X
≈

Janja in Jani

≈
Pravljična poroka v idilični naravi.

KAKO STA SE SPOZNALA?
Spoznala sva se na praznovanju novega leta 2018. Najino prvo srečanje sta zakuhala najina prijatelja, ki sta kasneje v zahvalo, da sta naju spoznala dobila tudi čast biti najini priči na najini poroki. Z Janijem naju je družilo veliko skupnega, tako, da sva kmalu vedela, da sodiva skupaj.

Janja in Jani poroka (59)

USODNO VPRAŠANJE?
Najina zaroka je bila zares nekaj posebnega. Z Janijem pogosto zahajava v naravo. Oba obožujeva pohode, gorski tek in prelepe razglede, ki jih kot bonus aktivnega življenja prejemava na vrhu višav. Navdušujejo naju gore v Sloveniji in drugod. Posebne spomine pa so nama pustili tudi lanski in predlanski pohodi v Dolomitih. Prisrčno je Jani izkoristil te momente navdušenja ob razgledu, na Secedi (Dolomiti, Italija). Tam me je namreč zaročil. Zgodilo se je nekako takole; povzpela sva se na goro, vsak po svoje skušala dokumentirati te prelepe razglede na fotografijo, vsak s svojim telefonom, Jani pa je nekako »izginil« v družbo profesionalnih fotografov, ki so slučajno ravno tisti trenutek fotografirali čudovit pogled na travnata pobočja Secede in v ozadju tritisočak Sass Rigais, na katerega sva se povzpela dan prej. Skrivoma se je Jani dogovoril s fotografom iz Hrvaške, da zabeleži trenutek zaroke. Jani me je zvabil do fotografa in mi povedal, da je prijazen gospod rekel, da naju lahko fotografira, »če želiva«. Bila sem navdušena. Postavila sva se v objem in fotograf je kliknil na sprožilec. Nadaljevala sva s poziranjem, nato pa me je Jani prijetno prijel za roko in me nežno odrinil korak nazaj. Pokleknil je. Njegove besede so bile ne vem točno kakšne, ampak vedela sem za kaj gre. Izreči nisem mogla ničesar, le skočila sem v ta, meni najljubši, objem. Nastalo je nekaj posrečenih fotografij, ki bodo večen spomin na ta res romantičen trenutek!

NAVDIH?
Želela sva si zapomnljive poroke v naravi, izpeljano na kar se da visokem nivoju. Zaljubila sva se v lokacijo - Jelenov greben, tako da kaj veliko premlevati o lokaciji nisva potrebovala. Dober mesec po zaroki sva pričela aktivno organizacijo poroke. V veliko pomoč nama je bila organizatorka porok na Jelenovem Grebenu, ga. Urška. Pri njej sva dobila nekaj začetnih informacij, kako se zadeve lotiti, ki sva jih kasneje lepo združevala s tistimi spletnimi. Naredila sem si planer za poroko in ga ves čas organizacije pridno polnila. Veliko inspiracije, kar se tiče izbire cvetja, dekoracije na najino temo, izgleda torte, foto-kotička in tako dalje, sva dobila na Pinterestu. Vse kar nama je bilo všeč sva shranila v mape in jih kasneje predstavila vsem, ki so sodelovali pri organizaciji, kot najino idejo izgleda poroke.

Želela sva si, da poroka predstavi naju, ima nekaj romantičnega pridiha in osupne z eleganco. Mislim, da sva v doseganju teh ciljev bila precej uspešna. Po rezervaciji lokacije poroke, sva se lotila oblikovanja izgleda in vsebine vabil, izbiranja primernega banda na podlagi srečanja v živo, urejala rezervacijo matičarja na UE Šmarje pri Jelšah, vzpostavila stik z dekoraterko in vse skupaj povezala čim bolj smiselno. Skoraj 9 mesecev pred poroko sem rezervirala tudi svojo poročno obleko in kupila poročne čevlje. Dobrih 5 mesecev pred poroko sva imela že vse načrte zorganizirane in malenkosti kupljene. Zadnji teden pred poroko sva urejala še tiskovine in preverjala ali vsi vključeni v organizacijo poroke razumejo najino idejo poroke. Zadnji teden je bil, iskreno, najbolj napet.

Janja in Jani poroka (11)

NEVESTINA OBLEKA?
Iskanja poročne obleke sem se lotila 9 mesecev pred datumom poroke. Zdelo se mi je smiselno, da si obleko zagotovim čim prej ter tako energijo, kot tudi misli usmerim v organizacijo ostalih zadev vezanih na poroko. Želela sem si bele, dolge obleke. Na Instagramu sem sledila vsem salonom s poročnimi oblekami in jih pridno spremljala in čakala če se bo pojavila takšna obleka, ki bi opisala mojo predstavo o željeni poročni obleki. Ko sem se odločila za obisk salona, nisem šla sama, temveč z »nevestino ekipo« (bride team), Natalijo, Edito in Suzano. Spominjam se joka prijateljic, ko sem se pred njimi sprehajala v različnih belih kreacijah. Ena obleka pa je zares izstopala. Skupaj s prijateljicami smo sklenile, da je obleka prava zame. Obleko sem izbirala na podlagi zlitja z naravo oz. lokacijo poroke, mladostnosti, beline, malce drznosti in sovpadanjem s tem »kar sem jaz«. Skratka v obleki sem se začutila in vedela sem, da se želim v točno tej obleki sprehoditi po tepihu do svojega bodočega moža.


ŽENINOVA OBLEKA?
Ženinova obleka je bila izbrana na podlagi videnega v raznih salonih in trgovinah. Na koncu sva se odločila za klasičen model temno sive obleke, bele poročne srajice in sivo-srebrnega metuljčka. Zraven sva izbrala srebrne manšetne gumbe, črne klasične elegantne čevlje, klasično črno uro in sivo-srebrni žepni robec. Slednjega sva dala šivati k šiviliji.


ŠOPEK, DEKORACIJA?
Idejo za šopek in dekoracijo sem dobila med brskanjem po Pinterestu. Želela sva si, da bi bila na najini poroki vključena sivka, kajti obožujeva tako njeno barvo, izgled, kot tudi vonj. Fotografije popolnega poročnega šopka, naprsnih šopkov, dekorativne komponente prostora sem pokazala najini cvetličarki. Le ta je najine želje na smiseln način tudi vključila v poročno dekoracijo. Na koncu je vse izgledalo točno tako, kot sva si z Janijem zamislila.


PRSTANA?
Izbrala sva prstana iz belega zlata. Jani je izbral klasičnega z matirano črto na sredini, jaz pa ravno tako klasičnega z dodanimi diamanti po sredini. Na prstanih sta tudi gravuri z najinimi imeni in datumom poroke.


TORTA?
Za okus poročne torte sva se odločala tako, da sva pri različnih slaščičarjih poizkušala različne okuse. Želela sva si trinadstropno torto, zunaj premazano s smetano in okrašeno s svežim cvetjem. Želela sva, da je na zunaj preprosta, znotraj pa preplavlja z bogatimi okusi. Glede okusov sva se odločila za tri različne okuse in sicer pasijonka z mangom in kakavovim biskvitom na zgornji tretjini torte, na sredini maskarpone z gozdnimi sadeži, na spodnji tretjini pa Nutella z jagodami. Torta je bila božanska!

Janja in Jani poroka (45)

POROČNO DOGAJANJE?
Noč pred poroko je bila izjemno kratka. Od vseh pričakovanj in navdušenja sva oba težko spala! Zgodaj zjutraj sva na lokaciji še enkrat preverila, ali bo vse res tako, kot sva si zamislila. V dopoldanskem času pa smo se jaz in prijateljice zbrale v enem od apartmajev. V ločenem apartmaju pa ravno tako Jani in njegovi prijatelji, ki so malo pred poldne smuknili še v jacuzzi, medtem ko smo me punce, že pričele z resnimi pripravami. Najprej nam je frizer uredil frizure, nato pa sem jaz naličila prijateljice in sebe. Med urejanjem smo jedle sadje, kanapeje, pile penino in se zabavale po svoje. Vključena pa je bila tudi ekipa WakeUp Creation. Kar trije fantje so tako smukali v apartma, nas fotografirali in snemali ter dokumentirali te čudovite spomine.

Na najin dan je bil napovedan dež, kar nama ni bilo preveč všeč saj je bil civilni obred planiran zunaj, v naravi. Začelo je rositi. Deževati. Znova rositi. Oblečena sem bila v poročno obleko in čakala. Bilo je nekaj več kot deset minut pred uro začetka planiranega obeda, ko je v apartma vstopila organizatorka poroke in dejala, da bomo začeli z obredom prej, zaradi slabega vremena. Rosilo je. S pričo sva hitro stopale do lokacije poroke. Prišel je oče, Brina je zaigrala na klaviaturo in njen prelep glas me je vodil po tepihu do bodočega moža.

Sledil je civilni obred, ki ga je vodil župan in matičarka. Vmes je bilo malo drame, ker je moj mož pozabil prinesti prstane iz apartmaja, ampak to smo hitro rešili. Po uradni sklenitvi zakonske zveze je sledil najin sprehod do vhoda lesene hiše. Svati so nama metali suho sivko, medtem ko me je Jani dvignil in odnesel po tepihu. Nekaj korakov preden sva prišla pod kap, se ulilo z neba. Bila sva presrečna, da se je tako izteklo. Temu so sledile čestitke najinih svatov. Kmalu za tem sva šla na poročno fotografiranje. Ko smo se vrnili s fotografiranja, so natakarji postregli z juho v jušnikih. Po juhi je sledil poročni ples. Imela sva koreografijo s precej romantičnega pridiha. Po navdušujočem poročnem plesu, je sledil še angleški valček s starši in pričami. Za tem so natakarji postregli s svečano večerjo.

Že med večerjo pa je band z izvrstno izbrano glasbo zabaval povabljence. Med časom, ko me je priča pospremila na stranišče, so iz mize ukradli poročni šopek. Nekaj časa so ga vsi pomagali iskati, nato pa smo se sprijaznili, da ga ne bomo našli. Šopek se je za tem prodajal. Najini priči pa sta imeli tudi govore. Posebej všečen je bil tak življenjski s strani moje priče, Natalije. Težko smo zadrževali solze. Sledilo je še nekaj glasbe, nato pa so ob polnoči pripeljali najino poročno torto. Svatje so prihod torte s fontano pospremili z iskricami. Bilo je čudovito. Peli smo objeti okoli torte, medtem ko so jo natakarji rezali in nosili kose torte na mize. Po torti je sledil še ognjemet, nato pa zabava do zgodnjih jutranjih ur.


POROČNO POTOVANJE?
Najino poročno potovanje je bilo v Sloveniji. Želela sva sicer v Italijanske Dolomite in Švicarske višave, a jih zaradi stanja s koronavirusom letos ne bova obiskala. Za poročni dopust sva rezervirala hotel v Kranjski gori in hotel v Bohinju. Ker sva velika oboževalca hribov in hribolazenja, so bili najini tedni preživeti aktivno.


NEVESTIN NASVET:
V organizacijo vključi nekoga od bližnjih, ki bo izpeljal vse tvoje želje in preveril, če je vse na pravem mestu na dan tvoje poroke. Ne nakoplji si preveč dela na glavo!

Janja in Jani poroka (50)
Janja in Jani poroka (46)
Janja in Jani poroka (45)
Janja in Jani poroka (42)
Janja in Jani poroka (38)
Janja in Jani poroka (29)
Janja in Jani poroka (23)
Janja in Jani poroka (57)
Janja in Jani poroka (37)
Janja in Jani poroka (33)
Janja in Jani poroka (36)
Janja in Jani poroka (30)
FOTOGRAFIJA IN SNEMALEC:
WakeUp Creation
KRAJ POROKE:
Jelenov Greben
NEVESTINA POROČNA OBLEKA:
Poročni kotiček
MOŠKA POROČNA OBLEKA:
Poročni kotiček
POROČNI PRSTANI:
Zlatarna Celje

POROČNA TORTA:
Jelenov Greben
CVETJE IN DEKORACIJA:
Cvetličarna Iris, Hrvaška
PETJE OB CIVILNEM OBREDU:
Brina Posinek
GLASBA NA POROKI:
K-rocks band
≈

Ostale zgodbe

≈
2020 08 01 Ana in Rok 140 (Large)
Ana in Rok
Vila Široko, 1.8.2020
Marina in Dejan poroka (24)
Marina in Dejan
Anja in Matej poroka Hiša Lisjak poročni fotograf
Anja in Matej
Hiša Lisjak, 4.9.2020
gasilska poroka
Samanta in Jože
Dobrodošli na gasilski poroki
Petra in Aljaž poroka Tri lučke (21)
Petra in Aljaž
Tri lučke, 28.8.2020