≈

Poročna obleka za vašo postavo

≈
Spoznajte ključ do izbire popolne poročne obleke za vašo postavo.
Izbiranje poročne obleke je lahko precej stresno in dolgotrajno, še posebno če ste navajene le pomerjanja kavbojk in majic. Tiste neveste, ki ste bile že prej udeležene pri organizaciji poroke katere od prijateljic, veste, o čem govorimo ...
Zato smo vam želeli priskočiti na pomoč z nekaj koristnimi nasveti, da boste laže izbrali obleko, primerno za svojo postavo.

Zapomnite si, da boste ne glede na postavo za svoj najlepši dan v poročnem salonu zagotovo našle poročno obleko, v kateri boste videti čudovito in se boste v njej počutile odlično. Le prepustite se izkušnjam svetovalk v salonu, ki do potankosti poznajo zakonitosti in lastnosti krojev.


Je vaša postava HRUŠKASTA?
Vsem nevestam z nekoliko bolj okroglim spodnjim delom telesa priporočamo romantično obleko, ki je krojena v A-liniji. Ta model poročne obleke je univerzalen in tudi najbolj iskan kroj. Še posebno primeren pa je za tiste, ki želite pokazati svoj vratni izrez in rame ter s tem preusmeriti pozornost k obrazu. Linije so čiste ter preproste in skoraj ni postave, ki ji ta kroj ne bi pristajal. Z ovratnikom v obliki ogrlice (ki se zaveže na vratu) pa boste poudarili svoje oprsje. 

  Poročne obleke za vašo postavo   A LINIJA
A LINIJA poročne obleke je popolna za hruškaste oblike postave.

Je vaša postava ATLETSKA?
Z zavidanja vredno postavo lahko oblečete skoraj vsako poročno obleko, vendar če želite še dodatno izstopati, potem vam priporočamo ozko linijo, ki se bo nežno oprijela vašega telesa. Ozko krojena obleka iz svile ali šifona bo sicer padla ob telesu, vendar se bo oprijela predelov okoli trebuha in bokov, zato bodite še posebno pozorne pri izbiri primernega spodnjega perila. Če pa vam je všeč klasika, priporočamo poročno obleko s korzetom, ki bo poudaril vaš ozek pas, ter krilo, ki je rahlo krojeno v A-liniji. Tako boste ustvarili bolj ženstveno in zapeljivo postavo.

Poročne obleke za vašo postavo   ATLETSKA POSTAVA
Ozke poročne obleke za skladne postave.

Je vaša postava DROBNA?

Če se bojite, da se boste “utopili” v svoji poročni obleki, potem vam vsekakor priporočamo obleko v slogu empir. Pri tej obleki je pas višji od naravnega pasu in se začne tik pod prsmi, kar na videz podaljša životec. Posebej primeren je za neveste z majhnim oprsjem, saj kroj poudari prav ta predel. Prav tako je empir kot naročen za prikrivanje širokih bokov ter trebuha. Torej je empir kroj primeren tudi za vse noseče neveste. Lahko pa se odločite za obleko v slogu petdesetih, ki bo z nabranim krilom tik nad koleni in čevlji z visokimi petami dodala še nekaj dodatnih centimetrov.

poročne obleke za vašo postavo   DROBNA
 Kroj empir optično podaljša životec in postavo, saj je pas pomaknjen višje.

Je vaša postava v obliki PEŠČENE URE?
Srečnice. Če spadate med predstavnice z obliko peščene ure, potem ste lahko zelo zadovoljne, saj je vaše telo oblikovano skladno – velike prsi, ozek pas ter ravno pravšnji boki. Poročna obleka v slogu morske deklice bo poudarila vse vaše čudovite linije. Tudi kratka obleka v slogu petdesetih bo poudarila vaš ozek pas in oprsje.

poročne obleke za vašo postavo  PEŠČENA URA
Neveste s popolnimi merami in višino bodo kar žarele v kroju morske deklice, četudi si lahko privoščijo prav vsak kroj poročne obleke.

Je vaša postava POLNA?
Če ste bolj polno grajene, z velikimi prsmi, boki in trebuhom, potem je najvažnejša naloga vaše poročne obleke, da vas primerno oblikuje. Obleka brez naramnic s steznikom v slogu svečanih plesnih oblek bo poudarila čudovit dekolte, vas zožila v pasu in nato elegantno padla v razkošno krilo, ki bo spretno zakrilo polnejše boke in stegna. Če ne želite kazati svojih rok, potem jih lahko zakrijete s čipkastimi rokavčki, bolerom ali nekoliko bolj bogatim krznenim šalom. Vseeno pa se lahko odločite tudi za poročno obleko A-linije, ki vas bo ravno tako na videz zožila v pasu in zakrila spodnjo polovico telesa. 

Poročne obleke za vašo postavo   MOČNEJŠE POSTAVE

Za močnejše postave je priporočeno širše krilo, pod katerim so skrite obline, pas pa optično izgleda vitkejši. Manekenka na fotografijah nosi konfekcijsko številko 46.

Poročna obleka za vašo postavo
Naš nasvet: Pred obiskom poročnega salona se seznanite s kroji in izločite tiste, ki vam ne ustrezajo. Pomerjanje bo steklo hitreje,  zato boste lahko pomerili več modelov ustreznega kroja z različnimi detajli.