≈

Martina in Janja

≈
Janja Zdolšek in Martina Ipša
Hotel Habakuk, 24. junija 2017


PAR: Janja Zdolšek in Martina Ipša, obe iz Maribora.

KAKO STA SE SPOZNALE
Spoznali sta se na pikniku. Bilo je veliko ljudi in Janja je za vse pekla meso, na zelo majhnem žaru. Vmes je pričelo še deževati in Martina ji je priskočila na pomoč tako, da je držala dežnik, s katerim je želela zaščiti njo in meso. Martina v šali doda, da je bila to ljubezen na prvi čevap.

USODNO VPRAŠANJE

Zaprosila je Martina. Bili sta na morju na Korčuli in po romantični večerji, je Martina predlagala sprehod. Že to je bilo malce nenavadno, saj ni ravno navdušena sprehajalka. Ko sta bili na plaži in poslušali valovanje morja, je Martina Janjo vprašala, če bi se kdaj poročila z njo in ji pokazala prsten, ki ga je imela s seboj. Uspešno ga je pred Janjo skrivala kar nekaj mesecev!

civilni obred terme maribor

NAVDIH
Pomembno jima je bilo, da je vzdušje celotne poroke čim bolj sproščeno. Da je čim manj ceremonij in da se vsi zabavajo. Želeli sta si, da bi na koncu vsi rekli: »To pa je bil dober žur.« Seveda pa sta želeli tudi, da bi vse potekalo brezhibno, zato sta izbrali Hotel Habakuk.

NEVESTINA OBLEKA
Obe sta naročili oblačila pri oblikovalki Riki Zadravec. Že dolgo časa jima šiva unikatna oblačila za dogodke in bila je seveda njuna prva izbira tudi pri poročnih oblačilih. Obe sta nosili črne hlače in srajci. Martinina srajca je bila črno bela in je bila v kompletu s suknjičem. Janja je imela črno srajco in bel brezrokavnik, ki se je ujemal z Martinino srajco.

janja zdolšek in martina ipša


ŠOPEK, DEKORACIJA

Šopek je bil sestavljen iz črnih in belih vrtnic. Ker sta dve nevesti, je bil šopek narejen tako, da je bil razdeljen na dva dela in sta ga po obredu simbolično združili v enega. Šopek jima je naredila Valerija Grubelnik in bil je izjemen.

PRSTANA
Poročna prstana sta prav posebna. Dolgo sta iskali nekaj, kar bi jima bilo takoj všeč in ko sta videli prstana pri Zlatarni Gajšek, sta preprosto vedeli, da sta našli prava. Narejena sta iz belega zlata in brušeni na poseben način, tako da na izjemen način odbijajo svetlobo.

porocni prstani gajšek

TORTA
Poročna torta je bila vrhunski cheese cake, ki so jo pripravili v Lušt torti. Za presenečenje pa so dodali še domač orehov sladoled. O tem, kako dobra je bila torta priča tudi to, da so ju naslednji dan gostje s poroke klicali in spraševali, če je ostal še kakšen kos.

DOGAJANJE
Obred se je prišel ob 17. uri na francoskem vrtu Hotela Habakuk. Pred obredom so se gostje že podružili ob kozarčku penine in kanapejev. Po res lepem obredu je sledilo slikanje, gostje pa so šli v hotel in počakali obe nevesti. Sledila je večerja. Predjed in juho so postregli, preostalo hrano so si goste lahko vzeli sami. Hrana je bila preprosto vrhunska! Po večerji je sledila nepozabna zabava, seveda z metanjem šopka, prvim plesom in torto. Vmes jih je zabaval 6 Pack Čukur z Hangover ladies.

poročni meni

POROČNO POTOVANJE
Izbrali sta si potovanje z agencijo Sonček in odšli v Grčijo, na Krf. V agenciji so jima našli super hotel, kjer so ju razvajali in sta si res lahko odpočili.

NEVESTIN NASVET
»Pomembno je, da si naredite poroko takšno, kot sami želite. To je vaš dan. In da si stvari olajšajte kolikor gre. Velik razlog, zakaj sva izbrali Hotel Habakuk je tudi osebje, ki dela tam in je res izjemno. In prav posebna zahvala gre ga. Sanji Simonič, ki je poskrbela za vse in naredila najin dan brezskrben. Ne morem poudariti kako pomembno je, da imaš nekoga, ki skrbi za stvari, da se ti lahko samo sprostiš
večerna zabava hotel habakuk
svečano poročno omizje
poročni šopek
poročni meni
porocni prstani gajšek
nevesti s šopkom
mladoporočenke terme maribor hotel habakuk
martina ipša
janja zdolšek in martina ipša
janja zdolšek in martina ipša komičarka
civilni obred terme maribor
civilni obred hotel habakuk
≈

Ostale zgodbe

≈
porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (3)
Marika in Jernej
otroci na poroki
Nina in Peter
Sanjski dan v Prekmurju
poročni par
Sara in Aleš
tjasa_andrej-126
Tjaša in Andrej
Poletna poroka v cvetličnem vrtu....
napisi na poroki
Katja in Matija