X
≈

Poročni organizator: da ali ne?

≈
Vse, kar se tiče porok, se sliši naravnost sanjsko. Da ne omenjamo organizatorja, ki je za nekatere pravljična služba. Toda ali je res?
Glavni razlogi za najem organizatorja so prihranek časa, denarja in skrbi! 
Vsaka nevesta, ki se je že poročila in se je sama spopadala s celotno organizacijo poroke, vam lahko pove, da je celotno načrtovanje lahko izredno dolgo, naporno ter stresno. Marsikdo pri poroki šteje le končne zneske, ki jih je zapravil za obleko, gostišče, ansambel … Pa bi si upali cenovno ovrednotiti vse prevožene kilometre, ko ste tekali od ponudnika do ponudnika in preverjali vse storitve, ali pa celo vaš čas, ki nam ga dandanes tako mrzlično primanjkuje ter bi ga lahko izkoristili veliko bolje?

"Poročni organizator je v prvi vrsti umetnik, idealizator vaših sanj, odličen organizator, dober pogajalec, ima občutek za modo in detajle.


Nezaupanje v odločitve drugih
V Sloveniji se še vedno zelo malo parov odloča za poročne organizatorje, ker menijo, da bodo porabili več denarja in ker ne zaupajo odločitvam drugih. Roko na srce pa se marsikdo tako lepega in pozitivnega projekta, kot je poroka, loti v luči lastnega udejstvovanja in angažiranja. To je seveda prav, toda vsakdo bi moral poznati svoje omejitve. Nismo namreč vsi vešči ročnih spretnosti in poroka ni projekt, pri katerem bi se jih učili. Če kdo to zna in naredi bolje, zakaj mu tega ne bi prepustili? Ne nazadnje se tudi zidanja hiše ne bomo lotili sami ... Ali pač?
To ne pomeni, da bi moral zdaj vsak par najeti poročnega organizatorja. Niti ni potrebe, da vas spremlja skozi celotno organizacijo. Cilj poročnega organizatorja je, da vam pomaga ostati v okvirih vajinega proračuna, ki ste si ga določili pred poroko. In ker so v tesnejših stikih s poročnimi ponudniki, vam bodo prav gotovo lahko zagotovili tudi boljše pogoje ter cene, kot bi jih morda dosegli sami.

porocne priprave

"Poroka ni projekt, pri katerem bi se učili, saj ponovitve ni."


Z najemom oporočnega organizatorja naj bi pari prihranili 2/3 časa! 
Na začetku bo šlo malce več časa, da se organizator seznani z vajinimi željami in idejami, nato pa bo izoblikoval načrt ter počasi predstavil svoje predloge in podal koristne nasvete. To govorimo o t. i. popolni organizaciji poroke – ko vaju poročni organizator spremlja od samega začetka pa vse do konca. Seveda se na organizatorja lahko obrneta tudi na polovici svojega načrtovanja, ko imata že rezervirano gostišče, fotografa, morda pa sta naletela na težavo pri izbiri glasbenika, cvetličarja … Tudi tu lahko organizator strese kakšnega asa iz rokava in vaju hitro reši iz zagate. Lahko pa zgolj poskrbi za koordinacijo na poročni dan, tako da se sami resnično otresete vseh skrbi.

Deklica za vse
Poročni organizator je v prvi vrsti umetnik, idealizator vaših sanj, odličen organizator, dober pogajalec, ima občutek za modo, cvetje in se spozna na detajle, je terapevt, ki bo mirno poslušal vse vaše »bridezilla« trenutke ter vas vedno usmerjal le k enemu cilju – popolni poroki. 

»Instant« organizatorji
Tudi izbiri organizatorja posvetite nekaj pozornosti, saj je na trgu zelo veliko t. i. »instant« organizatorjev, ki so svojo poroko organizirali tako dobro, da se od porok še nikakor ne želijo ločiti ali pa jim je po ogledu filma Poročni organizator ta poklic postal tako všeč, da bi se ga z veseljem lotili tudi sami. Vsekakor vam priporočamo, če boste izbrali organizatorja, da je to nekdo, ki ima vsaj nekaj izkušenj s porokami, zato vam predlagamo, da se tudi osebno sestanete z njim.