≈

Katja in Matija

≈

Poroka v dveh dejanjih 


Tokrat se vam predstavljata Katjo in Matijata, ki sta imela kar dve poroki oz dva obreda. Civilni obred 5. julija na Ljubljanskem gradu, cerkveni obred pa teden dni kasneje, 13. julija 2013, v Grosupljem. Njuna poročna dneva sta bila nabita z zaljubljenostjo, sproščenostjo in dodelanim stilom, za kar je zaslužna predvsem Katja. Dve poročni obleki, dva poročna šopka, neskončno čudovitih poročnih fotografij in ena ljubezen. 

PAR
Katja Potokar iz Brezja pri Grosuplju in Matija Bregar iz Šmarja-Sap 

KAKO STA SE SPOZNALA
Spoznala sta se na avtobusu, ki je Katjin pevski zbor peljal v Rim, z njimi pa je šel tudi Matija, in sicer na povabilo svoje sestre (Katjine takratne zborovodkinje). Po vrnitvi sta ohranila prijateljske vezi in po treh letih skupnega prijateljevanja je na vrhu Ljubljanskega stolpa Katja končno postala njegovo dekle. 

USODNO VPRAŠANJE
Matija je Katjo zaprosil na eni izmed najlepših plaž na Jadranu – v Lubenicah. Po celodnevnem poležavanju in plavanju je zvečer, ko je sonce že zahajalo, Matija sredi plaže pokleknil in jo vprašal, ali bi se poročila z njim. 

NAVDIH
Želela sta posebno poroko, čim bolj sproščeno, drugačno, z veliko drobnimi detajli, za katere je bila v glavnem zaslužna Katja. Ideje za poroko je zbirala kar dobro leto dni. Med svojimi pripravami sta izdelala tudi predporočno spletno stran (katjamatijaporoka.wix.com/13julij2013) in tudi svoj logotip, ki sta ga uporabila pri poročnih vabilih, tulcih, škatlah za pecivo, poročnih konfetih ... Logotip in štampiljko, ki je bila skozi njun celotni poročni dan zelo popularna, saj je na koncu celo ostala brez tinte, sta dala izdelati Pri civilni poroki je Katja želela dati poudarek vintage slogu, ki je letos zelo popularen. Prav tako si je želela, da se vse prepleta v nežni rožnati, beli in krem barvi, v kombinaciji z vrvicami in juto. Poročni dan sta želela povezati z njunimi aktivnostmi, zato sta npr. mize označila z imeni že osvojenih vrhov. Po šotoru sta imela obešene svoje fotografije (ljubiteljsko se ukvarjata tudi s tem), vsak svat jima je pustil svoj prstni odtis na drevesu, ki jima bo krasilo stanovanje, skozi noč pa so se vsi lahko fotografirali v fotokotičku, za katerega pripomočke (očala, klobuke, oblačke s sporočili …) sta prav tako ustvarila sama. Zgodilo se je še marsikaj, tudi idej je imela Katja še mnogo, vendar bi za uresničitev vseh potrebovala še kakšen dodaten dan poroke. 

NEVESTINA OBLEKA
Katja je imela dve obleki: za civilno poroko preprosto, kratko, čipkasto, izdelano po njenih željah v Šiviljstvu Metka, druga pa je bila dolga, bela iz lahkotnega tila iz salona Poročni kotiček (omenjeno obleko je imela ogledano že dve leti in enostavno jo je morala imeti). Všeč ji je bila, ker ni klasična in ker povsem odraža njen karakter. 

ŽENINOVA OBLEKA Matija si je zaželel klasično črno obleko z metuljčkom in ozkimi naramnicami, ker je želel biti nekoliko drugačen, poseben. Sta pa opazila, da je tudi njegov slog letos zelo popularen. Obleko, srajco in čevlje je našel v Zari. 

POROČNI ŠOPEK 
Šopek za civilno poroko je Katja ustvarila sama. Narejen je bil iz blaga z nežno rožnatimi, krem in belimi odtenki rož z dodatkom perlic, saj je želela poudariti nekoliko bolj starinski pridih poroke. Za cerkveno poroko pa je izbrala šlajer in drobne nežno rožnate nageljčke, saj je želela šopek, ki bi izžareval preprostost in dajal vtis travniških rož. Na njem je bila tudi broška z njuno fotografijo, ki je šopek naredila še nekoliko bolj oseben.

POROČNA PRSTANA 
V zlatarni Oro sta izbrala preprosta prstana iz titana. Katjin se razlikuje le v tem, da ima v sredini diamant. V prstana pa sta vgravirala sporočilo »Razvajaj me z ljubeznijo«. 

POROČNA TORTA 
Imela sta trinadstropno belo poročno torto, ki jo je na sredini krasil rožnat srček. Poleg nje pa še dve večji pravokotni torti v sadno-čokoladnih okusih. Torte so izdelali v slaščičarni Confetto. 

DOGAJANJE 
Petkovo dogajanje je potekalo v ožjem družinskem krogu, kjer so se najprej vsi skupaj zbrali pri nevesti in se nato odpravili do Ljubljanskega gradu, kjer je potekal civilni obred. Sledilo je nazdravljanje s šampanjcem v grajskem drevoredu in fotografiranje po stari Ljubljani, ki se je zavleklo do noči. V soboto, 13. julija, sta se vsak na svojem domu pripravila, nato pa je Matija prišel do Katje in jo po treh lažnih nevestah (ki niso hodile iz hiše, ampak so se pripeljale na traktorju) le dočakal. Sledile so zabavne naloge, ki so mu jih pripravili šrangarji in jih je Matija uspešno opravil. Po kratkem fotografiranju so se odpravili na cerkveni obred. Po obredu so odšli na Polževo pod šotor, kjer jih je sprejel ansambel Stil. Zaplesala sta otvoritveni ples z uvodno pesmijo Mission Impossible, pri kateri je Matija kot tajni agent prišel po Katjo na skiroju in jo ukradel za ples. Tudi podvezica ni bila klasično izvedena, kajti Matija jo je iskal s čelno svetilko, garminom, na koncu pa je začel striči obleko, samo da jo je dobil. Poseben je bil tudi polnočni ples, ki je bil sestavljen iz več zvrsti plesov, nekaterim so se pridružili tudi njuni bratranci (npr. gangnam style so odplesali vsi skupaj). S svati in ostalimi nepričakovanimi gosti (maškarami in njuno igralsko skupino) pa so se nato zabavali do zgodnjega jutra. 

POROČNO POTOVANJE 
V mrzlih zimskih mesecih načrtujeta polet v tople kraje (najverjetneje na Zanzibar). 

 NEVESTIN NASVET 
»Naredite si poroko takšno, kot si jo želite! Naj bo to vaš dan: poseben in edinstven! Pred vsem pa bodite izvirni.«
okrasitev cerkve
poročni čevlji
fotografiranje para
fotografiranje na poroki
napisi na poroki
fotografiranje sredi polja pšenice
poročni šopek šlajer
vintage poročni šopek
dodatki na poroki
poročne okrogle mize
poročna prstana
metanje cvetja na poroki
POROČNA TORTA:
Slaščičarna Confetto
NJENA OBLEKA:
Poročni kotiček
NJEGOVA OBLEKA:
Zara
POROČNI PRSTANI:
Zlatarna Oro
KRAJ POROKE:
Ljubljanski grad
GOSTIŠČE ALI HOTEL:
Hotel Polževo
GLASBA NA POROKI:
Ansambel Stil
≈

Ostale zgodbe

≈
poročni par
Sabina in Simon
Dan objemov
martina ipša
Martina in Janja
poročne družice in nevesta
Tina in Deniz
Prava ljubezen je vse
gasilska poroka
Samanta in Jože
Dobrodošli na gasilski poroki
poročno fotografiranje
Jerica in Peter
DIY poroka na Primorskem.