≈

Barbara in Uroš

≈
Gorska pravljica

Velika planina, 7. junij 2014PAR: Barbara Stele in Uroš Zupan, oba iz Kamnika.

KAKO STA SE SPOZNALA: Spoznala sta se v vrtcu, kjer je bila Barbara vzgojiteljica, Uroš pa kuhar. Ko sta se spoznala, sta imela vsak svojega partnerja (Uroš je bil celo poročen), a je usoda očitno hotela drugače in združila njune poti. Malce bolj nerodno je bilo sicer na prvem zmenku, saj sta bila že pred tem dobra prijatelja.

USODNO VPRAŠANJE: 
Uroš je Barbaro zaprosil na Bledu, kamor sta odšla tudi na prvi zmenek. Oba se večera spominjata kot zelo zanimivega. Celo pot od Kamnika do Bleda skorajda nista spregovorila niti besede, ker je bil Uroš zelo nervozen in napet, saj je imel v načrtu govor in zato ga je res skrbelo, ali bo vse teklo, tako kot mora. Bil pa je tudi Barbarin rojstni dan, zato nikakor ni želel zamočiti. Po daljšem sprehodu sta se končno ustavila na eni od klopi ob jezeru, nato pa je Uroš zbral pogum in pokleknil. Obema so se zarosile oči in snubitev jima bo do konca življenja ostala v lepem spominu.

NAVDIH: Že od začetka sta vedela, da se bosta poročila samo civilno, zato sta želela, da bi bilo to nekaj posebnega. Navdušila sta se nad videospotom skupine Perpettum Jazzile, ki so ga snemali na Veliki Planini, in sta se sprva tam želela le slikati. A njuno presenečenje je bilo kasneje še toliko večje, ko sta izvedela, da se na planini lahko tudi poročita. To jima je s pomočjo načrtovalke porok Urške Slapar tudi uspelo. Želela sta, da bi bila poroka čim bolj naravna, vse od dekoracije, oblek, make up-a …

NEVESTINA OBLEKA: Barbara se je v obleko zaljubila takoj, ko jo je videla. Obleko je videla, ko je kot sestrina spremljevalka obiskala njeno pomerjanje v salonu Mod`art v Domžalah. To se je zgodilo še pred zaroko, vendar je bila tudi tu prisotna ljubezen na prvi pogled.

ŽENINOVA OBLEKA:
 Pred nakupom sta obiskala kar precej trgovin z moškimi oblekami. Uroševa želja je bila tridelna obleka s telovnikom, na koncu pa sta tudi njegovo obleko našla tam, kjer Barbarino – v Mod`artu. Ker obleka žal ni bila dobavljiva s telovnikom, sta ga dala narediti po meri v Svilanitu.

ŠOPEK: Za šopek je bila glavno vodilo zgolj barvna kombinacija (bela, zelena in ciklamno rožnata), cvetje in obliko pa je nato izbrala cvetličarka podjetja Želimo.si glede na gorsko tematiko. Edina nevestina želja je bila le, da šopek ne bi vseboval klasičnega cvetja (vrtnic, kal, orhidej …).

PRSTANA: Prstana sta že imela ugledana pri znani zlatarski hiši, a je bila cena precej visoka, zato sta se pozanimala tudi pri ostalih zlatarjih. S pomočjo znancev sta prišla do Borčija Nikiča, ki jima je izdelal prstane po njunih željah in ponudil ceno, ki je bila v njunih finančnih zmožnostih. Prstani so iz belega zlata, široki, z lokom in vgraviranimi pentljami. Barbarin prstan krasijo še štirje briljanti, v notranjosti pa imata vgravirano I won`t give up (slo. Ne bom obupal), in sicer kot zdravilo za mogoče ljubezenske bolezni.

TORTA: Pri torti sta imela v načrtu takšno, ki ne bi bila klasična, ampak bi se razdeljevala »porcijsko« (v stilu »cup-cakesov«). Na spletu sta našla slaščičarno Tovarnica sladkosti, ki ima v svoji ponudbi tudi torto, ki je sestavljena iz okrasnih kozarčkov, v katerih je mešanica različnih krem in biskvita. Le na vrhu je bila klasična tortica za razrez. Torta je bila nedvomno ena od zvezd večera, saj je bila izredno okusna in prava paša za oči.

DOGAJANJEBarbara je z dnevom začela že zelo zgodaj, saj je imela ˝sestanek˝ s frizerko Lidijo iz frizerskega salona Angel že ob 5.40. V dopoldanskem času pa jo je čakalo tudi ličenje z vizažistko Martino Borščak. Protokol s šrango se je začel ob 12. uri pri nevesti doma. Uroš je bil kar dober pogajalec, tako da se je barantanje končalo že ob 12.45. Tako so imeli dovolj časa za mirno pot na Veliko planino, kjer je ob 15. uri potekal civilni obred. Po obredu sta s fotografoma Nežo Reisner in Matjažem Pungertarjem odšla na fotografiranje po planini, ostali svatje pa v bližnji planinski dom na malico. Okoli 18. ure so se počasi vrnili v dolino. Slavje se je s prihodom svatov na Križ začelo ob 19. uri. Goste so najprej pred šotorom pogostili z aperitivom in hladno predjedjo, nato pa se je skupina preselila v notranjost, kjer sta zakonca Zupan na pesem Jasona Mraza I won´t give up odplesala svoj otvoritveni ples (za katerega sta sicer vadila kar 3 mesece). Žal se jima je malo ponesrečil, vendar sta vseeno uživala. Sledila je večerja, po njej pa ples vseh zbranih. Kmalu so fantje tudi ukradli nevesto in kot se za novopečenega moža spodobi, je Uroš svojo nevesto našel kar hitro, tako so se že po dobre pol ure vsi veseli vrnili nazaj na zabavo. Ob polnoči je sledil slavnostni razrez torte, nato pa še prodajanje šopka, metanje šopka in podvezice. Za najbolj vztrajne se je zabava z DJ-jem končala okoli 4. ure zjutraj.

POROČNO POTOVANJE: Poročno potovanje sta začela že v torek po poroki. Bilo je kratko, a res sladko. Šla sta na slovensko obalo, najbolj pomembno pa, da sta bila sama, brez otrok, da sta se res lahko posvetila drug drugemu. Obiskala sta vse bisere slovenske obale, odšla peš iz Strunjana do Pirana, s kolesi po Sečoveljskih solinah, z rolerji po Portorožu, Kopru in Izoli … Bilo je res nepozabno in z optimizmom upata, da bi ta oddih postal tradicionalen.:

NEVESTIN NASVET: "Priprave so ključni del poroke in vsaka bodoča nevesta ter tudi ženin naj poskusita v njih maksimalno uživati, kljub temu, da je včasih vse skupaj naporno in napeto. Pomembno se nama zdi, da daš pri vsem skupaj tudi del sebe v celotno zgodbo. Midva sva na primer sama sestavila in si zamislila večino detajlov (sama sva nabrala čaj za dame in iz domačega sirupa smrekovih vršičkov naredila vršičkovec za moški del gostov, naredila sva tudi vabila, oznake za sedežni red …). Poročni dan traja en dan, priprave pa kar nekaj mesecev in že ta čas je majhen kazalnik razmerja moči ter simbioze v zakonu, zato se je treba priprav lotiti mirno in z obojestranskim veseljem ter spoštovanjem želja in potreb neveste in ženina."
rezanje poročne torte
dekoracija miz s cvetjem
poroka v šotoru
mladoporočenca in priči
poroka na Veliki planini
poroka v gorah
poroka v gorah
naprsni šopek iz cvetja
poroka v hribih
poročni poljub
poročna prstana
poročni šopek
POROČNA TORTA:
Tovarnica sladkosti
NEVESTINA POROČNA OBLEKA:
Poročni salon Mod`art, Domžale
MOŠKA POROČNA OBLEKA:
Poročni salon Mod`art, Domžale
POROČNI FOTOGRAF:
Neža Reisner in Matjaž Pungertar

≈

Ostale zgodbe

≈
napisi na poroki
Katja in Matija
poročno fotografiranje
Jerica in Peter
DIY poroka na Primorskem.
športna poroka
Špela in Tadej
Športna poroka na Zabreški planini
poročno fotografiranje v ljubljani
Ana Ursula in Aleksandar
Amor Vincit Omnia
pop tv poroka
Ema in Dejan
Popolna poroka - televizijska poroka POP TV