X
≈

Narodna galerija

≈
Recite 'DA' v Narodni galeriji
Poročni obredi v Zlati dvorani.

V eni izmed najlepših slavnostnih dvoran v Sloveniji, v Zlati dvorani Narodne galerije, lahko odslej potrdite svojo ljubezen s poročnim obredom.

Narodna galerija ima ugled, na katerem ni drobca prahu minulih stoletij, le lesk prihodnosti. Naši številni obiskovalci iz vseh koncev Slovenije in sveta to prepoznavajo, ustavljajo korak in umirijo misli ob umetninah, kot so Poletje, Sejalec, Kofetarica, Pred lovom in Macesen. To so le nekatere od najbolj priljubljenih umetnin v stalni zbirki, ki vključuje več kot 600 umetnin od srednjega veka do konca 20. stoletja. V stekleni vhodni avli Narodne galerije je tudi originalni Robbov vodnjak, eden izmed najlepših spomenikov baročne Ljubljane, na katerem so se nekdaj, na Mestnem trgu, po poroki na Rotovžu fotografirali sveže poročeni pari.

Sijajna Zlata dvorana je v najstarejšem delu Narodne galerije, v Narodnem domu, ki je bil zgrajen leta 1896 in prenovljen leta 2016. Obnovljena pozlata in ogledala v nišah dajejo Zlati dvorani pridih pomembnosti, zunanja okna, ki imajo še prvotno zasteklitev iz leta 1896, pa zaradi neenakomerne debeline stekle očarljivo spominjajo na nekdanje čase. 

Vhod v Zlato dvorano je s Cankarjeve ceste, po elegantnih Slavnostnih stopnicah se vzpne v prvo nadstropje, kjer je Zlata dvorana, s čudovitim pogledom na mesto in park Tivoli. In proti nebu, kamor segajo dobre želje mladoporočencev.

Narodna galerija   Zlata dvorana
Narodna galerija (1)
Narodna galerija (3)
Narodna galerija (2)
Narodna galerija (4)
≈

Več iz te regije

≈
Antiq Palace Hotel Spa (8)
Antiq Palace
Poroka v samem jedru prestolnice v stilu staromeščanske elegance.
Cubo Golf Ljubljana (7)
CUBO GOLF
Vodnik do popolnega poročnega dne v idiličnem okolju sredi neokrnjene narave.
Bridal fever wedding tribe preview 14
Festivalna dvorana
Doživita svoj dan v Plečnikovem objemu, potrdita svojo ljubezen in recita DA v znameniti Festivalni...
Gostilna in hotel Bistra sotor
Gostilna in hotel BISTRA
Tradicija - Kakovost - Gostoljubje - Zaupanje
Foto Ana Gregorič (3)
Grad Tivoli
Grajska poroka v objemu gozda