X
≈

Jerica in Peter

≈
DIY poroka na Primorskem.
Jerica in Peter
Grad Kromberk, 20. september 

KAKO STA SE SPOZNALA
Na fakulteti sta bila sošolca in v zadnjem, 3. letniku, je preskočila iskrica na predbožičnem izletu v Salzburg. Vse se je nato skrivnostno naprej nadaljevalo na fakulteti. 
USODNO VPRAŠANJE
Peter Jerico zjutraj pogosto zbudi s kavico v postelji. Nekega januarskega jutra pa se je zraven kavice svetil še prstanček. 
NAVDIH
Hotela sta preprosto, a še vedno simpatično poroko, s pridihom večnosti, a v njunem stilu. Večino stvari za poroko sta izdelala, pripravila in organizirala sama. Izdelala sta poročna vabila, priponke in konfete za svate, poskrbela sta za vso dekoracijo, sestavila poročno mašo, pripravila milne mehurčke za po obredih, poskrbela sta tudi za otroški kotiček … In tako prihranila nekaj evrov. Zaželela sta si poroke, ki bi jo potem skupaj s prijatelji zaključili z veliko zabavo – kar jima je tudi uspelo. Seveda pa tudi njima brez tako velike podpore njunih družin in prijateljev ne bi uspela tako pravljična poroka. 
NEVESTINA OBLEKA
Jerica je takoj vedela, da bo obleka dolga in brez naramnic ter da bo ves dan uživala v udobnih čevljih. Ob zaroki je cele dneve preživela za računalnikom, kjer je občudovala poročne obleke in sanjarila, katera bo tista prava. Ob poplavi vseh oblek je naredila neki ožji izbor. Na koncu se je odločila za obleko, ki jo je prva prepričala. Videla pa jo je tudi na poročnem sejmu v Ljubljani. Za cerkveni del je na obleko zapela še naramnice, ker je bolero nikakor ni prepričal. Obute je imela usnjene svetleče rožnate čeveljčke, ki pa so jih, zaradi slabega vremena, občasno zamenjali živahni dežni škorenjci. Nevestina obleka je za ženina ostala skrivnost vse do poročnega dneva, kjer jo je prvič videl.
ŽENINOVA OBLEKA
Ženin je obleko kupil v butiku v Italiji. Obleka je bila črne barve, znamke John Barritt. Ni želel preveč svečane poročne obleke, še vedno pa je želel pokazati svojo eleganco. Temno rjav metuljček pa mu je izdelala nevesta, saj žal nista nikjer dobila ustreznega metuljčka, ki bi pristajal k temno rjavim čevljem. Iz materiala za metuljčka so bile izdelane tudi priponke za moške svate. Vse skupaj so povezale temno rjave naramnice in bela tajlirana srajca znamke Sens. Za malo posebnosti pa je imel ženin obute svetlo rožnate nogavice. 

poroka Jerica in Peter8
Peter ni želel preveč elegantne obleke, pa je vendar tako izpadla.

ŠOPEK
Krizanteme so Jerico prepričale zaradi svoje nežnosti in preprostosti. Zasledila je tudi, da so to rože ljubezni, kar je bila pika na i. Prav tako pa ni še zasledila, da bi katera nevesta imela šopek iz samih krizantem, saj veljajo bolj za »pokopališke« rože. Tudi s tega vidika so jo zato še toliko bolj prepričale, ker je bil šopek res popolnoma drugačen od »tipičnih« poročnih šopkov. 
PRSTANA
Ker sta oba laboratorijska zobna protetika, sta želela, da sta poročna prstana funkcionalna tudi v službi in da ju lahko vedno nosita. Odločila sta se za matirano rumeno zlato in kovan relief, ki daje občutek večnosti. Notranjost prstanov je gravirana z njunimi imeni in datumom poroke. Poročne prstane sta "izoblikovala" sama, njuno idejo pa je perfektno uresničil gospod Franci iz Zlatarstva Lavtižar. Ko je Jerica prvič videla poročna prstana, je preprosto zajokala od sreče. 
TORTA
Torta je bila sadna (ananas, višnje), biskvit pa je bil beljakov – brez moke. Rahla, sočna, lahka in okusna.
Tudi torte nista želela imeti »klasične«. Peter kot majhen otrok ni maral navadnih tort z biskvitom in kremami. Jedel je le torto, ki jo je spekla njegova mama. Torta je, ko jo je prvič poskusila tudi Jerica, navdušila tudi njo. Takoj sta vedela, da bo to nekega dne tudi njuna poročna torta. Torto so torej spekli pri Petru doma in jo okrasili z rožami, ki so se ujemale s šopkom in z namizno dekoracijo. Podstavek za torto pa je izdelal ženin. 

poroka Jerica in Peter4
Torto so spekli pri Petru doma, podstavek pa je izdelal kar sam.

DOGAJANJE
Zadnjo noč je Jerica preživela s svojo poročno pričo v domačem kraju. Zjutraj so sledili obisk frizerja in obisk vizažistke ter še zadnje priprave. Jerica se je na dan poroke poslovila od domačega kraja Bleda in se odpravila proti Primorski k ženinu. Na Bledu je bilo tisto jutro čudovito sonce, ki so ga izkoristili za prelepe fotografije. Po poti pa jih je močno zalival dež, ki pa ni pokvaril vzdušja in pričakovanj. Jerica si je obula svoje dežne škorenjce in se odpravila poročit! Odpeljali so se do gradu Kromberk, kjer jo je s poročnim šopkom pričakal ženin. Takrat je tudi prvič videl nevestino poročno obleko. Pravljični trenutek! V družbi svatov je potekal civilni obred, po obredu pa so posneli še nekaj fotografij zunaj. Imeli so srečo, saj tisti trenutek ni deževalo. Sledila sta pogostitev in cerkveni del v Kostanjevici nad Novo Gorico. Po maši je nastala skupinska fotografija. Svate so poleg šampanjca pričakale tudi mini kremne rezine – direktno z Bleda. Sledila je pogostitev v restavraciji Rusjan. Tam se je odvijala tudi nora zabava z DJ-jem, reflektorji, baloni in pom-pomi. Poskrbela sta tudi, da so se svatje pozabavali še s pripomočki za slikanje. Imela sta tudi otroški kotiček za najmlajše, kjer sta posebej zanje oblikovala pobarvanke s poročnimi motivi in njunim imenom ter datumom. »Uradno« se je svatba zaključila z metanjem šopka okoli polnoči. Sledila pa je zabava do jutranjih ur.
POROČNO POTOVANJE
Po poroki sta se odpravila v Dominikansko republiko, kjer sta 14 dni uživala na medenih tednih.

poročno fotografiranje
sadje na poroki
poroka
poročni obred
gola torta
poročna zabava
dodatki na poroki
poročno fotografiranje med trtami
ženin
≈

Ostale zgodbe

≈
Anja in Matej poroka Hiša Lisjak poročni fotograf
Anja in Matej
Hiša Lisjak, 4.9.2020
Petra in Aljaž poroka Tri lučke (21)
Petra in Aljaž
Tri lučke, 28.8.2020
tjasa_andrej-126
Tjaša in Andrej
Poletna poroka v cvetličnem vrtu....
Manja in Matjaž  (5)
Manja in Matjaž
poročni par
Sendi in Valter
Posestvo Rodica, 2. september 2017