≈

Grad Bogenšperk

≈
Vožnja s kočijo po lipovem drevoredu,… blagoslovi grajske gospode,… pozdrav mušketirjev,… rdeč žamet v poročni dvorani, … poročna koračnica, ki zadoni iz grajskih orgel,… cerkvena poroka v grajski kapelici,…. poročno slavje v grajski krčmi ali parku…. in skupinska slika pred gradom za spomin,
kako se je vse začelo…..


Poroka na Valvasorjevem gradu, prežetem z zgodovinskimi trenutki, je nekaj posebnega. Sicer je vsaka poroka nekaj posebnega, saj pomeni združitev dveh življenjskih poti v eno samo. Toda ohraniti spomin na ta dogodek, povezan z doživetji v edinstvenem okolju renesančnega gradu Bogenšperk, je res stvar za sladokusce.
Zakonsko zvezo lahko sklenete tako v poročni dvorani gradu kot v senci lipovega drevoreda. Pridih baročnega razkošja vam nudimo v izbranih grajskih protokolih velike grajske poroke, baročne poroke ter poroke treh blagoslovov, ko baronica Ana Maksimila Valvasor, ob spremljavi lutnje, nevesti in ženinu zapoje pesem dobrodošlice, nakar ju s hlapcem Jurijem popeljeta v zgodbo treh blagoslovov: družine, blagostanja in ljubezni. Blagoslovi jima bodo prinesli sreče na vseh treh področjih v skupnem življenju in nepozaben spomin na bogenšperski poročni dan.

Vajina poroka je vajina pravljica.

Doživita jo na gradu Bogenšperk.


Poroka v gradu Bogenšperk
Poroka v gradu Bogenšperk
Poroka v gradu Bogenšperk
Poroka v gradu Bogenšperk