≈

Ana Ursula in Aleksandar

≈
Amor Vincit Omnia

Ljubljanski grad, 31. maj 2014


PAR: Ana Uršula Košir iz Ljubljane in Aleksandar Gavrić iz Kranja.

KAKO STA SE SPOZNALA: Spoznala sta se v prvem letniku študija medicine. Aleksandar ne bo nikoli pozabil, kdaj je Ano Uršulo prvič opazil. V predavalnici je sedela v belem pletenem puloverju z jelenčki in si pridno zapisovala predavanje. Aleksandar pa je po drugi strani slovel kot vedno zaposlen študent z nešteto obveznostmi, ki nima časa za dekleta. V četrtem letniku sta začela skupaj študirati in njuna zgodba se je začela plesti.

USODNO VPRAŠANJE: Oblegan z romantičnimi filmčki, polnih klišejev, kako zaprositi žensko, se je Aleksandar odločil, da to naredi na svoj način, in to popolnoma spontano, ko bo Ana Uršula najmanj pričakovala. Tako je neko nedeljsko jutro, ko je komaj začela odpirati oči, prišel do nje, jo poljubil in vprašal, ali bi postala njegova žena.

NAVDIH: Edino, kar sta si želela in kar je bilo njuno vodilo skozi celotno načrtovanje, je bila sproščenost ter da bi v njunem dnevu uživali prav vsi povabljeni.

NEVESTINA OBLEKA: V reviji Moja poroka je Ana Uršula našla toliko prelepih oblek, da jih je označila najmanj 20. Naredila je seznam vseh poročnih trgovin v Ljubljani in okolici ter bila prepričana, da bo imela velike težave pri izbiranju. Nato pa se je že ob prvem obisku poročnega salona Poročni kotiček zaljubila na prvi pogled. Njena obleka je bila igriva, mladostna, a hkrati nežna in elegantna. Ko je najdražjemu sporočila, da je že kupila svojo poročno obleko, ta sploh ni mogel verjeti, da je za to potrebovala le nekaj minut.

ŽENINOVA OBLEKA: V Emporiumu je našel klasično črno obleko, črn telovnik, belo srajco in črne lakaste čevlje. Vse skupaj je popestril še s črnim metuljčkom z belimi pikicami.

ŠOPEK: Marjanu Lovšinu iz cvetličarne Lovšin je Ana Uršula pokazala nekaj primerov poročnih šopkov, nato sta se kar malce zaklepetala, na koncu pa jo je presenetilo, ko je Marjan rekel, da želi vsako nevesto s pomočjo pogovora malce bolje spoznati, da lahko šopek potem prilagodi tudi njenim osebnostnim lastnostim. Tako je na koncu dobila najlepši šopek iz vrtnic vendela in bele bouvardije.

PRSTANA: Izbrala sta klasična zlata prstana z vgraviranim napisom »Amor Vincit Omnia«. Kupila sta jih v zlatarni Le Manege a Bijoux, v Leclercu.

TORTA: Martina Prapotnik, ki je včasih pekla pri slaščičarni Zvezda, je pred nekaj meseci odprla Hišo slaščic Tarangela. Naredila je torto iz petih nadstropij, oblečeno v belo tičino maso in posuto z belimi vrtnicami ter s perlicami.

DOGAJANJE: Nevesto je že zelo zgodaj obiskal fotograf in začel slikanje poročne obleke, prstanov in ostalih poročnih detajlov. Ob enih je bilo na vrsti slikanje ženina in neveste pri frizerju, obema je frizuro oblikoval Mare iz Mare dresura frizure. Medtem ko je bila nevesta pri vizažistki, se je ženin s pričo oblačil in sproščal s kubansko cigaro. Sledilo je oblačenje neveste, pri čemer so ji pomagale tri družice. Ob šestih je nevesto na grad pripeljal nevestin oče in začel se je civilni del. Po metanju riža je svate že čakal vlakec, s katerim so se ob spremljavi kitare pripeljali do stolnice. Po cerkvenem obredu so na župnikovem vrtu pod gradom nazdravili s šampanjcem in jagodami, nato pa se v poročnem konvoju odpravili do gostilne Via Bona v Ljubljani, kjer je sledila nepozabna zabava do sončnega vzhoda. Oba sta bila navdušena nad njihovo odlično organizacijo in odnosom zaposlenih, ki so bili že pred poroko vedno pripravljeni prijazno odgovarjati na njuna vprašanja ter jima pomagati z nasveti. Hrana je bila odlična, zelo prijetno pa sta bila presenečena tudi nad kakovostjo in pestrostjo glasbenega programa. Bend Duo Musica je poskrbel, da se je plesišče hitro zapolnilo. Komentar nevestinega očeta naslednji dan pove vse o dnevu: »Škoda, da nimam več hčera, da bi lahko še kdaj imeli tako super poroko!«

POROČNO POTOVANJE: Avgusta sta se odpravila v njun najljubši kraj, in sicer na vikend v Dajlo v Istro, in v najljubši družbi drug drugega preživela čudovit teden.

NEVESTIN NASVET: »Samo verjeti morate, da bo to najlepši dan vašega življenja, in zgodilo se bo. Skoraj gotovo ne bo šlo vse čisto po načrtu, vendar je zato vse še bolj posebno in nepozabno.«
rezanje poročne torte
prostor za poroko
skupinska slika svatov na poroki
kratka poročna obleka
poročno ličenje
poročni par
poročno fotografiranje v ljubljani
priprave na poroko
ženin z metuljčkom
poročna prstana
poročni čevlji
poročna obleka
POROČNA TORTA:
Hiša slaščic Tarangela
NEVESTINA POROČNA OBLEKA:
Poročni salon Poročni kotiček
MOŠKA POROČNA OBLEKA:
Emporium
POROČNI PRSTANI:
Le Manege a Bijoux – Zlatarna E.Leclerc
KRAJ POROKE:
Ljubljanski grad
GOSTIŠČE ALI HOTEL:
Via Bona, Ljubljana
GLASBA NA POROKI:
Bend Duo Musica

POROČNI FOTOGRAF:
Gregor Gomboc
≈

Ostale zgodbe

≈
poroka žička kartuzija
Aida in Dragan
Dan kot iz pravljice
napisi na poroki
Katja in Matija
poroka tanja in matevz 1
Tanja in Matevž
Metuljčki in ljubezen
poročni par
Sara in Aleš
mladoporočenca
Sara in Gregor
Kot nekdo, ki imel me bo rad