X
≈

Poročni prstani

≈
Poročni prstan naj simbolizira vajino ljubezen, trdnost in večnost.
Poročni prstani

Zato je še kako pomembno, da si za izbiro poročnih prstanov vzameta čas. Pretehtajta možnosti izbire, saj bosta na trgu našla najrazličnejše materiale, ki vsak po svoje nudijo prednosti in slabosti. Različne oblike, ki jih dopolnjujejo najrazličnejši dragi ali poldragi kamni.

Ter nenazadnje bodita pozorna, da prstan ustreza tudi vajinemu načinu življenja. Saj je tudi od tega odvisno ali bosta izbrala čistejše in preprostejše linije ali prstan posut s kamni in zaobljenih oblik.


Poročni prstan iz zlata

Zlati prstani so med najpogosteje izbranimi prstani za zaroke in poroke. Ena od prednosti zlata je njihova široka izbira. Z dodatkom srebra in bakra dosežejo zlatarji različne barvne odtenke in tako lahko izbirate med med rumenim, belim, rdečim, zelenim zlatom ter njihovimi medsebojnimi kombinacijami. Zlatu se lepo podajo dodatki v obliki raznih vzorcev ali linij ter dragi kamni.  Zlatim prstanom lahko naknadno spremenimo velikost, zato ni bojazni, da bi bil prstan premajhen ali prevelik. Lesk in sijaj zlata sta večna, saj zlat nakit ohrani svojo barvo in ne potemni.

V zlatarnah najpogosteje srečamo izdelke iz 14- in 18-karatnega zlata (585 ali 750), kar pomeni vsebnost čistega zlata v zlitini.


Rumeno zlato: toplo in prijetno

Poročni prstan rumeno zlato Zlatarstvo Gajšek
Topla rumena barva simbolizira sonce in je naravna barva zlata. Zato ni nakjučje, da so poročni prstani iz rumenega zlata najpogostejša izbira bodočih mladoporočencev.


Belo zlato: večna eleganca

Porocni prstan belo zlato Zlatarstvo Gajsek (1)
Poročni prstani iz belega zlata prepričajo z izjemno eleganco. Svež in svetel sijaj izraža veselje do življenja. Njihovo popularnost lahko pripišemo predvsem temu, da njegova belina poudari izjemen lesk diamantov. Zaradi svoje nevtralne barvepa je belo zlato  tudi zelo primerno za drage kamne drugih barv, kot sta zeleni smaragd, rdeči rubin ali modri safir.Rose-gold zlato: žareče in opazno

Porocni prstan rose gold Zlatarna Aura Karat (1)
Roza barvo oziroma rose-gold odtenek se doseže s kombinacijo zlata z bakrom ter srebrom, kar prinese čudovit odtenek v toplih tonih. Poročni prstan iz platine

Poročni prstan iz platine
Platina je najčistejša in najredkejša kovina na svetu, ki simbolizira prestiž in eleganco. Zato je nepogrešljiva za izdelavo poročnih prstanov.
Zaradi svoje redkosti in zapletenosti prečiščevanja je cena platine na svetovnem trgu višja od zlata. Na ceno vpliva tudi večja specifična teža platine (21,45 g/cm³) v primerjavi s specifično težo zlata (19,3 g/cm³). Vedno več mladih parov se odloča za poročne prstane, skovane iz te dragocene kovine. Odločitev za nakit iz platine je največkrat zavestna odločitev – iz ljubezni do platine.