X
≈

Aleksandra in Aleksander

≈
Kotnikova ul., Ljubljana, 22.5.2021 in Berlin, 3.7.2021
Poročne fotografije: Samo Rovan

KAKO STA SE SPOZNALA
Spoznala sva se v ljubljanski kavarni SEM. Aleksa je čistilka vrgla iz stanovanja, nakar je v kavarni pričel študirati za doktorat, Akeksandra pa je iskala mizo v SEMu za študij medicine. Edina prosta miza je bila zraven Aleksandra obsijana z januarsko svetlobo, odlično za študij.


USODNO VPRAŠANJE
Šlo je za uprizoritev prvega srečanja, Aleksander je uprizoril srečanje v kavarni SAM, vendar je namesto gostov, lokal bil poln najinih najbližnjih.

Poroka, Samo Rovan (2)

NAVDIH
Oba sva minimalista, kar sva si tudi želela prenesti na poroko. Predvsem nisva želela preveč komplicirati, sva pa vse premislila, v smislu, kaj nama pomenijo.


NEVESTINA OBLEKA
Glede obleke sem želela, da odraža moj stil, in sicer se najbolj udobno počutim v ravnem kroju na vratu brez dekolteja in dolgih oblekah, ki povdarijo mojo višino. Blago sva izbrala v Kroju, ki je bil izjemno kvaliteten in lahek, obleko je kreirala dr. Kostumografije Tijana Todorović iz Črne Gore, ki jo mož pozna iz gledališča. Njeni predlogi in kreacija so bili enostavno genialni, vse je potekalo preko ZOOMa. Obleko pa je sešila Monika Colja iz SNG Nova Gorica.


ŽENINOVA OBLEKA
Enkratni obisk Zare, saj je mož »španske« konstitucije. Kjer je probal sivo in modro različico enake obleke, ki mu je sedla kot ulita. Izbral je modro, saj bi tepih na poroki moral biti oker barve.


ŠOPEK, DEKORACIJA
Idejo sem dobila na Pinterestu, je bil edini enostaven in minimalen. Tako da sem izbrala 3 bele petunije in olivne vejice, oboje iz cletličarne na Ilirski.

Poroka, Samo Rovan (3)

PRSTANA
Minimalistična, belo zlato. Nevestin prstan je »nadgradnja« zaročnega in s slednjim deluje močno usklajeno – skoraj kot le en prstan. Ženinov je preprost z dvema vzporednima linijama, ki predstavljata naju preden sva se spoznala. Sta gravirana z AV in datumom poroke.


TORTA
Po priporočilu svakinje sva se odločila za slaščičarno Andrejči, ki je naredila trinadstropno minimalistično torto. Zgornji kolut je bil čoko-malina brez dodanega sladkorja, spodnja dva pa čoko-malina in gozdni sadeži-jogurt. Figurici sta bili medved in moški, saj jaz moža kličem medved, on pa mene »lepotec«. Figurici predstavljata naju.


DOGAJANJE
Obred se je pričel ob 16. uri v atriju našega bloka, kjer je potekal civilni obred poroke z matičarko in pooblaščencem – podžupanom MOL. Za tem je sledila hrana in torta, nato najin glasbeni nastop in sproščena zabava do 22. ure. Za tem smo se premaknili v delavnico, kjer smo se zabavali do jutra.

Poroka, Samo Rovan (4)

VPLIV COVID-19 na vajine priprave
Dejansko sva si želela manjše poroke, edino kreatorka iz Črne Gore ni uspela priti.


POROČNO POTOVANJE
Potovanja sva raztegnila na več mesecev in sicer: predporočno – Beograd, poročno – Berlin (kjer sva se še cerkveno poročila), nato pa še enkrat Beograd in postporočno – Berlin.


NEVESTIN NASVET:
Pomembno je pri sebi razčistiti, kaj točno si želiš glede izvedbe in same izkušnje poroke. Osebno sem za nasvete vprašala glede logističnih stvari, saj ima vsak lastno predstavo »sanjske« poroke, ki ji avtentično ni slediti, razen svoji seveda.
P.S.: Čim bolj poenostavljati stvari in si pomagati z zmanjšanjem obveznosti, da je čim manj stresa in stoškov.
Poroka, Samo Rovan (20)
Poroka, Samo Rovan (18)
Poroka, Samo Rovan (17)
Poroka, Samo Rovan (16)
Poroka, Samo Rovan (15)
Poroka, Samo Rovan (14)
Poroka, Samo Rovan (11)
Poroka, Samo Rovan (10)
Poroka, Samo Rovan (9)
Poroka, Samo Rovan (8)
Poroka, Samo Rovan (7)
Poroka, Samo Rovan (6)
KRAJ POROKE: Ljubljana / Berlin
POROČNI FOTOGRAF: Samo Rovan
MAKE UP: Anja Skok
POROČNA OBLEKA: Tijana Todorović (TijanaT) + Monika Colja
CATERING: PER
POROČNA TORTA: Slaščičarna Andrejči
PRSTANI: Dr, Jewlery (Lara)
≈

Ostale zgodbe

≈
poročni par
Sendi in Valter
Posestvo Rodica, 2. september 2017
Poroka TinaAnze Photography
Polona in Žiga
Dvor Jezeršek, 13.6.2020
mladoporočenca
Tanja in Janez
Mamma Mia po slovensko
Tina in Miha 0743
Tina in Miha
Panonska vas, 5.6.2021
Eva in Janez high res 793 (Large)
Eva in Janez
Pravljična gorska idila....