X
≈

Eva in Janez

≈
Pravljična gorska idila....
Eva in Janez sta se spoznala preko skupnih prijateljev, led pa sta prebila na mesengerju (Facebook), kjer je prišel do izraza Janezov humor in Evo popolnoma očaral! Na prvi skupni pijači sta spoznala, da čas, ko sta skupaj mineva prehitro. Po prvem srečanju sta postala nerazdružljiva in tako sta skupno ljubezen do hribov uporabila za izgovor, da sta čas lahko preživljala drug ob drugem. Janez je Evo zaprosil na 2. obletnico v njuni bodoči jedilnici in sicer kar sredi prenove. Ob sproščenem pogovoru je pokleknil, z vrtnico v roki in zaroko pospremil s čudovitimi besedami o njuni skupni prihodnosti. Bilo je intimno in sproščeno.

Eva in Janez high res 191 (Large)

Pri organizaciji poroke je bila njuna prva odločitev, da najdeta primerno lokacijo poroke, ki bo všeč obema, ki bo predstavljala njiju in kjer bosta sproščena. Obiskala sta poročni sejem v Ljubljani, na katerem sta se srečala z lokacijo na Krvavcu in se v trenutku odločila, da je Hotel Rozka to to. Navdih za stil sta iskala predvsem na Pinterestu. Tako sta pri šopku, obleki, torti in podobnih stvareh našla nek stil kateri jima je bil všeč, vendar sta ga vodila v svojo smer, nič preveč perfektnega, saj sta želela, da dan vodi predvsem sproščenost.

Eva in Janez high res 034 (Large)

Eva je svojo poročno obleko našla v poročnem salonu Mod'Art, kjer je izrazila želje glede obleke, in ko so ji svetovalke pokazale izbrano obleko, je bila očarana! Vse ostale obleke, katere je prej probala so bile pozabljene in takoj je vedela, da je to tista prava obleka. Spredaj romantična čipka, bogato krilo iz tila in odprt hrbet so bili točno to kar je iskala. In ko jo je obleka je takoj vedela, da bo v kombinaciji s čipkastimi supergami in jeans jakno zmagovita kombinacija.

Eva in Janez high res 611 (Large)

Idejo za šopek in ostalo cvetlično dekoracijo sta dobila takoj, ko sta določila datum poroke. Junija cvetijo potonike in potonika je cvet, ki se je obema zdel nadvse romantičen. Brskanje po spletu ju je pripeljalo do odločitve, da bo šopek vseboval potonike v nežno roza barvi, evkaliptus in šlajer. Enako kombinacijo sta imela za dekoracijo na mizah in obok pri obredu, na obredu so bili pri klopeh šopki šlajerja. Tiskovine na katerih so bili cvetovi potonike so izdelali pri Poročni beležnici, tako da se je vsa zgodba povezala v čudovito celoto. Prav tako sta bila čudovito presenečena nad dekoracijo za katero je poskrbela Manca Bajželj iz Rozke, kot tudi organizacijo. Bilo je naravno, romantično in predstavljalo je njiju.

Eva in Janez high res 328 (Large)

Poročni dan je potekal čudovito. Že zjutraj sta s pričo dan začeli s frizerko Manco Žižek, za ličenje pa je poskrbela Špela Elizabeth Jekovec, obe sta prišli v hotel Rozka. Ob 12-ih se je začelo z obredom na terasi s čudovitim razgledom in soncem, ki je grelo vse svate. Po obredu so nazdravili, se fotografirali in plesali. Da pa res nikomur ni bilo dolgčas sta poskrbela z različnimi družabnimi igrami in photoboothom, ki so prav prijetno popestrili popoldan. Za glasbo in žur je poskrbel DJ Gogi, ki je s svojimi zabavnimi vložki poskrbel za smeh in sproščenost. Ko so se svatje zabavali sta Eva in Janez s fotografinjama Niko in Nejo skočila na lokacije za fotografiranje, ki so bile dih jemajoče, za čudovito kuliso pa je poskrbelo tudi vreme.

Eva in Janez high res 824 (Large)

Po končanem fotografiranju sta svate povabila v notranji del hotela Rozka in pričeli z 5 hodno večerjo v domačem stilu. Po večerji pa sta otvorila plesišče s prvim plesom v romantičnem ambientu (viseče žarnice, sveče in zatemnjen prostor). Potem pa žur, do zgodnjih jutranjih ur. Noč so popestrili še s predajo šopka, podvezico in seveda torto. Želela sta, da je torta povezana s čudovito gorsko naravo in poveže njuno zgodbo v celoto, zato sta izbrala semi naked torto, s čokoladnim dripom, ki se je prelival po robovih in svežim sadjem. Torta je bila trinadstropna, vsako nadstropje je imelo svoj okus (ferrero, mousse maline in jagoda-nutella).

Eva in Janez high res 911 (Large)

Kako pa sta se nevesta in ženin spodadala z aktualno situacijo glede covid 19?
“Covid-19 nama je delal težave pri planiranju, saj skoraj do konca nisva vedela ali bova lahko speljala poroko ali ne. Se je pa hkrati pokazalo kakšno kvalitetno ekipo sva izbrala za sodelovanje pri najinem dnevu. Vsi so nama prišli nasproti in bili zelo prilagodljivi kljub časovni stiski. Vabila sva rešila tako, da sva med covid-19 poslala sporočilo z »rezervirajte si datum« ter tako svate obvestila, da imava plan za poroko. Tri tedne pred poroko pa sva sprejela odločitev in poslala vabila z natančnejšimi navodili o dogodku in skočila v akcijo z izvedbo. Mecec maj je bil za naju kar se priprav tiče najbolj stresen z usklajevanjem in izvajanjem vseh naročil.”

Eva in Janez high res 911 (Large)
Eva in Janez high res 270 (Large)
Eva in Janez high res 578 (Large)
Eva in Janez high res 655 (Large)
Eva in Janez high res 210 (Large)
Eva in Janez high res 191 (Large)
Eva in Janez high res 090 (Large)
Eva in Janez high res 034 (Large)
Eva in Janez high res 824 (Large)
Eva in Janez high res 793 (Large)
Eva in Janez high res 611 (Large)
Eva in Janez high res 444 (Large)
POROČNA TORTA:
Ulline dobrote
POROČNI ŠOPEK:
Vrtni center Gašperlin
NEVESTINA POROČNA OBLEKA:
Mod art, Domžale
MOŠKA POROČNA OBLEKA:
Morro Sartoriale
POROČNI PRSTANI:
Zlatarna Sterle
KRAJ POROKE:
Hotel Rozka
GOSTIŠČE ALI HOTEL:
Hotel Rozka na Krvavcu
TISKOVINE:
Poročna beležnica

GLASBA NA POROKI:
DJ Gogi
POROČNI FOTOGRAFINJI:
Nika & Neja Photographers
ORGANIZACIJA POROKE:
Hotel Rozka (Manca Bajželj)
≈

Ostale zgodbe

≈
Poroka, Samo Rovan (9)
Aleksandra in Aleksander
Kotnikova ul., Ljubljana, 22.5.2021 in Berlin, 3.7.2021
Marina in Dejan poroka (24)
Marina in Dejan
Janja in Jani poroka (37)
Janja in Jani
Pravljična poroka v idilični naravi.
Manja in Matjaž  (5)
Manja in Matjaž
Poročni fotograf Goran Vadlja Kamenjašević
Sara in Tomaž
Pretorska palača, 22.8.2020