X
≈

Poročno perilo

≈
Poskrbi za popolno udobje in prileganje k vaši poročni obleki.
SKRITO – A POMEMBNO
Tako kot nevestina poročna obleka ima nedvomno tudi perilo pomemben vpliv na udobje in celostni videz neveste, nemalokrat celo bolj, kot si večinoma predstavljamo, poleg tega pa perilo poročno noč zaznamuje s pridihom privlačnega, zapeljivega in nepozabnega. Misliti na usklajenost izbranega spodnjega perila in obleke je brez dvoma zelo pomembno. Velja pravilo: najprej obleka, nato izbor perila. 

Poročno perilo

In kakšno perilo naj bi se skrivalo pod obleko neveste – igrivo, zapeljivo, klasično? 

Smernice nakazujejo, da bodo neveste segale po zaobljenih nedrčkih (glej zgornjo fotografijo), ki s svojo obliko sledi obliki korzeta pri poročni oblek. Stezniki in korzeti pa so priljubljeni dodatek zlasti za neveste, ki želijo zakriti nepravilnosti pasu. Raznovrstne čipke, ki veljajo kot preizkušen material za izdelavo ali okrasitev spodnjega perila, so postale stalnica v kolekcijah vodilnih proizvajalcev perila. Na voljo je tudi velika izbira perila brez šivov, po katerem bodo segale neveste z ozkimi oprijetimi oblekami iz tankih materialov. Tradicionalna bela barva bo nekoliko bolj v ozadju, prevladujejo toplejši bež odtenki, ki se lepo podajo naravni kožni barvi.

Poročno perilo

Poročno perilo kolekcije Emperatriz Novias najdete v salonu Poročni kotiček v Ljubljani.


Z odločitvijo glede poročne obleke bo nevesta naredila že najpomembnejši korak pri izbiri poročnega perila.
Morda ne bo pri tem odveč imeti tudi nekaj naslednjih pravil:

  • Obleka brez naramnic V tem primeru je najbolje izbrati komplet perila z modrčkom brez naramnic (lahko so tudi snemljive), ki nudi dobro oporo z žičnimi vstavki in rebri pod košaricami ter elastiko, ki drži zgornji rob.
  • Globoki hrbtni izrezi Izberite modrček z nastavljivimi oziroma snemljivimi jermenčki ali pa steznik z globjim zadnjim izrezom. Tudi vrsta modrčka s prozornimi silikonskimi jermenčki bo primerna za takšno obleko.
  • Ozki oprijeti kroji Perilo naj bo kožne barve, ki se čimbolj ujema z vašo poltjo. Najboljša izbira je perilo elastičnih materialov brez šivov. Čeprav je čipkasto perilo bolj romantično, ni primerno za tak tip oblek.
  • Majhne prsi Tudi za navidezno povečanje majhnih prsi obstajajo rešitve. Modrčki s podloženimi košaricami prsi le nekoliko privzdignejo, medtem ko push-up kroji poudarijo tudi dekolte in so bolj primerni za obleke z večjim vratnim izrezom.
  • Velike prsi Pri velikih prsnih obsegih pazite, da izberete obleko, ki ni prenizko krojena pri dekolteju. Izberite steznik, ki lepo oblikuje postavo - poudari pas ali dvodelno perilo z globokimi košaricami. 
    Ko izbirate poročno perilo, ne pozabite tudi na nogavice, ki morajo biti tanke, enakega odtenka kot je obleka in čevlji. Še posebno romantični so samostoječi modeli, ki so posebno primerni za poročno noč,… ter podvezico!
Poročno perilo
Poleg perila je obvezna tudi romantična podvezica. Lahko je v barvi perila oz. poročne obleke ali s tradicionalnim modrim detajlom.