sproščati, tako, da sva lahko z načrtovanjem nadaljevala in poskrbela še za zadnje detajle. Čakala sva res do zadnjega in upala, da bova lahko dan izpeljala tako kot sva si zamislila in tako je tudi bilo. Vsem nevestam bi priporočala, da ne prehitevajo situacije, saj sem zasledila kar nekaj takšnih, ki so poroko odpovedali, čeprav bi jo lahko brez problema izpeljali. Sicer pa, ne delajte si prevelikih skrbi, ker na koncu bo vse potekalo v najlepšem redu. Kar najbolj šteje so vajini najljubši ljudje, kateri bodo tisti dan z vama. Dobra volja in pozitiva bo naredila prekrasen poročni dan, kateri se bo zavlekel pozno v noč.


Mateja in Matej (1)
Mateja in Matej (30)
Mateja in Matej (29)
Mateja in Matej (27)
Mateja in Matej (26)
Mateja in Matej (25)
Mateja in Matej (23)
Mateja in Matej (22)
Mateja in Matej (21)
Mateja in Matej (20)
Mateja in Matej (18)
Mateja in Matej (14)
FOTOGRAF: Mulec Weddings
≈

Ostale zgodbe

≈
Eva in Janez high res 793 (Large)
Eva in Janez
Pravljična gorska idila....
Janja in Jani poroka (37)
Janja in Jani
Pravljična poroka v idilični naravi.
Poroka, Samo Rovan (9)
Aleksandra in Aleksander
Kotnikova ul., Ljubljana, 22.5.2021 in Berlin, 3.7.2021
porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (3)
Marika in Jernej
Anja in Matej poroka Hiša Lisjak poročni fotograf
Anja in Matej
Hiša Lisjak, 4.9.2020