X
≈

Manja in Matjaž

≈
PRVO SREČANJE
Spoznala sva se pri moji osebni zdravnici, kjer je bil Matjaž zaposlen kot zdravstveni tehnik. Čez leta sva se nato srečevala na tekmah najinega najljubšega nogometnega kluba NK Maribor, saj sva oba velika nogometna navdušenca.


ROMANTIČNA ZAROKA
Matjaž me je zaprosil na najinem prvem skupnem dopustu na otoku Murter. Zvečer sva se sprehajala čez mesto in raziskovala ulice, ko je na pomolu ob soju zvezd pokleknil in me vprašal ali bi za vedno ostala njegova.


NAVDIH ZA POROKO
Poroko sva načrtovala popolnoma sama, saj sva želela, da je poroka nekaj posebnega. Želela sva da je poroka odraz naju (Viol). Za vzdušje je že poskrbela sama lokacija – Ljudski vrt in pa seveda najini gosti – Viole, ki so nama z vijoličnimi dimnimi bombami pripravili »špalir« ob prihodu iz cerkve. Celotna tematika poroke je bila Vijolčna je ljubezen večna. Tudi na stadionu nisva imela tipične poročne koračnice, ampak sva na stadion prikorakala ob spremljavi pesmi Vijolčna je ljubezen večna (op. himna nogometnega kluba Maribor).

Manja in Matjaž (2)


NJENA POROČNA OBLEKA
Za mojo poročno obleko ni bilo veliko pomislekov kam jo bom šla iskati. Prva in edina izbira je bil Poročni kotiček v Ljubljani. Zaposlene v poročnem kotičku so izredno profesionalne, zelo prijazne in vedno znajo dobro svetovati pri izbiri obleke. Prav tako se trudijo da dan, ko prideš iskati svojo poročno obleko, ostane za vedno v spominu. Obleka Rein, ki sem jo izbrala je oblike ribje kosti in se oprime ženskih oblin ter jih malenkost poudari. K obleki pa se pripne tudi čudovita vlečka iz čipke, ki je ročno delo in poskrbi, da obleka jemlje dih.

POROČNA OBLEKA ZANJ
Matjaž se je odločil za športno elegantno obleko, ki jo je nadgradil s Adidas športnimi čevlji.V njegovem stilu, seveda.


DEKORACIJA in POROČNI ŠOPEK
Dekoracija poroke je bila seveda v vijolični barvi z dodatki rumene barve – sončnic. Pri izbiri šopka za sebe in družice sem želela, da vsebuje vsaj en cvet moje najljubše rože - sončnice.

Manja in Matjaž (3)

POROČNA PRSTANA
Pri izbiri prstanov sva se odločila za matirano srebro, z gravuro imen in datuma poroke .


POROČNA TORTA
Izdelavo torte sva zaupala g. Renati Rampre, ki nama je naredila 4 nadstropno torto s različnimi okusi – od čokoladnega do sadnih. Seveda pa je tudi torta vsebovala vijolično barvo, tako na zunaj kot navznoter.

DOGAJANJE NA DAN POROKE
Zbor svatov je bil pri nevestinih starših doma, kjer se je pričakalo ženina, ki se je za »odkup« neveste moral izkazati na »šrangi«. Z različnimi nalogami se je dokazal, da bo dober mož. Po kratki pogostitvi smo se nato odpravili v Maribor, natančneje na Slomškov trg, kjer je v stolni cerkvi potekal cerkven obred. Po obredu smo se nato peš odpravili do stadiona Ljudski vrt, kjer sva ob spremljavi Himne NK Maribora, Vijolčna je ljubezen večna, stopila na sveto travo in si obljubila večno ljubezen. Po obredu je za mladoporočenca potekalo dvo urno slikanje, medtem ko so svatje odšli v šotor pri Areni pod Pohorjem na večerjo. Tam pa jih je v šotoru že čakal Musicolors band, da prične z zabavo do zgodnjih jutranjih ur.

KAM NA POROČNO POTOVANJE
Na poročno potovanje sva  v novembru želela iti na Zanzibar, vendar je bilo potovanje zaradi virusa odpovedano.


COVID VPLIV NA POROKO
Na srečo Covid-19 ni vplival na poroko, razen da je poroka do začetka junija še »visela v zraku«.NASVET NEVESTE
Mladoporočencema svetujem, da si naredita dan točno takšen kot želita onadva sama in se ne ozirata na to kakšna bi poroka morala izgledati. Uživajta na svoji poroki, ker mine še prehitro, prav tako pa si ukradita kašne pol urice samo za sebe.

Manja in Matjaž (19)
Manja in Matjaž (16)
Manja in Matjaž (13)
Manja in Matjaž (7)
Manja in Matjaž (6)
Manja in Matjaž (11)
Manja in Matjaž (3)
Manja in Matjaž (4)
Manja in Matjaž (5)
Manja in Matjaž (2)
FOTOGRAF: foto-video MAVA je ekipa treh samostojnih fotografov in snemalcev, ustvarjenih za beleženje poročnih zgodb. Borut Očko, Marisa Višnić, Žak Krebs. Pravijo, da kar ujamejo v objektiv pristane v medijih. Najdete jih tudi na Instagramu @dan.ljubezni

MAKE UP: Mateja Jurkas; Center zdravja in lepote Veda

POROČNA OBLEKA: Poročni kotiček, Ljubljana

CATERING: g. Slaviša (catering na domu) in Anja Ribič – FMF d.o.o. hotel Arena pod Pohorjem

POROČNA TORTA: Renata Rampre s.p.

PRSTANI: Zlatarstvo Močnik

DEKORACIJA: Cvetlični butik Špela

POMOČ PRI ORGANIZACIJI POROKE NA STADIONU: Športni objekti Maribor


≈

Ostale zgodbe

≈
Marina in Dejan poroka (24)
Marina in Dejan
Anja in Matej poroka Hiša Lisjak poročni fotograf
Anja in Matej
Hiša Lisjak, 4.9.2020
Eva in Janez high res 793 (Large)
Eva in Janez
Pravljična gorska idila....
Valentina in Aljaž  cerkvena poroka
Valentina in Aljaž
Hotel Habakuk, 30. junij 2018
poročni par
Sendi in Valter
Posestvo Rodica, 2. september 2017