≈

Aida in Dragan

≈
Dan kot iz pravljice
Žička kartuzija, Slovenske Konjice, 20. junij 2015

KAKO STA SE SPOZNALA: Spoznala sta se na reprezentančni rokometni tekmi, ko je Slovenija igrala proti Luksemburgu. Dragan igra desno krilo v slovenski reprezentanci, Aida pa je bila na tekmi po uradni dolžnosti, saj opravlja delo novinarke. Med njima so takoj poskočile iskrice in kasneje sta se, zahvaljujoč današnji tehnologiji (Dragan je Aido kontaktiral prek Facebooka), dogovorila za zmenek. Vse ostalo je zgodovina.

USODNO VPRAŠANJE: Dragan je Aido zaprosil v Parizu. Tja sta se odpravila na podelitev nagrad za najboljše igralce francoske lige. Večer pred podelitvijo sta odšla na večerjo v restavracijo nasproti Eifflovega stolpa. Nekaj pred 23. uro sta odšla na teraso, da bi si ogledala stolp, na katerem se ob vsaki polni uri prižgejo lučke. Priložnost je izkoristil tudi Dragan, ki je pokleknil in jo zaprosil. Bilo je kot v najlepšem romantičnem filmu.

NAVDIH: Želela sta ohraniti preprost stil s pridihom vintagea. V mislih sta imela predvsem pastelne tone in nežne odtenke. Najbolj pomembno zanju pa je bilo, da ta dan uživata in da se počutita čim bolj sproščeno. Pri tem sta želela, da se z njima zabavajo tudi svatje, saj sta zares povabila le tiste, ki jima veliko pomenijo. Pri vsem dizajnu in organizaciji, pa tudi dekoraciji, sta imela glavno besedo Benjamin Kračun in Luka Luka Simšič iz Luka and Ben wedding planning. Glede na to, da zakonca že nekaj časa živita v Franciji in nista tako pogosto v Sloveniji, jima je bilo zelo pomembno, da najameta organizatorja, ki bo poskrbel za vse. Brez njiju jima poroke zagotovo ne bi uspelo izpeljati tako, kot sta si jo zamislila. Poroka je bila tako točno takšna, kot si je niti v najlepših sanjah ne bi mogla predstavljati.

©primozbregar com 16
Nežni toni, pastelni odtenki in vintage stil so bili vodilo poročne dekoracije.


NEVESTINA OBLEKA: Obleka znamke Pronovias Atelier je bila iz nežne čipke, v kombinaciji prosojnih detajlov in svetlikajoče se tkanine. Aida si je želela obleko, ki jo bi lahko nosila tako na obredu kot tudi na zabavi, zato ji je bilo pomembno, da je poleg videza obleka tudi kar se da udobna, saj se ji je zdelo škoda, da bi se po obredu preoblekla in na sebi ne bi več imela svoje sanjske obleke.

ŽENINOVA OBLEKA: Ženin si je za svoj najlepši dan želel imeti lepo in elegantno obleko, ki ne bi bila povsem vsakdanja. Sivo obleko s kovinskim sijajem so Draganu naredili po meri, pri izbiri pa sta mu pomagala Benjamin in Luka. Vse – od čevljev do kravate – so kupili v Trstu.

©primozbregar com 191
Skrbno izbrani poročni obleki.

ŠOPEK
: Šopek je bil sestavljenih iz prečudovitih potonik. Ne Aida ne organizatorja pa nista vedela, ali bodo v času poroke potonike sploh še na voljo. Aidine najljubše rože so priskrbeli v cvetličarni Valerije Grubelnik, kjer so nevesti na dan poroke dostavili sanjski poročni šopek. Šopku so bile dodane tudi broške v obliki metuljčkov in srčkov, ki so prispevali h končni teži in tudi lepoti. Pri metanju šopka pa se je bilo Aidi kar težko ločiti od njega, ampak tudi to je bil del obreda čudovitega dne.

PRSTANA: Prstana sta bila izbrana že eno leto prej. Takoj naslednji dan po zaroki v Parizu sta se zaročenca sprehodila do Elizejskih poljan v znamenito zlatarno Tiffany&co. Tam je Dragan kupil zaročni prstan, tako da ni bilo druge možnosti, kot da ravno tam izbereta tudi poročna prstana. Aidin je skladen z njenim zaročnim. Poročni prstan iz platine nosi ime Grace in je posut z bleščečimi diamanti, Draganov pa je bolj masiven ter z ravnim robom.

©primozbregar com 145
Poročna prstana sta kupila v Parizu drug dan po zaroki.

TORTA: Poročna torta je bila sestavljena iz 4 nadstropij. Pol torte je bilo čokoladnega okusa, pol sadnega, obložena pa je bila s svežim cvetjem v pastelnih odtenkih. In, kar je najpomembnejše, bila je tudi izredno okusna. Aidina želja je bila zgolj ta, da je eno nadstropje samo čokoladno, ker jo kot tipična ženska preprosto obožuje. Tudi za to sta poskrbela organizatorja, ki sta torto le nekaj minut pred postrežbo tudi lastnoročno okrasila s svežim cvetjem.

DOGAJANJE: Dan pred poroko sta bodoča zakonca skupaj s poročnima organizatorjema pripravila predporočno kosilo v Penzionu Kračun. Povabila sta starše, brata in sestro ter poročni priči. Tako so imeli še enkrat priložnost, da jih seznanita z detajli naslednjega dne. Aida in Dragan sta tam tudi prespala, saj je Žička kartuzija oddaljena le 20 minut. Na poročno jutro sta si privoščila obilen zajtrk in se odpravila vsak v svojo sobo. Aida je odšla še na sproščujočo masažo in okrog 14. ure se je začela pripravljati na obred, ki je bil ob 17. uri. Luka Luka ji je naredil poročni make-up in frizuro, priča ji je pomagala pri oblačenju in točno ob uri je v pravljični Žički kartuziji stopila pred svojega dragega. Kasneje je sledilo še uradno fotografiranje in okoli 19. ure sta se skupaj s svati preselila v šotor, kjer je potekala zabava. Na njej sta imela dve skupini. Prva, Benandanti, ju je spremljala ves obred in je bila z njimi do poročnega plesa, kasneje pa sta oder prevzela dva pevca iz Srbije. Okrog polnoči je sledila torta in po torti je Dragan svojo nevesto ter zbrane presenetil z ognjemetom.

POROČNO POTOVANJE: Na poročno potovanje sta se odpravila na Maldive. To so bile zagotovo najboljše počitnice do zdaj. Popolnoma brez stresa, odlična hrana, še boljša postrežba in kilometri idiličnih plaž z belo pudrasto mivko ter s turkiznim morjem. Resnično pravi raj na Zemlji.

NEVESTIN NASVET: »Vsem bodočim mladoporočencem svetujem, naj imajo vedno v mislih, da je to dan, ko se morata bodoči ženin in nevesta počutiti sproščeno ter se zabavati – deliti svojo ljubezen in v najboljšem možnem smislu proslaviti svojo ljubezen. Da se izognete stresu, ki ga vsekakor prinesejo priprave na ta dan, pa, če je le mogoče, najemite organizatorja. Mislim, da je to edini način, da se resnično ne obremenjujete z malimi odločitvami, ki lahko povzročijo vrsto preglavic. Tako delo prepustite profesionalcem, vi pa imate vseeno zadnjo besedo in lahko samo uživate. Nama najina poroka ni predstavljala nikakršnega stres ali slabe volje in prepričana sem, da je k temu najbolj pripomoglo dejstvo, da sva imela tako dobra organizatorja.«
violina na poroki
poroka žička kartuzija
poroka žička kartuzija
vintage poroka
poroka kračun
dodatki na poroki
dodatki na poroki
okrasitev s cvetjem
čipke na poroki
spust belih golobov na poroki
vintage poročni šope
poroka žička kartuzija
≈

Ostale zgodbe

≈
mladoporočenca
Tanja in Janez
Mamma Mia po slovensko
poročno fotografiranje
Saša in Nejc
www.sasanejc.com
pop tv poroka
Ema in Dejan
Popolna poroka - televizijska poroka POP TV
otroci na poroki
Nina in Peter
Sanjski dan v Prekmurju
športna poroka
Špela in Tadej
Športna poroka na Zabreški planini