X
≈

Marina in Dejan

≈
PRVI ZMENEK
Marina je delala na prireditvi na Jezerskem, Dejana pa so prijatelji komaj »zvlekli« na eno pijačo. Prišli so ob 11h dopoldan, domov pa odšli ob 22h zvečer. Marina je s svojo pozitivnostjo, nasmeškom in primorskim naglasom Dejanu v trenutku postala simpatična. Prijatelji so to opazili in niso želeli prej domov dokler Dejan Marine ni vprašal za telefonsko številko. Številke sicer ni dobil, sta pa vseeno preko socialnih omrežij stopila v kontakt in dva tedna kasneje odšla na prvo pijačo. Od takrat sta postala nerazdružljiva.

USODNO VPRAŠANJE
Bilo je 18. avgusta 2018 popoldne. Dejan je odšel na pijačo s prijatelji, Marina pa naj bi ga po pijači šla iskat. Pijače seveda ni bilo. Dejan jo je pričakal na klopci, na razgledni točki nad Jezerskem, na mizi svečke, pod mizo pa skrit šampanjec. Ker je bil hladen poletni večer, je Marino ogrnil z dekico, da je ne bi zeblo in ji pričel govoriti lepe stvari o njuni vezi. Sumila ni ničesar, saj mu je pred tem dogodkom potožila, da potrebujeta več takšnih (romantičnih) večerov. Potem pa kar naenkrat poklekne, oči so se mu zarosile, seže v žep in jo preseneti z najlepšim prstanom! Marina bi točno takšnega izbrala tudi  sama!

NAVDIH

Vedela sta da poroka ne bo majhna in da si ne želita prevelikega blišča saj sta oba zelo preprosta. Zaradi števila povabljenih svatov sta se organizacije lotila mesec dni po zaroki.
Poročnih lokacij kjer bi sprejeli 150 gostov na gorenjskem ni veliko, zato z lokacijo niti ni bilo veliko težav. Takoj ko sta stopila v Skedenj v Vopovljah in spoznala lastnika, Nino in Janija sta vedela, da je to to! Ker sta se celotne organizacije lotila skoraj leto prej, resnega stresa in pritiska niti nista občutila. Dekoracijo sta kupovala in izdelala v trenutku navdiha in ob vsaki priložnosti. Tri mesece pred poročnim dnem sta tako rekoč imela že vse pripravljeno (dekoracija, prstani, obleke,…)

Marina in Dejan poroka (10)

NEVESTINA OBLEKA
Marina je začela iskati ideje po internetu, da je dobila občutek kaj ji je sploh všeč. Shranila si je nekaj fotografij oblek in obiskala več poročnih salonov, tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Na koncu se je odločila za Poročni kotiček v Ljubljani kjer je našla ravno takšno obleko kot jo je iskala: zgornji del teliran in čipkast, spodnji del lahkotno pade in je malo daljši. Ker je majhna (160 cm), ji široke »princes style« obleke sploh niso pristajale.


ŽENINOVA OBLEKA
Dejan je svojo obleko kupil kar med tem, ko je čakal Marino! Je edina obleka katero je sploh pomeril. Seveda si je vzel še nekaj časa za razmislek in vseeno obiskal še nekaj butikov s poročnimi oblekami, ampak nikjer ni bilo prave – temno modre obleke s telovnikom, z nevpadljivim vzorcem ter črnimi hlačami in belo srajco. Da pa ni izgubljal preveč časa je v istem butiku kupil še čevlje.


ŠOPEK, DEKORACIJA
Nevesta je imela preprost šopek z bledo roza vrtnicami in nekaj malih belih rožic ter zelenja.
Dekoracija pa je bila lokaciji primerna – lesene številke miz, visoke steklene vaze na vsaki mizi, doma izdelani svečniki (vinski kozarci) okrašeni z juto in lesenimi srčki izdelanimi po naročilu.

Marina in Dejan poroka (7)

PRSTANA
Pri izbiri prstanov sta bila zelo složna. Nista želela rumenega zlata in klasičnih okroglih gladkih prstanov.
Izbrala sta mat belo zlato vijugaste oblike. Prstan je razdeljen na dva dela katera ločuje globlja zareza. Marinin prstan ima še dodane preproste diamantke.


TORTA
Zaradi poletnega termina poroke, sta si želela lahkotne torte. Pomembnejši jima je bil okus in ne izgled. Pa vendar je njuna prijateljica, slaščičarka, poskrbela da sta dobila oboje v največji možni meri. Imela sta 6 okroglih (enonadstropnih) tort, dveh različnih okusov – nutelina torta z malinami ter jugortova torta z breskvijo.


DOGAJANJE
Medtem ko je bila nevesta že pri frizerki in vizažistki so se svatje zbrali na njunem domu, kjer jih je pričakal ženin. Marina je bila do cerkvenega obreda nastanjena v novem hotelu Vila Planinka na Jezerskem, v sobi v kateri sta preživela tudi prvo poročno noč. Ob 13ih sta imela cerkveni obred v domači cerkvi. Po obredu so se s pričami odpravili na fotografiranje na najlepše kotičke Jezerskega, svatje pa so odšli v Skedenj, kjer jih je z vsem potrebnim razvajala ekipa Skednja. Med fotografiranjem jih je ujela kratka ploha, zato so ta čas prevedrili na Šenkovi Domačiji.

Civilni obred se je odvil na travniku pred Skednjem, kjer je bilo nepopisno lepo. Po obredu je sledila uradna otvoritev skednja, ki je resnično navdušil vse svate, saj niso pričakovali takšne notranjosti.
Sledil je za Dejana najbolj stresen trenutek… prvi ples. Kljub dolgi obleki Marine in Dejanovi tremi sta uspešno izvedla njun prvi ples in požela glasen aplavz.

Sledila je zabava pozno v noč in se zavlekla v zgodnje jutro. V vmesnem času so odigrali 2 igrici ter seveda metali podvezico. Šopka niso metali ampak ga zaklenili v kletko. Najprej je nevesta z zavezanimi očmi med samskimi dekleti izbrala 5 srečnic, katere so izžrebale vsaka svoj ključ, vendar le en je bil pravi.

Marina in Dejan poroka (2)

POROČNO POTOVANJE, ki to ni
Karte za Novo Zelandijo, kjer bi preživela silvestrovo 2019/202 sta kupila že leto prej. V vmesnem času pred poroko pa sta izvedela veselo novico, da bosta postala starša. Ker je bila Marina pred odhodom že v 7 mesecu nosečnosti ji je zdravnica odsvetovala potovanje. Ker kart nista imela zavarovanih za riziko odpovedi, najprej nista vedela kaj storiti, saj pot na drugo stran sveta ni poceni. Po pogovoru sta sprejela odločitev, da na potovanje Dejan odide kar sam. Tako se je poročno potovanje spremenilo v obisk sestre, ki živi na Novi Zelandiji. Do danes tako uradno še nista bila skupaj na poročnem potovanju. Trenutno je prioriteta njun novi član družine!NEVESTIN NASVET

Definitivno se je organizacije pametno lotiti pravočasno (nikoli ni prezgodaj). S tem boste prihranili veliko denarja in živcev.

Marina in Dejan poroka (35)
Marina in Dejan poroka (33)
Marina in Dejan poroka (28)
Marina in Dejan poroka (29)
Marina in Dejan poroka (27)
Marina in Dejan poroka (26)
Marina in Dejan poroka (25)
Marina in Dejan poroka (24)
Marina in Dejan poroka (19)
Marina in Dejan poroka (18)
Marina in Dejan poroka (17)
Marina in Dejan poroka (12)
FOTOGRAF:
Primož Šenk

MAKE UP:
Tjaša Milosavljevič

FRIZURA:
Frizerski salon Organic Waj d.o.o.

POROČNA OBLEKA:
Poročni Kotiček Ljubljana

CVETJE:
Cvetličarna Amaya Šenčur

CATERING:
Catering Koren

POROČNA TORTA:
Klavdija Mulec

KRAJ POROKE:
Vopovlje, Skedenj

PRSTANI:
Zlatarsvo Sitar, Kranj

PORČNA NOČ:
Vila Planinka, Zgornje Jezersko
≈

Ostale zgodbe

≈
Tina in Miha 0743
Tina in Miha
Panonska vas, 5.6.2021
Poroka TinaAnze Photography
Polona in Žiga
Dvor Jezeršek, 13.6.2020
poročno fotografiranje
Jerica in Peter
DIY poroka na Primorskem.
Janja in Jani poroka (37)
Janja in Jani
Pravljična poroka v idilični naravi.
Valentina in Aljaž   cerkvena poroka
Valentina in Aljaž
Hotel Habakuk, 30. junij 2018