X
≈

Marika in Jernej

≈
Marika in Jernej
Civilna poroka - Kamnik, 9. maj 2015 ;
Cerkvena poroka - cerkev Sv. Martina, Šmartno pri Litiji, 13. junij 2015.

KAKO STA SE SPOZNALA: Marika in Jernej sta se spoznala na vajah Akademske folklorne skupine Franceta Marolta, kjer se jim je Marika pridružila kot tamburašica, Jernej pa je bil njihov dolgoletni plesalec. Iskrica je preskočila takoj, prvi poljub pa je sledil na novoletni zabavi folklorne skupine. Takrat sta tudi postala par. 

USODNO VPRAŠANJE:
Usodnega vprašanja sploh ni bilo, za poroko sta se preprosto kar skupaj odločila. Marika in Jernej pravita, da sta že takoj, ko sta postala par, vedela, da se bosta poročila, samo na pravi trenutek sta morala počakati. Tudi sama poroka ni bila klasična, saj sta se Marika in Jernej poročila kar dvakrat. Najprej civilno v ožjem družinskem krogu, mesec dni kasneje pa še cerkveno v krogu širše družine in veliko prijateljev.

porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (2)

NAVDIH:
Ker sta marca 2014 dobila hčerko, je imela bodoča nevesta v letu pred poroko malce več časa, zato sta se tudi odločila, da čim več stvari okoli organizacije in vsega potrebnega za poroko postorita sama. Tako sta ročno oblikovala vabila in jih vsa tudi osebno izročila. Sama sta izdelala tudi  naprsne šopke, oblikovala sedežni red, skuhala pa sta tudi jagodno marmelado, ki sta jo kot spomin in darilo podarila svatom. Da pa priprav ni bilo malo, priča dejstvo, da je bilo z mladoporočencema na veliki dan kar 150 svatov. 
NEVESTINA OBLEKA: 
Ker je Marika kot manekenka nosila že veliko poročnih in večernih oblek, je imela že približno izdelano idejo, kakšno obleko si želi. Po pregledu kar nekaj salonov z oblekami, se je bodoča nevesta odločila za Poročni kotiček, kjer se ji je zdela najboljša izbira oblek. Na pomerjanju jih je tudi kar nekaj pomerila, a takoj tudi slekla, ker nobena ni bila tista prava. Na spletu obleke velikokrat izgledajo popolnoma drugače kot v živo! Ko pa je Marika pomerila obleko Fabrizia (Nicole Spose), je v trenutku vedela, da bo ta tista prava. Tudi na poročni dan se je v njej nevesta počutila čudovito, bila je zelo udobna in v njej je preživela celo noč. Tudi poročne čevlje si je izbrala v Poročnem kotičku, za nakit pa je poskrbela Katja Koselj.

porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (4)

ŽENINOVA OBLEKA:
Jerneju so poročno obleko sešili po meri. Obleka je bila temno modre barve in ne preveč vpadljiva, zato jo bo Jernej lahko oblekel še za kakšno priložnost. Namesto kravate sta se odločila za metuljčka roza barve, ki je bila njuna poročna barva.

porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (1)

ŠOPEK:
Za cvetje na poroki je poskrbel Srečko Blas – Daphne. Poročni šopek je bil roza-bele barve, glavne rože so bile potonike v različnih odtenkih. Ker se s Srečkom mladoporočenca že dolgo poznata in ker pozna njun okus, sta mu podala samo nekaj namigov, odločitev, katere rože naj sestavljajo šopek, pa sta prepustila njemu - in bila sta navdušena!
PRSTANA:
Marika in Jernej Izbrala sta prstana v rumenem zlatu, nevestin ima še pet diamantov. Mladoporočencema je bilo všeč to, da so jima najprej naredili vzorček prstana in sta ga nosila nekaj časa in tako preverila, če mere ustrezajo. Nevesta pravi, da preden je zase našla pravi prstan, je zamenjala kar dva vzorčna.

porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (7)


TORTA: Poročne torte so zaročencema izdelali v slaščičarni Confetto. Pred svati sta razrezala njima najljubšo, bele barve s cvetovi potonik. Ker je bilo na poroki veliko gostov, sta ponudila še dve dodatni torti, skupaj kar tri torte. Vsaka je bila drugačnega okusa, zato so imeli svatje tudi možnost izbire. Manjša je bila z okusom napolitanke, druga ledena z gozdnimi sadeži, v tretji pa so bile višnje, čokolada in vanilija. 
DOGAJANJE: 
Za poroko v dveh delih sta se Marika in Jernej odločila, ker sta želela imeti sproščen poročni dan in dovolj časa za svate in fotografiranje. Civilno poroko so v krogu ožjih družinskih članov brez posebnih priprav opravili Kamniku. Na dan cerkvene poroke pa je že dopoldan k nevesti na dom prišla vizažistka Romana Marolt, ki je poskrbela tudi za nevestino frizuro. Sledilo je sproščeno fotografiranje v gozdičku blizu hiše njenih staršev, nato pa so se s svati zbrali v gostilni pri Mačku v Šmartnem pri Litiji. Sledila je cerkvena poroka v tamkajšnji cerkvi. Prijatelji mladoporočencev so poskrbeli za prav posebno glasbo med obredom. Poleg orgel je bilo slišati tudi vokal, bobne in bas kitaro. Za glasbeno popestritev so poskrbeli še Šmarski tamburaši, pri katerih nevesta igra že od svojega šestega leta, zapel pa je tudi baritonist Darko Vidic. Po obredu so se skupaj odpeljali v gostišče Galaksija v Trebnjem. Svate sta mladoporočenca najprej presenetila s prav posebno plesno točko, pri kateri nima je s koreografijo pomagal Miha Vodičar. Presenečenje večera so pripravili plesalci Akademske folklorne skupine France Marolt, ki so zaplesali Ljubljanske plese in s tem mladoporočenca z nostalgijo popeljali v natanko tisto novoletno zabavo, ko sta postala par.

porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (10)

porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (11)

Fotografije: Manuel Kalman 
porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (17)
porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (19)
porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (1)
porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (2)
porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (3)
porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (4)
porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (5)
porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (8)
porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (6)
porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (7)
porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (11)
porocna zgodba Marika&Jernej Moja poroka (10)
≈

Ostale zgodbe

≈
gasilska poroka
Samanta in Jože
Dobrodošli na gasilski poroki
Manja in Matjaž  (5)
Manja in Matjaž
tjasa_andrej-126
Tjaša in Andrej
Poletna poroka v cvetličnem vrtu....
Eva in Janez high res 793 (Large)
Eva in Janez
Pravljična gorska idila....
Sara in Vid (13)
Sara in Vid
Kempinski Palace Portorož, 25.5.2019