≈

Mateja in Martin

≈
Mestni muzej, 30. septembra 2017

PAR: Mateja Blažič in Martin Zemljič, oba iz Ljubljane.

KAKO STA SE SPOZNALA:
Spoznala sta se na spletnem portalu Ona-on. Po dolgem dopisovanju in nesojenem reševanju žab pri prečkanju cest, je Martin Matejo povabil v Opero. Po predstavi in nekaj nerodnostih sta odšla na pivo, ki se je zavleklo pozno v noč. Naslednje srečanje, ki je padlo ravno na valentinovo, je bilo že bolj romantično obarvano. Čez vikend sta šla na izlet v Trst in na Devinski grad, od tam naprej pa ni bilo več nobenih možnosti, da gredo stvari v drugo smer, kot so šle.

USODNO VPRAŠANJE:
Na romantičnem oddihu v toplicah sta se med sprehodom začela pogovarjati o jeseni, ko sta oba praznovala okrogli obletnici, nato pa sta se odločila, da k temu priključita še poroko. Najprej predvsem praktični odločitvi je sledilo kar nekaj romantičnih trenutkov. Matejo je Martin tudi uradno zaprosil, ko je bila sicer precej bolna in je skrbel zanjo, in seveda je še enkrat rekla da.

NAVDIH:
Ker v svetu porok velja, da ti marsikdo že ob besedi 'poroka' zaračuna več, jima je bilo v izziv organizirati cenovno sprejemljivo, a vseeno čudovito poroko. Veliko reči sta naredila sama ali s pomočjo prijateljev, npr. blazinico za prstane, marmelade za goste ... Tudi na portalu Ona-on.com so jima priskočili na pomoč pri organizaciji. Njuno vodilo ni bilo, da mora biti vse popolno, ampak da mora vse odražati njiju in da se morajo na poroki prav vsi dobro počutiti. Zato nista skoraj pri ničemer komplicirala in se načrtovanja lotila precej pragmatično. Kljub temu je kar nekaj njunih gostov reklo, da je bila to njihova najbolj sproščena, prijetna in zabavna poroka.

Mateja Blažič


NEVESTINA OBLEKA:
Mateja je bila precej godrnjava nevesta. Nesmiselno se ji je zdelo zapraviti celo premoženje za obleko, ki jo bo nosila samo en dan in odločila se je, da bo obleko naročila po spletu, pa še to svečano in nikakor ne belo, saj bi jo po dogodku lahko oblekla še za kakšno priložnost. V Poročni kotiček se je z ženinom in pričo odpeljala samo zato, da vidi, kakšen kroj svečane obleke ji pristaja. Pomerila jih je kar nekaj, pa ji nobena ni bila všeč. V garderobi je cepetala, da je vseeno in da bo pač vzela kakšno obleko iz omare, potem pa bolj kot ne za šalo, da bi izboljšala razpoloženje, predlagala, da pomeri še eno poročno obleko. Toda ko je v izbrani poročni obleki stopila iz garderobe in sta jo bodoči mož in priča zagledala, sta oba osupnila z odprtimi usti. Tako kot tudi sama, ko se je pogledala v ogledalo. Morala je priznati, da ima bela poročna obleka svoj čar in da se ji je odlično prilegala. In če jo je že ženin pogledal s takim navdušenjem, se enostavno ni več mogla vrniti k preprostejšim različicam.

Toda to še ni bila prava obleka! V Poročnem kotičku, kjer so Matejo navdušili s tem, da res poskrbijo za vse in so zelo prijazni, so ji ob naslednjem obisku pripravili štiri obleke v njeni številki. Matejo je navdušila druga dolga obleka s krinolino in vlečko brez rokavov, ki ji je pristajala kot ulita. Sicer je bila pri odločanju precej na trnih, ker tokrat priča ni prišla z njo in se je morala odločiti čisto sama, toda poznejše pohvale so jo prepričale, da se je odločila prav.

Najprej se je morala malce navaditi na krinolino, toda prizna, da je bil občutek, ko je obleko s pomočjo priče in prijateljice oblekla, nato pa stopila iz sobe, nepozaben. Čeprav si je ves čas ponavljala, da ni njena želja, da je videti kot princeska, pač pa, da se poroči z Martinom in se dobro zabava, je kaj hitro dojela, da je res nekaj na beli poročni obleki. Da, obleka res naredi nevesto, nevesta pa naredi dan. Po nekaj urah se je v njej počutila kot riba v vodi, ves večer je ni želela sleči, ovirala je ni niti med plesom. Pa še vsi povabljeni so jo pohvalili, kako lepa je v njej. No, k temu je pripomogel tudi nevestin make up, ki mi ga je uredila vizažistka Maja Ašič.

ŽENINOVA OBLEKA:

Martin je našel svojo obleko in srajco v Nami in Mateji se je zdel naravnost čeden.

ŠOPEK, DEKORACIJA:
Mateja si je želela šopek z vijoličastim cvetjem, saj je to njena najljubša barva, poleg vrtnic pa je želela še frezije, hortenzije ali kaj podobnega. Obrnila se je na svojo najljubšo cvetličarno Iris na Gospodarskem razstavišču in bila na končnim rezultatom naravnost navdušena. Tudi naprsni šopki so bili čudoviti!

ona on poroka

PRSTANA:
Klasična zlata prstana sta našla v Zlatarni Holc.

TORTA:

Želela si je torto, ki je goste navdušila že pred leti, ob izidu Matejine prve knjige. Obrnila se je na slaščičarno Lincer v Kranju. Torta je bila dvonadstropna, okrogla, bela z vijoličnimi vrtnicami, zgoraj čokoladna in spodaj sadna. Gosti so si obliznili prste!

DOGAJANJE:
Zaročenca sta se odločila, da želita imeti manjšo poroko v tesnem družinskem in predvsem prijateljskem krogu, v Ljubljani. Za civilni obred sta izbrala Mestni muzej s čudovitim stopniščem in atrijem. Po naključju sta našla kmetijo Ježek v Šentvidu, kjer so bili izredno prijazni, hrana je bila odlična, prostor čudovit, srčno so se trudili za njiju ter se jima maksimalno prilagodili.

Obred je bil kratek in preprost. Pred muzejem se je na dan njune poroke odvijal tudi srednjeveški dan, tako da so ju gosti pričakali z lesenimi meči, po poroki pa sta zaplesala na srednjeveško glasbo in spustila v nebo helijeve balone v obliki srčkov. V gostišču je slavje potekalo v sproščenem vzdušju, gostje so se zabavali, tako ob plesu kot med poročno tombolo, govori in presenečenji. Nevesti pa je bilo posebej všeč, da je ves večer plesala kar v poročni obleki.

mladoporočenca


POROČNO POTOVANJE:
Naslednji dan sta odletela na potovanje v Andaluzijo, kjer sta dva tedna uživala v toplem vremenu, odlični hrani in znamenitostih.

NEVESTIN NASVET:
"Pričnite z organizacijo poroke vsaj pol leta prej in glavne stvari uredite čim prej. Poročni organizatorji sicer stanejo, a vam omogočijo, da v miru srkate koktajle, medtem ko se nekdo drug ukvarja z vašo poroko. Če vas boli srce ob vsoti zanj, lahko lepo poroko organizirate tudi za 3.000 do 4.000 eur, seveda pa boste sami za vse, intenzivno se boste ukvarjali s tem vsaj tri mesece, izdelki in ponudniki vas bodo spravljali ob pamet itd. Izberite obleko, v kateri se dobro počutite! Odločite se za fotografa, ki mu zaupate. Pri naju je bil to najboljši Peter Irman. Na poročni dan imejte ob sebi dve prijateljici, ki bosta skrbeli za vse malenkosti. Nadzorujte didžeja in ne pijte preveč."
srečna zakonca
poroka mateja in martin
zakonca Zemljič ona on
mladoporočenca
mestni muzej ljubljana
Mateja Blažič
≈

Ostale zgodbe

≈
poroka žička kartuzija
Aida in Dragan
Dan kot iz pravljice
pop tv poroka
Ema in Dejan
Popolna poroka - televizijska poroka POP TV
poroka v ljubljani
Hana in Gašper
Ko zadene Kupidova puščica …
športna poroka
Špela in Tadej
Športna poroka na Zabreški planini
tjasa_andrej-126
Tjaša in Andrej
Poletna poroka v cvetličnem vrtu....