X
≈

MATURANTSKE OBLEKE

≈
Kakšno obleko izbrati za maturantski ples?
Kako se urediti za svečane dogodke, kot so maturantski ples, valeta, birma? Izbrati popolno obleko za takšne priložnosti je lahko zelo težka naloga. Še posebej, če se nam zazdi, da so obleke na fotografijah v modnih katalogih in na obešalnikih v trgovinah videti odlično, ko pa jih oblečemo, morda izgubijo svoj šarm ... Morda zato, ker enostavno ne odgovarjajo vaši osebnosti.

KLJUČ DO IZBIRE
Da boste lažje izbrali popolno svečano obleko je potrebno poleg osnovnih faktorjev, kot so oblika postave, kroj obleke, vrsta tkanine in barva, upoštevati še nekaj pravil:
Za začetek upoštevajte okvirni znesek, ki ga nameravate nameniti nakupu maturantske obleke. Ne glejte oblek, ki preveč odstopajo od realnih možnostih nakupa. Vaše želje in pričakovanja se bodo le tako uresničile.

svecane obleke porocni koticek 171127 LAONA

Svečane obleke iz kolekcije Silhuete Bride.

NAKUP V ZADNJEM HIPU?
Izognite se nakupu svečane obleke v zadnjem hipu. To velikokrat pelje v katastrofo. Zaradi manjših šiviljskih prilagoditev, ki so skoraj vedno potrebni pri še tako idealni obleki, je odlično, če boste imeli obleko pripravljeno mesec dni pred dogodkom, da bo še dovolj časa za nakup modnih dodatkov in čevljev.

RAZIŠČITE PONUDBO
Pred obiskom trgovin in butikov raziščite ponudbo. Prelistajte splet in modne časopise. Bodite v koraku z modnimi smernicami. Ne zadajte si pretežke naloge: na dan obiščite največ 3 butike s tovrstno ponudbo, kajti pomerjanje zna biti zelo naporno.

OBLIKA POSTAVE
V obzir vzemite obliko svoje postave. Preverite strokovnost svetovalk, ki morajo pri pomerjanju natančno vedeti, kakšen tip obleke je pravi za vas. Če se v obleki počutite udobno, ste blizu vaše sanjske obleke.
Vnaprej razmišljajte o dolžini vaše maturantske obleke. Veliko dolgih svečanih oblek ima podaljšan zadnji del obleke (vlečko). Dolžina krajših oblek pa je odvisna od vaše višine. Obleka ki sega do kolen, pri nižjih postavah sega prek kolen, ki optično še znižaja postavo. Ob nakupu morate vedeti tudi, kako visoke pete boste obuli. Pred svečanim dogodkom vsaj še enkrat poskusite celotno podobo, skupaj z modnimi dodatki in čevlji. Ne pozabite na dodatne nogavice (če se vam le te strgajo). Sprostite se in maksimalno uživajte v vaši elegantni podobi!

svecane obleke porocni koticek poroka bo2

Z dolgo maturantsko obleko bo vaš videz še bolj svečan in eleganten.  Temnejši odtenki so primernejši za polnejše postave, da zakrijejo telesne nepravilnosti.

svecane obleke porocni koticek poroka bo

Škrlatno rdeča svečana obleka za vse, ki se želite počutiti udobno in bi morda petke zamenjale za balerinke.
Ni komentarjev
Prijavi se za komentiranje!
≈

Več iz te rubrike

≈
Obleke za male družice na poroki
Obleke za male družice
Male cvetlične družice bodo vaši poroki dodali košček ljubkosti.
Elegantne svečane obleke
ELEGANTNE OBLEKE
Za najbolj izbran modni okus.
Oblačila za nevestine mame
ZA NEVESTINE MAME
Poroka je velik stilski izziv tudi za nevestine mame.
Večerne obleke Terani Couture
VEČERNE OBLEKE
Čudovite kreacije za najbolj svečane priložnosti.
Svečane obleke Terani Couture
Terani Couture
Priznana ameriška blagovna znamka svečanih in maturantskih oblek, je sedaj na voljo v Ljubljani.
OBLEKE ZA DRUŽICE
OBLEKE ZA DRUŽICE
Imate to čast, da vas je nevesta izbrala za svojo družico?
svecane ovleke porocni koticek 171127 LAONA
MATURANTSKE OBLEKE
Kakšno obleko izbrati za maturantski ples?