≈

Hana in Gašper

≈
Ko zadene Kupidova puščica …
13. junij 2015, Ljubljanski grad

KAKO STA SE SPOZNALA:
Znašla sta se na istem kraju, ob istem času, v skorajda enakem krogu prijateljev, a se takrat nista videla. Je pa zato Gašperjeva sestrična očitno dobro presodila, da bi bilo škoda, da se ne spoznata. Dopisovanje in klici so kmalu privedli do prvega srečanja, a usodno je bilo drugo, na katerem sta se zavedela, da sta si usojena. Kupidova puščica je bila dobro usmerjena in letela je z vso hitrostjo. Od takrat naprej nista povsem nič zapletala stvari, vse je potekalo hitro, a zanju povsem naravno, in tako sta se, v manj kot letu od prvega srečanja, poročila ter pričakujeta tudi že prvega otroka.

USODNO VPRAŠANJE: Poroka sploh ni bila vprašljiva, saj sta že takoj vedela, da si je želita, tako kot sta npr. že na drugem zmenku izbrala ime za njunega bodočega otroka. Včasih ju dogodki preprosto prehitevajo, zato ni bilo presenetljivo niti to, da so dogovori za poroko prehiteli dejansko vprašanje, ki ga je zastavil Gašper. Z njim je presenetil celo Hano. Po živčnem prestopanju je iz žepa samozavestno izvlekel škatlico, jo odprl in jo, čepeč na kolenu, vprašal, ali bi bila njegova žena. Hana le redko ostane brez besed, a takrat je potrebovala kar nekaj časa, da je svoje misli prenesla v stavke.

poroka na ljubljanskem gradu
Na poročni dan sta naredila fotografijo s telefonom, tako imenovan selfie.

NAVDIH: Priprave na poroko niso enostavne, zato so jima na pomoč priskočili starši. Koncept sta imela začrtan in sta ga s pomočjo bližjih počasi uresničevala. Želela sta povsem belo poroko, z odtenki indigo barve in sivke, s poudarkom na vzdušju, ki so ga pričarali svatje. Bilo jih je osemdeset, ki pa so prišli z vseh koncev sveta. Različne starosti povabljenih in različne narodnosti so iz vseh izvabile najboljše. Plesali so tisti, ki plesati ne znajo, peli so tisti, ki so ponavadi sramežljive sorte, in prav ta razgibanost, lahkotnost, smeh ter predvsem ljubezen so jima bili navdih pri organizaciji zanju idealnega dne.

NEVESTINA OBLEKA: V skladu s konceptom bele poroke si je Hana želela tudi tako obleko in zato ni pristala na različne krem odtenke. Držala sta se tradicije, tako da je ženin v obleki ni smel videti do poročnega dneva, jo pa je, kot po naključju, v ponudbi Poročnega kotička našel prav on, a so ga do zadnjega trenutka držali v negotovosti glede dokončne odločitve. Kljub temu, da je bil datum poroke postavljen v čas Hanine nosečnosti, je s pomočjo staršev in prijateljic obveljala odločitev za oprijet dekoltiran kroj čipkaste obleke s korzetom, dolgo vlečko in globokim hrbtnim izrezom. Pri izbiri obleke se je držala pravila, da bo prava tista, ki bo iz nje izvabila nasmeh zadovoljstva, za dopolnitev pa vraže: nekaj starega, novega, izposojenega in nekaj modrega.

ŽENINOVA OBLEKA: Obleko sta ženinu izbrala skupaj z njunimi prijateljicami, družicami. Pri Gašperju izbira ni bila težka, saj mu vse obleke zelo dobro pristojijo, tako da se je pri izbiri osredotočil predvsem na barvo in na to, da se bo v njej dobro počutil. Njegova siva obleka Hugo Boss s srebrnim leskom se je dopolnjevala z nevestinim nakitom, njegova bela srajca s Hanino obleko, temno modra kravata pa s celotnim konceptom poroke.

poroka na ljubljanskem gradu
Bela nevestina obleka in siva ženinova sta se čudovito podali v celoto poročnega dne.

ŠOPEK: Cvetlični aranžma in poročni šopek, ki so ju zanju pripravili v cvetličarni Cvetje Eli, sta bila v skladu z barvno temo poroke, sestavljena iz kombinacije majhnih belih vrtnic, poljskega cvetja in sivke. Strokovno oko cvetličarskih mojstrov je presodilo, da se bo okrogla oblika šopka, z dopolnjujočim se padajočim delom, ki je spominjal na čipko, najbolje ujemala z izbrano obleko. Gospod Seliškar se je osebno zavzel za dekoracijo gradu in cerkve, pri kateri je bila v ospredju kombinacija cvetličnih postavitev s tilom. Za veliko nezanemarljivih malenkosti pa so poskrbeli v poročni trgovini Pro-Mak.

PRSTANA : Prstana iz zlatarstva Jan Jošt sta unikata in masivnejše izdelave, v kombinaciji belega in rumenega zlata, del prstanov je popeskan, nevestinega krasi še diamant, oba pa imata vgravirano tudi ime zakonca in datum poroke. 

TORTA: Imela sta dvonadstropno torto iz Slaščičarstva Martine Kastelic, v obliki dveh srčkov in okrašeno s cvetjem.

DOGAJANJE
: Tako kot pri poročni obleki sta se tudi na poročni dan držala stare vraže, da ženin pride po nevesto v hišo njenih staršev. Poročni dan sta tako začela vsak po svoje, Hana z maskerko, svati in družicami, ki so pomagale staršem pri končnih pripravah okrasitve hiše ter vrta, Gašper pa s svojimi bližnjimi in harmoniko. Gašper je nato v spremstvu svojih svatov takrat še bodočega tasta prišel prosit za nevestino roko. Po tastovi privolitvi se je vesela druščina odpravila na civilni obred na Ljubljanski grad, kjer sta zvestobo proslavila ob pogostitvi, ki jo je pripravila njuna prijateljica Mira Šemič. Sledil je sprehod po stari Ljubljani s prijatelji, ki so ju pospremili do cerkve sv. Jakoba. Tu je obred še dodatno polepšal nevestin oče, priznani igralec Jurij Souček, ki ju je razveselil z branjem besedila o ljubezni, za glasbene vložke pa so ves čas skrbeli nevestina mama, operna pevka Milena Morača, in njeni stanovski kolegi. Zvečer je sledilo nepozabno rajanje v gostišču Portal, na katerem se je veselilo in pelo v več jezikih.

bela poroka
Nevesta na poročni dan s staršema.

POROČNO POTOVANJE: Ker sta v pričakovanju prvega otroka, sta za poročno potovanje izbrala kar bližnjo Dalmacijo, v prihodnosti pa imata željo oditi na pravo poročno potovanje, ki bo vsekakor imelo tudi pridih pustolovščine.


NEVESTIN NASVET
: Najboljši nasvet je: »Prisluhnita izkušnjam in modrostim drugih, a naredita tako, kot je za vaju najbolj prav.«

poroka na Ljubljanskem gradu
poroka na ljubljanskem gradu
bela poroka
poročna tančica
cerkvena poroka
metanje poročnega šopka
poroka na ljubljanskem gradu
poročni šopek sivka
sivka na poroki
poroka na ljubljanskem gradu
poroka v ljubljani
nevesta in družice
≈

Ostale zgodbe

≈
poroka tanja in matevz 1
Tanja in Matevž
Metuljčki in ljubezen
poroka žička kartuzija
Aida in Dragan
Dan kot iz pravljice
poročne družice in nevesta
Tina in Deniz
Prava ljubezen je vse
poročno fotografiranje
Saša in Nejc
www.sasanejc.com
mladoporočenca
Tanja in Janez
Mamma Mia po slovensko